Engem nem zavarnak a heterók, míg a négy fal között csinálják!

Valójában szerintem csak szerelem létezik. Nincs olyan, hogy homoszexuális, leszbikus vagy heteró szerelem. Hisz bármilyen nemű emberek vagyunk és bármilyen nemű emberrel esünk szerelembe, az érzés pontosan ugyanaz. Persze ezt nem mindenki gondolja így. Előző írásomban próbáltam felvilágosítást adni arról, hogy a homoszexualitás sőt a transzexualitás nem egyfajta szexuális deviancia, nem betegség, nem parafília. Sajnos több privát visszajezés is tudatta velem, hogy a hülye én vagyok, sőt nyilván bzi, szexéhes, kielégületlen, szerencsétlen frusztrált, meg ha balkezes vagyok, akkor érthető minden, hisz akkor egy eltorzult lelkű ember vagyok, akinek kisebb az intelligenciája és párszáz éve elégettek volna élve.

Mondhatnám, hogy meglepett néhányak reakciója, de nem lenne igaz. Sajnos számítottam arra, hogy megtalál pár feletébb ostoba nagyokos, aki személyeskedni kezd, mert szerintük “hatalmas hiba kiállni a bzik mellett” és azt pedzegeti majd, hogy én milyen lehetek a hálószobában illetve milyen szexuális beállítottságú vagyok. Hogy legyen miről nem csámcsogni mielőtt megmutatom, hogy ti mit írtatok nekem a homoszexualitásról, a homoszexuális házasságról és családalapításról, beavatlak picit ebbe-abba velem kapcsolatban is, ha már olyan kíváncsiak voltak egyesek.

Először is hatalmas tévedés azt hinni, hogy én a homoszexuálisok mellett álltam ki előző írásomban. Én az ember mellett álltam ki. Az emberért írtam le amit, szexuális orientációjától független. Érted is írtam, igen érted, aki homofób szemüvegen vagy legalábbis előítéletektől homályos lencsén keresztül szemléled a világot, hogy jobban tudd mi a helyzet ne csak kapálózz a feltételezések és sokszor tagadott félelmek tengerében, mert tudod magas az empátia bennem és ezért iszonyúan sajnállak. Szar lehet tele előítélettel, gyűlölettel az ismeretlen a más felé létezni. Te pont annyira nem vagy szabad, mint az akit diszkriminálsz kisebb vagy nagyobb mértékben (ki-ki vegye magára a megfelelő inget) és ráadásul te még sok esetben ostoba is vagy, mert ellenséget látsz abban, ami nem olyan, mint te.

Na de, térjünk rá a velem szembeni személyeskedésre, csak azért mert mint blogger írtam egy cikket… A szexuális szokásaimat nyilván nem fogom senkivel tudatni, bármennyien is utaltak rá, hogy én ez vagy az vagyok, elég annyit tudni hogy több, mint kielégült vagyok és komoly kapcsolatban élek, tökéletesen boldogan már jóideje. Ezen kívül pedig mit mondhatnék? Én gyönyörűnek tartom a szerelmet és magát a szexet is és bár nem véltem felfedezni érzéseimben, vágyaimban és vonzódásaimban sosem valódi leszbikus elemeket, én pont ugyanolyan szépnek tartom ha két nő szereti egymást, mint ha két férfi vagy ha két ellentétes nemű ember. (Oké, mondjuk, ha Angelina Jolie elém állna, hogy hékás kisanyám, tetszel randizzunk, hát nem tudom hogyan mondanék nemet, mert amellett, hogy gyönyörűnek tartom őt, mint ember és nő, ő egy iszonyat kedves mégis nagyon erős lény – igen, egyszer már találkoztam vele egy jótékonysági eseményen Afrikában – de mivel ez a veszély viszont nem hiszem, hogy fenyeget, így sosem tudjuk meg, mi lenne ha. Azt viszont biztosra veszem, hogy most nyilván van pár fotelharcos, aki kiszemelt magának, hogy majd jól beszól nekem, aki pöffeszkedve hátradől előbbi mondatom után, hogy na én ugye megmondtam ez is egy kcsög kis pcsa!)

