Aki veled akar lenni

Az veled van. Ezzel be is fejezhetnem ezt az írást, de nem ilyen egyszerű a dolog. Ugyanis vannak, akiknek ez az érv túl egyszerű, nem elégednek meg vele. Vannak akik mentegeti azt, aki nincs ott. Talán remélnek, talán nem magabiztosak eléggé, talán visszajelzést várnak, vagy arra, hogy szeressék őket, már olyan régóta… Talán én is voltam így, valamikor réges-régen.

Időközben viszont tanultam egyet s mást, fejlődtem, próbáltam sok sztori mögé bekukkantani, meglátni az embereket az instant okoskodások és frappáns válaszok helyett, amik mögé sokan rejtik érzéseiket pont úgy, ahogyan en tettem hosszú évekig. Viszont tényleg igaz az, hogy aki veled akar lenni, az veled van. Nem kifogásokat keres, nem lusta utazni hosszú kilométereket és aköré rendezi az életét, hogy akar téged. Aki veled akar kapcsolatot az elfogad téged annak, aki vagy, az elméd, a szíved és a tested mindazokkal a dolgokkal együtt, amiket te esetleg hiányosságoknak élsz meg. Aki téged akar azt gondolja, hogy minden egyes porcikád méltó a szeretetre, és naphosszat éreztetné ezt veled, elmondaná milliószor, minden egyes nap, ha kell, hogy milyen vagy a szemében.

Aki komolyan téged akar, tudatja és érezteti veled, hogy nem kell tökéletesnek lenned, nem kell, hogy olyan legyél, mint egy jól retusált fénykép, egy átdolgozott és megerősített fényviszonyokban pompázó elképzelés, akinek soha sincs csapzott napja és ‘kapjátok be’ érzése, vagy épp pattanás az orra hegyén, aki soha nem szarik büdöset (tejézusatyaúristen), esetleg mond ki meggondolatlan doglokat, vagy épp tudat ellenétes véleményt és száll vitába az elveiért. Aki téged akar annak az a fontos, hogy te, te legyél, hogy önmagad maradj, nem akar megváltoztatni, retusálni, szépíteni téged.

Aki veled akar lenni, az szeretni is akar téged, nem csak a tested akarja pár órára, tisztel téged, a gondolataid, az érzéseid, és sosem tenné játékszerré semelyiket sem.

Viszont, aki nem téged akar, az folytonosan kritizál, megváltoztatni akar és, ami ennél is rosszabb, amikor becsukja a szemét, azt akarja, hogy valaki más legyél. Vagy jó ez így, legalábbis nem olyan rossz, hogy vagy, de azért ábrándozik más(ok)ról is, ráír arra a szőkére a Facebookon, hogy “Helló, szépség”. Nem veled foglalkoznak igazán, csak önmagukkal és a viszonyulásoddal hozzájuk, azzal, amit adsz, hogy hogyan érzik ők magukat miattad vagy általad. Nem afelé ösztönöznek, hogy javíts és dolgozz magadon, tanulj és fejlődj, ha arra van szükséged, azt szeretnéd. A te utad neki nem fontos. Ennél már csak az a rosszabb, ha úgy tekint rád, mint egyfajta misszió, egy projekt, amit javítani esetleg retusálni kell, és Isten szerepében tetszelegve meg is teszik ezt neked… Talán azt állítja, hogy a te érdekedben, de nem rólad szól az ahogyan javítani akar rajtad. Nem téged akar az, aki nem látja a jelenlegi értékeiket, aki túlságosan arra fókuszál, hogy ő mit akar kihozni és látni belőled, hogy mit kéne másképp csinálnod, milyennek kéne lenned, az nem mondja sem veszi észre mennyire különleges ember vagy most, nem lát a jelenben téged sem figyel rád jól s megeshet, hogy végül úgy érzed nem vagy elég.

Aki téged akar tisztán és érthetően tudatja, hogy márpedig kölünleges vagy, számára gyönyörű, nem kritizál, annyira egyértelmű, hogy semmilyen emotikonra nincs szüksége azért, hogy adjon valami kedveset vagy esetleg tompítsa szavait üzenetében, amit éjjel ír neked. Persze nem csak szavakkal mondja el, de gesztusokban is, igen, azokban a régimódiakban is, amiket virágnak hívnak, vagy a kedvenc csokidnak, meglepetéseknek, koncertjegynek, masszázsnak, forró fürdőnek előkészítve, majd melléd ugorva, kettesben eltöltött vacsoráknak, mert tudják, mennyire fontos, a jelen és abban éreztetni, adni. Nem csak mondani fogja, de ott lesz számodra, ott lesz melletted a bajban is, amikor nem tudod azt sem hogyan kérj segítséget, nem fog lejebb nyomni, semmilyen depresszióba, mindig azon lesz, hogy felemeljen.

