Aki szeret az nem bánt

MA VAN A NŐK ELLENI ERŐSZAK MEGSZÜNTETÉSÉNEK A VILÁGNAPJA.

Borzasztó, hogy ilyen nap egyáltalán létezik. Az pedig több, mint dühítő, hogy ha felszólal egy-egy nő az erőszak ellen, máris feminista szőrőslábúzzák egyesek, rálegyintenek, elbagatellizálják, áldozathibáztatóan nyilvánulnak meg vele szemben vagy rosszabb; támadják. Nem csak férfiak, nők is. A nők elleni erőszak nem “női kérdés” sem “nőügy” és főleg nem kizárólag a “nők problémája”. Elkeserítő, hogy vannak emberek (nemtől, kortól függetlenül), akik azt gondolják a nő kevesebb, azért mert nő. Megdöbbent az a tény, hogy minden harmadik nő valamilyen szexuális bántalmazás; erőszak, abúzus áldozata volt élete során, de ami ennél is jobban megdöbbent az a hideg közöny, amivel ezt nagyon sokan kezelik. Elkeserít és félelemmel tölt el, hogy vannak férfiak, akik agyonverik párjukat, akik megfojtják, elássák, halálra szurkálják egy nézeteltérés miatt, avagy mert a szerelem elmúlt vagy akár feltételezett vagy valós hűtlenség miatt. Rettenetes, hogy vannak férfiak, akik a bizalmat amit egy nő adott nekik, kihasználják, addig a pontig amíg zaklatás, erőszak nem lesz belőle. Szörnyű, hogy apák, nagyapák, nagybácsik és testvérek lányaikat, családtagjaikat erőszakolják meg, elrettentő, hogy vannak férfiak akikben ott van az a szörnyeteg, ami nem ismer határt, nemet és semmit, ami tisztelet lenne a nők s olykor az élet iránt.

Néhány fontos adat:

~ Magyarországon minden héten legalább egy nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja.
~ A nők elleni erőszak 81%-ban családon belül történik.
~ Ma, Magyarországon minden ötödik nő él vagy élt olyan párkapcsolatban, amelyben bántalmazták.
~ A válást vagy szakítást követő időszakban a nőket érő erőszak gyakorisága és intenzitása jelentősen növekszik, a szakítási szándék bejelentésétől számított két évet a szakirodalom fokozott veszélysségű időszaknak tekinti. Ebben az időszakban sok nő a fenyegetésektől való jogos félelmében tér vissza a partneréhez.
~ A partnerrel szemben elkövetett súlyos testi sértést – csonttöréseket – pedig egy pénzbüntetéssel meg lehet úszni 2016-ban, akár közszereplőként is.
~ A magyar jogrendszer nem nyújt megfelelő védelmet a bántalmazott nők számára.
~ Ha egy nő bizonyítottan önvédelemből megöli bántalmazóját aki megerőszakolta, verte éveken át, nem veszik ezt figyelembe, mint enyhítő körülmény.
~ A bántalmazott nők nagyobb százaléka hónapokig, évekig vár mire segítséget mer kérni.

Ha bántalmazott nő vagy én csak azt tudom mondani neked, hogy merj segítséget kérni! Ha félsz is értsd meg, nem a te szégyened és még ha megalázónak is érzed mindazt ami történt veled, nem a te hibád más agresszívitása, szemelyiségzavara, pszichés állapota. A te egyetlen felelősséged az életed, a gyermekeid élete, ha vannak és az, hogy mit és hogyan lépsz következőnek. Merj segítséget kérni.

Akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak áldozata vagy, jogod van a segítségre. Ezt a mobilról is ingyenes számot
06 80 505 101
hívhatod hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken 18-22 óráig és szerdán 12-14-ig. Teljesen anonim.

Soha ne felejtsd el, hogy aki bántalmaz téged az nem szeret. Aki megüt, megver, aki szavaival megaláz, aki maga alá gyűr a hétköznapokban, az nem szeret. Aki nem tiszteli az embert, aki vagy, az nem is szerethet. Aki manipulál(ni próbál), aki korlátoz a szabadságodban fizikailag és mentálisan, aki lelkileg zsarol az nem szeret. Kérj segítséget, ne várj. Ne engedd, hogy késő legyen… Az igazi szeretet nem fáj!

Forrásaim: ec.europa.eu.
nokjoga.hu
NANE

azénhangomatiédis

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.