Engem viszont ők abszolút nem érdekelnek, ahogy az sem kinek erősebbek a maszkulin és feminin vonásai, vagy az, hogyan mutatkozik ez meg külsejében nemétől függetlenül, nem ítélem meg negatívan vagy máshogy azért az embert amilyen, ahogy öltözködik, mozog, reagál vagy éppen azért, mert azonos nemű emberhez vonzódik. Mégcsak nem is toleráns vagyok azok irányába akik nem olyanok, mint én, hanem simán csak elfogadom, hogy mindenki olyan amilyen. Amit maximum tolerálni szoktam az, az emberi ostobaság, de sajnos van, amikor nagy az arcom és nehezen megy. Azért minden nap törekszem arra, hogy ne legyek feleslegesen seggfej valakivel, csak azért, mert úgy vélem, az intelligencia szintje nem éppen magas. Csak tudjátok nem értem, hogy manapság, amikor olyan könnyű tájékozódni, tanulni, utána olvasni dolgoknak, miért nem teszik meg sokan ezt? Miért van, hogy emberek sokaságának nincsen igénye a tudásra, nincs önös kíváncsisága, mint amikor gyermek volt mondjuk, hanem abszolút igazságnak fogadja el amit vél, mert hallotta aputól, a suliban, a fönöktől, a tévében vagy Orbántól például. Én is voltam bugris, butább, hülye is olyor, volt hogy tájékozatlan voltam valamivel kapcsolatban zsenge koromban, vagy épp bármikor, csak ez engem zavart. De rohadtul! Én tudni, ismerni, tapasztlani akartam és akarok, és bár elfogadom, hogy van, aki nem, csak bevallom iszonyú nehezen értem meg, hogy miért nem. Ha többen mondják valakinek, hogy esetleg butaság amit hisz, gondol, képzel és inkább nézzen utána, hogy lehet az, hogy nincs igénye arra az embernek, hogy nagyobb képet kapjon a szóban forgó dologról?

Most, halál komolyan miért van az, hogy emberek holtbiztosak vélekedéseikben, konkrét tudás és tapasztalat nélkül, és főleg kérdések nélkül? Hogyan lehetséges, hogy vannak emberek, akik nem tesznek fel maguknak kérdéseket akár önmagukkal, de a világgal szemben sem?

Volt olyan emberke, akitől visszakérdeztem, hogy miért gondolja, hogy a homoszexualitás betegség és azt felelte, hát mert a Biblia is megmondta. A Biblia! Megmondta! Nem azt írta le, hogy bűn, ahogy bűn a megcsalás vagy bárminemű szexuális kéjelgés heterók között is, de nem ám, hanem azt írta le, hogy betegség! Egy gyönyörű könyv, fantasztikus sztorikkal, amit emberek írtak le és írtak át hosszú évszázadok alatt, elvévve és hozzáadva ezt-azt, ami szerint minden heteró él manapság azt írja tehát, hogy a beteg (mivel ugye betegség) embereket elítélni, meghurcolni és kiközösíteni kell illetve nem jár nekik hasonló jog egészséges embertársaikkal szemben. Nyilván. Tök gáz, hogy ezt le kell írnom, de volt aki véres vitába akart velem szállni (csak egyedül maradt) arról, hogy a Biblia azért szentírás, szentkönyv, mert Isten írta. Az nem baj, hogy a Biblia nem Isten által írt útmutató amit egy felhőn üldögélve unalmában lefirkantott, hogy beszabályozza a keresztényeket, hanem egy gyűjtemény, amit egy egész évezreden át írtak meg többen. Emberek. Néhány könyv egy író munkája, néhány meg többé, de az összes könyv különféle szerkesztéseken ment át, hogy a ma ismert formájában létrejöjjön. Azzal kapcsolatban, hogy Isten mit diktált Mózesnek vagy sugallt bármelyik írónak most nem kezdenék bele semmilyen mondandóba, mert bár vallásos családból származom, nekem az emberek által vezetett kereszténység nem jelenti egyáltalán a hitet. De valójában nem is ez a lényeg, hanem az, hogy miért van az, hogy emberek előveszik a “Biblia kártyát”, ha a melegekről van szó, de mélyen visszateszik tarsolyukba, ha arra kérdezek rá, hogy és mi van a húsevéssel, házasság előtti szexel, hazugsággal, csalással, lopással és paráznasággal, a felesleges gyilkolászásokkal a világban, na meg azzal, hogy ne ítélkezz? A rosszabb az, amikor azt a választ kapom, hogy “az idők változnak és aszerint értelmezzem a Bibliát.”

