Kedvenc nyolc #1

Úgy gondoltam itt az ideje egy új rovatnak a blogon, ami havonta fog jelentkezni nyolc olyan dologgal, ami az előző hónapban számomra valamiért kiemelkedő volt, segített, megfogott, szerettem, élveztem. Remélem tudok adni tippeket és szeretni fogjátok a Kedvenc 8 sorzatot is a Töredékeim és a Gondolkodó mellett, amiket itt fent a ‘Szubjektív’ menüpont alatt találsz meg. Csapjunk is bele a közepébe!

1.Rólam illik tudni, hogy eléggé fázós nő vagyok (melyik nő nem az, ugye?) még akkor is, ha reggeli rutinjaim részévé vált a hideg-jéghideg zuhany és levittem a hőmérsékletét a lakásnak, és megszerettettem magammal a hidegebb hőmérsékletet. Nem úri unalomból vagy divatból, hanem az egészésgem miatt. De ennek ellenére vagy lehet emiatt, azért szeretem magam olykor meleg takarókba és pihe-puha dolgok ölelésébe vetni. Vagy konkrétan betekerni magam a legmelegebb paplanok egyikébe és forró csokit kanalazgatva olvasni a leújabban beszerzett könyvem, az otthonom egyik meghitt sarkában. Erre az egyik legszuperebb dolog amit online találtam ez a takaró volt:

2. Manapság, bár itthonról dolgozom többnyire az év eleje óta, nincs időm jógázni elmenni (meg a studió a belvárosi ex irodám mellett van, ahová munka előtt mentem), így a reggeli jógámat egy fantasztikus aplikációval segítem. Több mint 200 vezetett jógaóra, pilates és meditáció és még egy csomó más edzésterv is van ebben az applikációban. Nagyon egyszerű a hasnzálata, mert az instrukciók lépésről lépésre vezetnek minket, megválaszthatjuk az edzettségi szintünknek megfelelő nehézségi fokot és hosszútávú edzésterveket is kialakíthatunk a Daily Yoga alkalmazással.

3. Az év elején elkezdtem picit rosszul érezni magam a Instagramon, úgy láttam mintha nagyon sok oldal egy kaptafára épülne, ugyanazok a pózok, fatlayek, beállítások, jelentéktelen egymást másolt megnyilvánulások… Így megszabadultam néhány régebbről követett oldaltól és helyükre újabbakat, inspirálóbbakat tettem. Például Theron Humphrey Instagram profilját, ami nem csak magába szippantott a képek egyszerű szépségével és a tájak lélegzetelállító ábrázolásával, de meg is hatott, hogy mennyire szeretetteljes képet mutat az ember és a kutya kapcsolatáról.

4. Az egyik legjobb dolog, ami történt az elmúlt két hétben, hogy megszerveztem a tavaszi utazásaimat, amiket az úgynevezett “Barangolások egyedül” képzeletbeli listámhoz tehetem. Első utam Budapestre fog vezetni néhány napra, míg a második úticélom New York lesz, a harmadik pedig egy meglepetés út, amit ajándékba kapok. Alig várom, hogy útra keljek. 

5. Elkezdtem kisérletezni az alkoholmentes italok, fűszeres és illatos vizek, gyümölcsprések és zöldség centrifugák világában és megismerkedtem egy csomó új ízzel. Az egyik nagy kedvencem a rozmaringos limeos jeges víz, komolyan egy teljesen más ízvilág, mint amit eddig megszokhattam. 

img_20190125_144719_5695732740803264741521.jpg
Nézd meg a többi Instagram fotómat is. 

