Világhírű olasz múzeumok ingyen, online


Nehéz időket járunk és azt gyanítom nem lesz könnyebb, jobb egyhamar. Ezt kaptuk, ezt kell megoldanunk és a célra koncentrálnunk, éberen figyelve és nem pánikba esve. Sokan megijednek még az ötlettől is, hogy otthoni karanténba kényszerülnek hetekig, úgy érzik, csapdába kerültek, és úgy, hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni majd egy idő után. Szeretnék ezen picit segíteni, és megosztani veletek néhány programot, amit a #maradjotthon keretében is nyugodtan művelhettek. Például meglátogathatjátok ezt a hat csodálatos múzeumot online, teljesen ingyen.

Vatikáni Múzeumok

A Vatikáni Múzeumok a világ egyik leghíresebb gyűjteményével rendelkeznek, de fizikailag nem éppen valószínű az összes kincset érdemben, egyetlen látogatással megtekinteni. Szerencsére a Vatikán mélyreható online útmutatót készített a gyűjteményekről, amely 360 fokos túrákat és videókat tartalmaz a leghíresebb szobák és különféle szárnyak között. Itt tudsz belépni, az online múzeumi utazásba.

Galéria Uffizi

A La Galleria degli Uffizi Olaszország egyik leglátogatottabb múzeuma. A dicsőséges galéria rendelekzik egy csúcstechnológiájú online múzeummal, ami felejthetetlen látogatói élményt nyújt, és lehetővé teszi konkrét szobák vagy témák felfedezését, szórakoztató és informatív feliratokkal. Az online kiállítások neve: HyperVision. Ha pedig csemegézni szeretnél a legfontosabb kiállításokból, az Uffizi-nek van online digitális archívuma is.


A Capitoline Múzeumok

Annyira hihetetlen, hogy beléphetünk a Kolosszeumba vagy átsétálhatunk a Forumon, és az ókori Róma legnagyobb felfedezéseinek sokaságával találkozhatunk online. Követhetjük az alaprajzokat, és teljes virtuális túrát tehetünk a gyűjtemények között ide klikkelve, amíg egyszer (újra) láthatjuk a valóságban is.

Pinacoteca di Brera

A milánói Palazzo Brera belsejében található Pinacoteca di Brera lenyűgöző gyűjteménye olasz alkotásokból áll, ideértve többek között Raphael, Bellini és Titian alkotásait. A galéria 669 darabból álló online katalógust hozott létre, amely lehetővé teszi a web-alapú látogatók számára, hogy megvizsgálják a művészet részleteit, és olaszul vagy angolul elolvassák a mögötte lévő történetet. A gyűjtemény szűrhető dátum, előadó, anyag és egyéb alapján. Az alkotásokat ide klikkelve érheted el.

Trajanus piac


Visszatérve Rómába a Trajan Piac szintén teljes virtuális élményt kinál, amelynek keretében felfedezhetjük a műtárgyakon kívül, Trajanus császár magán házát is, ha van legalább Adobe Flashplayer 9-ed. Itt tudod megtekinteni.

*Ez a poszt Natalie írása a blogján, amit én csak lefordítottam és engedélyével közöltem le itt. Olvassátok a blogját, ha beszéltek angolul, érdemes. Az eredeti posztot angolul itt tudod elolvasni.

Szeretettel:

Ildikó

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.