Hmmm…igen, az idők változnak, de ha jól látom a jó öreg álszentség és butaság nem.

Aztán volt, aki azt mondta, hogy orvosok bizonyították már a második világháború kezdetekor, hogy a homoszexualítás betegség. Aham. Hát akkoribban bizonyos orvosok mást is bizonygattak, ami miatt később milliók a haltak meg… De ha már bizonyított dolgokkal érvelünk, tudósok azt is bizonyították, hogy a homófobia, sőt az előítéletekkel teli élet a kevésbé intelligens emberek kiváltsága.

Végezetül itt van még egy személyes megjegyzés tőlem, aztán ti jöttök, mert már én unom magamat… Szerintem nyugodtan házasodjon bárki azzal a személlyel akivel akar, nemtől, bőrszíntől, vallástól, értelmi képességtől, bármitől független, a lényeg, hogy kölcsönös szereteten és tiszteleten alapuljon az uniójuk. A homoszexuális párok örökbefogadását pedig ugyanúgy nem ellenzem, mint azokét a párokét, akik átmentek a megfelelésüket vizsgáló alapos felméréseken. Azt gondolom, hogy a gyermeknevelésnek semmi köze a szülők szexuális orientációjához és ahogy megannyi példa mutatja sajnos értelmi képességéhez sem. Hány teljesen alkalmatlan ember nevel gyermeket a világban aki történetesen heteroszexuális? Hány heteró szülők által nevelt ember lett pszichopata pont a szüleitől elszenvedett lelki (és testi) bántalmazások miatt?

Na de hagyjuk az én komolykodásomat és nézeteimet, és nézzük ti mit gondoltok a fenti dolgokról:

 • Csaba, 33 eves: “Engem nagyon zavarnak a homoszexuálisok, állandóan zaklatják az embert, többször tapasztaltam.”
 • Kata, 55 éves: “A férjem nem beszél a fiunkkal, aki meleg és én megértem, nem lehet könnyű neki, de azért én titokban találkozok a gyerekemmel, bár az élettársára nem vagyok kíváncsi. Nem gondolom, hogy hibás lennék, a gyerekemet szeretem annak ellenére, hogy nem normálisan él.”
 • Petra, 23 éves: “A Pride-al nem értek egyet. Mint meleg sem. Nem kell ráerőszakolni az emberekre azt amire nem kíváncsiak. Sajnos ezzel egyen rangúan besorolják/ beskatulyázzák az összes homoszexuális embert. Éppen ezért annál nehezebb elfogadtatni, mert a többség csak annyit lát és von le az egészből, hogy kirívóak, nagypofájuak, magamutogatóak lennénk…”
 • Péter, 45 éves: “A bzikkal az a baj, hogy mind pedofil.”
 • Krisztina, 21 éves: “Szeretném, ha még az én életemben megtörténne, hogy nem tesznek az emberek különbséget szerelem és szerelem között.”
 • Kálmán, 52 éves: “Engem nem zavarnak a bzik, csak otthon bziskodjanak.”
 • László, 29 éves: “A meleg férfiak szerintem ne nevelhessenek gyereket, mert nincsenek jó szülői ösztöneik. A leszbik már egy fokkal jobb helyzetben vannak.”
 • Tibor, 38 éves: “Felesleges a buziházasság, én betiltanám az együttélés lehetőségét is.”
 • Katalin, 34 éves: “Engem nem zavarnak a melegek, amíg nem viszik túlzásba.”
 • Kitti, 31 éves: “Engem nem zavarnak a homokosok, amíg nem kell néznem ahogy az utcán enyelegnek.”
 • Krisztián, 34 éves: “A Prideot betiltanám, meg azt is, hogy a bziknak gyereke lehessen, mert csak a fertőt mutatják a következő generációnak.”
 • Laci, 33 éves: ” A homoszexualitást a Biblia is tiltja, nem normális dolog, hanem bűn és ezért én bezáratnám az összes bzit.”
 • Juli, 29 éves: “A köcsögségből ki lehet jönni megfelelő pszichológiával.”
 • Bea, 45 éves: “Csak ebben az álszent világban megy a buzizás, aztán titokban többgyermekes családapák meg heteronak tűnő párkapcsolatban élők meleg klubokban élik ki a hajlamaikat. Mert nem merik felvállalni.”

