17 tipp, hogy mitől lehet jobb ez az éved?

Akkor lett jobb az életem amikor megtanultam hallgatni a megérzéseimre, érzéseimre, az intuicióimra, tévhiteim, félelmeim, kétségeim helyett. De nem csak ettől lehet jobb az élet – azaz mindez önmagában nem elég szerintem -, hanem attól is, hogy adsz magadnak. Hogy megállsz és lassítasz ott ahol kell, és gyorsítasz felpörögsz ott, ahol pedig arra van szüksége életednek. Ebben annyira biztos vagyok, hogy gondoltam egy évzáró posztban, összeszedem nektek azokat a dolgokat amikkel önmagamat is ösztönzöm, segítem időről-időre, amikkel adok magamnak és amik nagyon jó hatással vannak rám, az életemre és ezáltal az emberekhez és a világhoz fűződő viszonyomra is.

 1. Bocsásd meg magadnak a hibákat, amiket az elmúlt évben vétettél és próbáld helyrehozni, ha másoknak ártottál esetleg. Kezdj egy tiszta évet.
 2. Utazz! Legalább egy olyan új helyre menj el minden évben, ahol addig még nem jártál. Nem az a lényeg, hogy több ezer kilométert repülsz miatta vagy csak párszáz kilométert vonatozol (sem, hogy mennyi fotót teszel fel róla bármelyik online profilodra), hanem az utazás élménye.
 3. Tölts több időt azzal, hogy építed és ápolod a baratságokat, ahelyett, hogy bebújsz valami kifogás mögé és lárvát játszol otthon a kanapén.
 4. Ha túl stresszes vagy, állj le! Komolyan állj meg! Hidd el a magas vérnyomás nem jó buli meg az sem, ha tönkrevágod az egyensúlyt a hormonháztarátsodban. Igen, a stressz is bűnös érte, többek között.
 5. Ne ignoráld a mentális állapotod és azt, amit az elméd próbál tudatni veled. Figyelj a belső hangodra.
 6. Találj magadnak stresszt elűző dolgokat. Akár írj ösztönző mondatokat egy post-it-re és ragaszd a tükörre. De kreálhatsz egy playlistet is nyugtató zenével vagy hagyd elő a zen cd-édet, hogy mindig kéznél legyen, amikor ki kell fújni a gőzt. De legyen az bármi, ami lenyugtat legyen otthon kéznél, csoki, kedvenc hülye film, telefonszámuk azoknak, akiket hívhatsz stb.
 7. Kapcsold ki minden nap több órára az online világod, a Facebook-ot és az Instagram-ot és tegyél magadévá egy olyan hobbit, napi szokást, ami távol tart a szociális platformoktól tejesen.
 8. Ha valamiben elakadsz, ha egyedül nem tudsz előre lépni valamiben, ha nem megy pedig te úgy érzed mindent megpróbáltál, többször is neki futottál és próbálkoztál, de megakadt a tudomány, akkor merj segítséget kérni. Azért mert segítséget kérsz még nem vagy gyenge.
 9. Szánj időt minden nap arra, hogy a saját viselkedésedet is megfigyeled, és megnézed hol lehettél tökfej és miért. Ez segíthet abban, hogy jobban kezeld és értsd mások viselkedését is és ne mássz a plafonra rögtön, ha valaki átlépi a tűréshatárodat, hanem jobban egyensúlyozz emberi kapcsolataidban. Meg persze az sem hátrány, ha önkritikát gyakorolsz és javítasz esetleges negatív viselkedésformáidon.
 10. Tanulj valami új dolgot egy intenzív rövidebb tanfolyamon, esetleg online.
 11. Ürítsd ki a fájdalmat, rossz érzéseket a szívedből, elmédből minden este és tedd el valahová azokat. Legyen az egy napló amibe írsz, egy blog, vagy egy festmény, rajz, ha úgy alkotsz vagy akár énekeld esetleg táncold ki magadból, de ne raktározd el őket magadban semmiképp.
 12. Igyál sok vizet minden nap, belső hidratálás pont olyan fontos, mint a külső.
 13. Minden nap egyél annyira egészségesen, amennyire bírsz, de azért néha nyugodtan engedd el magad és edd meg azt a csokit, idd meg azt a pohár bort.
 14. Mondd többször, hogy szeretlek azoknak, akiket szeretsz és olykor tudasd velük mi a legszebb, legjobb bennük, éreztesd velük, hogy értékesek.
 15. Mondd el magadnak is kicsit gyakrabban, hogy mit szeretsz magadban.
 16. Legyél kedves. Ok nélkül. Csak úgy, azért mert megteheted, mert tudsz az lenni, akár idegenekkel is, sosem tudhatod kinek van szüksége egy kedvesebb szóra vagy melegebb tekintetre, mosolyra és gondolj magadra is. Legyél kedves magadhoz is.
 17. Megvan az a dolog, amit folyton halogatsz, hogy majd, de amiről mindig azt mondod meg fogod tenni, ennek ellenére valahogy sosem jutsz el addig? Ne a kifogásokat keresd, ne görgesd magad előtt hanem tedd meg!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Szeretettel:

Ildikó

3 gondolat “17 tipp, hogy mitől lehet jobb ez az éved?” bejegyzéshez

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.