Aki téged akar az komolyan veszi a jóléted is, de nem csak arra gondolok, hogy ha megfáztál forró levest visz neked, hanem komolyan törődik az egészségeddel is.

Aki nem téged akar az nincs ott amikor kell, és amikor együtt vagytok, ő akkor sincs veled, nem igazán, és bár lehet, hogy hazudsz magadnak erről, de mélyen, legbelül te is érzed. Pontosan tudod, csak nem mered kimondani, sem szembenézni vele. Sőt. Zavaró, mások számára is látható jelei vannak annak, hogy ő máshol van éppen, amikor veled ül végre egy étteremben. A telefonon lóg, másoknak írogat, a telefonja képernyőjére ragad, mint a rátüsszentett baci, állandóan másokról és másokkal beszélget. bulizni is másokkal jár, látható két csoportra oszlik az életetek, ő az ő barátaival, te a tiéiddel, legtöbbször külön szórakoztok, és a családi események is külön történnek. Veled a csendje közös és a kifogásai, hogy mikor miért nem ér éppen rá, amit szerinte a gyűrött lepedő kompenzál hetente talán kétszer esetleg háromszor, amit közös reggeli nemigen követ. Akit érdekelsz, aki veled akar lenni bevon az esti buliba, a hétvégi ebédbe, alkalomadtán, a munka utáni egy pohár borba, bemutat barátoknak, esetleg munkatársaknak, nem kitessékkel a szabadidejéből, hanem ha szűkös is, belevon abba, miközben büszkén fogja a kezed, és bemutat mindenkinek.

Aki téged választ, aki veled akar lenni, annak természetes, hogy prioritás vagy nem pedig mellékes elfoglaltság. Akkor is ha természetesen vannak programjai nélküled, vannak veled is, és mindig úgy érzi, hogy veled szeretné megosztani az időt, élményeket, jó és rossz híreket, az életet magát. Amikor az idő adott rá és helyes, elvisz családi vacsorákra, szülinapokra, ünnepekre, iszogatni barátokkal és egyértelműen barátnőként, párként fognak bemutatni, nem pedig ködösítve akárkinek. Aki akar téged, beszél rólad másoknak, azoknak akik közel állnak hozzá, nem vagy egy szellem, titok, sem valaki akit éjjel kettőkor hív fel, mert mással nem jött össze az éjszakára remélt hetyegése.

Aki nem akar téged, az nem becsül meg, úgy van vele, hogy úgyis tudod hol a helyed, nem kell tisztázni ezt, kimondani, úgyis elfogadod, hogy te a barátok után jössz, a család előtt titok vagy, az edzés fontosabb, a meccs a tévében úgyszintén. Elfelejti a születésnapodat, nem köszönt fel, nem emlékszik semmilyen fontos információra veled kapcsolatban, hiába mondtad el, nem emlékszik a sztorikra, amik neked kedvesek vagy épp fontosak, nem tudja mit szeretsz, mit nem, mindegy mit mondtál ezekről a dolgokról, neki veled kapcsolatban csak az a fontos, ő mit szeretne belőled, neki mi számít, neki mi kell.

Aki melletted dönt, aki téged akar, figyel rád, a szavaidra is, a kimondatlanra is amikor elmesélsz neki egy-egy nehezebb történetet az életedből, ő megismerni akar téged, felfedezni, kérdéseket tesz fel, érdeklődik, ott van veled, neked, melletted.

Aki nem téged akar, soha nem fog küzdeni érted, nem fogja elmondani, hogy a félelmeidet legyőzni kell, ha vannak, nem fog segíteni meglátni mi a helyzet, amikor picit elveszel talán a részletekben, nem fogja éreztetni, hogy mit érez. Aki nem veled akar lenni, azzal sosem fogod magad otthon érezni, egyszerűen, mindegy mennyire hiszed el, hogy szerelem, érezni fogod azt is, hogy valami nem stimmel, nem leszel nyugodt, az izgalom nem tiszta öröm inkább félelemmmel vegyes egyveleg lesz, és soem lesz biztonságot adó érzés az ölelése.

Pedig valaki olyannal kellene lenned, aki az otthond, a biztonságod ebben a kaotikus és érzelmileg sokszor olyan nagyon sérült világban, olyannal kellene lenned, aki a te kis szigeted, te pedig az övé, aki mindig téged választ, aki érted választ és nem ellened, veled együtt ugyanazt. Egymást, egyszerre.

Szeretettel:

Ildikó

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.