 6. Még karácsony környékén elhatároztam, hogy ideje valamit tanulnom megint. Szóval beíratkoztam olyan kurzusokra, amik nem csak hiteles papírt adnak, arról, hogy valamit tanult az ember, de olyan ismereteket is amikről eddig fogalmam sem volt. Nem csak olyan dolgokat szeretek tanulni, amik az életemet szolgálják közvetlen – mint például a franciám tökéletesítése és a spanyol nyelv elsajátítása az olasz és angol mellé -, hanem mindig választok valami teljesen új, mégis fontos dolgot. Ilyen például az edinburghi Egyetem magyarul is tanulható kurzusa a nitrogénről, annak hasznosságáról és veszélyeiről, ami a Nitrogen: A global challenge elnevezést kapta. Most kérdezheted, hogy ez engem miért érdekel, de pár szóban elmondom neked, hátha esetleg te is kedvet kapsz, hogy a csapat tagja legyél. Szóval ezen az innovatív kurzuson előképzettségtől függetlenül megismerhetjük a nitrogén és a globális változások alapelveit,  megtudhatjuk, hogy a nitrogén milyen lehetőségeket rejt magában, milyen veszélyeket rejt, miért nélkülözhetetlen, mire kell vigyázni. A kurzus erősen érinti az élelmiszer-biztonság, az éghajlatváltozás, a lég- illetve a vízszennyezés, az emberi egészség témáját is. Ezért szerettem bele első blikkre. Nekem élvezetes kitérő mindez, szeretem dolog, még ha ez furcsa is lehet. 

7. De ha már az élvezeteket emlegettem, akkor nem hagyhatom ki a januárom csúcspontját a Miramonti Boutique Hotelt Merano városa felett. Ez a Dél-Tiroli rész egy igazi ékkő, szerencsések az olaszok, hogy magukénak tudhatják a térséget, de nem csak a hely gazdagítja Itália népét, hanem ez a fantasztikus kis boutique szálloda is. Ha James Bond rajongó vagy, akkor pedig tudnod kell, hogy itt forgatták a környéken a Kém, aki szeretett engem epizódot és a hotel minden vasárnap James Bond filmeket vetít egy igen hangulatosan kialakított térben, ahol nyilván elmaradhatatlan a vodka-martini felszolgálása. Rázva, nem keverve.

winter terrace Miramonti
Nézd meg a hotelt közelebbről is! 

8. Ha pedig James Bond…akkor meg kell említenem nektek valakit, aki nagy rajongója a filmeknek, ő nem más, mint Annamaria Papayova, aki nem csak egyedi Instagram profiljával tűnik ki a tömegből, de az egyik leginspirálóbb nő is, akit ismerek. Annamaria egyébként egy Wellbeing coach, ő kreálta a FAB WMN mozgalmatis és számomra az elmúlt egy hónapban az ő üzenetei – az Instaképei alatt -, adták meg a kellő löketet, ahhoz, hogy ne maradjak lent.  

View this post on Instagram

TRANSPARENT FRIDAY – Overwhelm . Winter can be a tough time with its darkness and slow-motion. Starting a business can be hard as a one woman show. Add these two together and it will eventually equal with overwhelm. . Wanting to do everything at the same time, learning, making mistakes, pushing a lot, stopping for a breath, pushing it more, creating clients, not stopping and pushing it even more. Again, overwhelm. . January was one big breath and I’m still exhaling. . My mind tells me as a coach (especially a wellbeing one) I should know better. Then she lets go and admits I’m only human. As a coach I’d still stumble, loose focus just to stop, reflect and try again. And that’s all right. Coaches do not have it all figured out either. We just have a great toolkit for dealing with challenges. . Here’s what I’ve done to ease the pressure: ·Penciled in days off to my diary ·Switching off social media for the weekend (unless I’m working) ·Setting better boundaries and saying NO ·Walking more ·Spread my 6 month plan over 12 months . Remember, beautiful soul, to allow yourself to rest.

A post shared by Annamaria – Boundary Coach (@annamariapapayova) on

Januárra ennyi lenne az én nyolcas listám, remélem tlaáltál magadnak érdekes dolgokat, találkozunk egy hónap múlva.

Szeretettel: 

Ildikó

Szerző::

"Megtanultam, hogy magamtól nem bújhatok el, mert magamat bennem hordozom..."

2 thoughts on “Kedvenc nyolc #1

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg bátran, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.