Köszönöm, azoknak akik engedélyt adtak arra, hogy véleményüket megírjam.

I.

4 gondolat “Engem nem zavarnak a heterók, míg a négy fal között csinálják!” bejegyzéshez

 1. Idikó! Szomorúan látom, hogy 14 idézésből csak 2 látszik elfogadónak: 1. szerelem és szerelem között ne legyen már különbség, 2. álszent világban mi megy a háttérben… Ők 2 lényeges dolgot emeltek ki. A többiek vagy negatívan állnak a témához, vagy ” a nincs bajom, csak …” mentén lavíroznak, ami szintén nem egyenlő az elfogadással. Szerettem volna írni, hülye vagyok, hogy nem írtam. Más volt az életemben most a fókuszban, és csak fejben pörgettem a témát, amikor kitetted. Elszomorító, ha valóban ennyire elenyésző az elfogadó hozzáállás. Én gyermekkorban találkoztam azzal, hogy van “más” kapcsolat, mint a ffi-nő szerelem, vagy ahogy szokták mondani, “saját nemhez vonzódik” valaki. Aztán az eset után anyukám leült velem és átbeszéltük. Óvodás korú voltam, azt biztosan tudom. A gyerekek elfogadóak. Ha tisztán és érthetően elmondja valaki ítélkezés nélkül, hogy igen van olyan bácsi aki bácsit szeret/ néni nénit; így születtek, nem csúfoljuk, nem bzi.zunk, kész slussz-passz a gyerekek megértik. Amikor később találkoztam 10 évesen egy híres színésszel az ő családi környezetében, ahová a barátjával érkezett, akit bemutattak nekem is csak ennyi történt: Unokahúgát (9) kérdeztem: “…úgy barátja, hogy együtt laknak?” “Igen.” Oké. Játszottunk tovább. Tanulható az elfogadás. Anyukám is bizonyította, hogy gyakorlatban is elfogadó, pedig konzervatív neveltetést, keresztény útmutatást kapott otthon. Már 60+ volt, amikor közöltem, hogy jön egy ffi-ffi pár hozzánk pár napra nyaralni, itt nem elméletben kellett elfogadóak lenni,… Nagyon a szívébe zárta őket! Tudott változtatni…, hiszen őket még ezzel kapcsolatban úgy nevelték, hogy betegségről és kóros dologról van szó. Engem már nem ilyen szélsőségek mentén nevelt. Számomra így alakult, hogy teljesen rendben van, hogy van olyan férfi barátom, aki férfival él és szívesen szervezünk együtt programot, nyaralást, sőt az én kis 32 fős szűk családi és baráti körben rendezett esküvőmön is ott voltak. -D-

  Kedvelés

 2. Elég lehangoló a kép, kicsit sajnálom, hogy egyesek a vallás mögé bújva akarják másokra a követ hajigálni. Jó lenne, ha ezek az emberek is felébrednének, két idézet jut eszembe, és talán banális, de én ezek szerint igyekszem élni:
  „Az önálló mérlegelés az egyén egyetlen szabadsága“ (Csillagközi invázió) meglepöen igaz a mai korunkra!
  „Istent ne a szavakban, az igaz tettekben keresd!“ (Menyei Királyság) nem vagyok vallásos, de enyi talán mindenkitöl elvárható lenne.

  Kedvelés

 3. Hát, elém ugyan állhatna akár Brad Pitt is azzal, hogy hogy hékás pasikám, tetszel randizzunk, esküszöm nem kéne sokat gondolkozni, hogy elküldjem melegebb tájakra. Persze nem hiszem, hogy ez veszély nagyon fenyegetne 😀

  Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.