Másfóbia – avagy ne mutogassad má’ magadat te bzi.

Kicsit elkeserít az a mai helyzet, ami a szexualitással kapcsolatos. Gondolhatnánk, hogy a modern, civilizált, magát intelligensnek valló ember nem akad le, fújjog vagy kap valamiféle fóbiás rohamot, ha azt hallja, vagy tudja, hogy bizony vannak emberek akik a saját nemükhöz (is) vonzódnak, és bizony szexelnek, sőt szerelembe is esnek azonos nemű partnereikkel. De sajnos rá kellett döbbennem, hogy nagyon sokan kiakadnak, ha a nem heteroszexuális kapcsolatok csupán csak létezéséről tudomást kell szerezniük, azt pedig abszolút nem tolerálják, hogy ezek az emberek is – mivel emberek – ugyanolyan jogokat szeretnének az életben a boldog életre, mint azok, akik mondjuk csak az ellenkező nemű emberekhez vonzódnak.

A szexualitás az emberi párkapcsolatok szerves része. Ez (merem remélni) mindenkinek tiszta. A szexualitás ösztön, ami az egyén génjeibe automatikusan kódolt szexuális viselkedés. Erre jön a neveltetés, igen a szexualitással kapcsolatos neveltetés, ami az egészséges emberi fejlődéshez hozzátartozik, az oktatási intézmények által átadott szexuális jellegű információk és tapasztalatok arról, hogy ki mit mond, hogyan viszonyul mindeközben a társadalmi és szociólogiai megítélése a szexualitásnak formálják mindazt, ahogy az egyén viszonyul a szexualitáshoz, de azt nem, milyen a szexuális orinetációja.

Ismétlem, az ösztönös szexuális irányultságunkat, beállítottságunkat azaz orientációnkat nem befolyásolja semmi. Csak a vélekedésünket róla. Még tisztábban, az, hogy valaki heteroszexuális, homoszexuális aszexuális, pánszexuális vagy biszexuális nem befolyásolható maximum tagadható illetve eljátszható.

A szexuális irányultság pedig nem nemi identitás. Illik nem összekeverni és azt gondoltam ez mindenki számára egyszerű, de az utóbbi hetekben tapasztalnom kellett, hogy nem. Van, akinek baromi nehéz felfogni, hogy a nemi önazonosság független attól, hogy az embert milyen neműnek sorolták be születésekor vagy épp, hogy a társadalom milyen neműnek látja az embert. Ez egy bennünk élő, mélyen gyökerező tudat és érzés, és bár a legtöbb embernek megegyezik nemi identitása azzal a nemmel amit születésekor megállapítottak nála, van olyan ember, akinek sajnos nem. Ők a transznemű emberek. Nem fogok ebben az írásomban hosszasan a transzneműekről, sem a transzfóbiáról beszélni, de azért említem meg, mert sokan nem értik és nem tudják, hogy a transznemű ember nem automatikusan homoszexuális, sem azt, hogy transzneműség még semmit nem árul el az ember szexuális irányultságáról. Olyan jó lenne, ha ezt a politikában és a médiában hangot kapó (sokszor csomó fóbiával és tudatlansággal élő) emberek is felfognák és nem buziznának össze-vissza meg nem táplálnának valamiféle másfóbiát, indulatokat és gyűlöletet a számukra és a többség számára más, nem ismert, nem elismert, nem megértett dolgok felé. Csak azért mert valami vagy valaki más számunkra, másmilyen mint mi vagy amit megszoktunk, nem jelenti azt automatikusan, hogy rossz vagy, hogy közünk van hozzá, legkevesbé pedig azt, hogy félnünk kellene tőle illetve elítélnünk vagy üldöznünk kellene.

De miért érdekel engem mindez? Egyszerű. Amiért mindenkit kell, hogy érdekeljen. Mert fontos, hogy embertársaink ne szenvedjenek, ne legyenek kitéve hátrányos megkülönböztetéseknek sem szexualitásuk, sem bőrűk színe, sem etnikumuk, sem vallásuk, sem nemük vagy akár társadalmi helyzetük miatt. Aztán ott van még az igazság, a tisztesség, az egyenlőség, az emberség, a tudatosság, egy tisztább életre való törekvés, az intelligens hozzáállás és hasonló fennkölt maszlagok, amik arra a következtetésre juttatják az embert, hogy azért mert valaki más szexuális beállítottságú, mint mi, attól még nem kevesebb, nem meghurcolni való. Ugyanolyan ember, akinek ugyanolyan jogainak kellene, hogy legyen mint bárki másnak.

Kellene. Mert nincsen. Sok esetben nincsen. Látványosan sem és elfedve, a mindennapi életben, apró gesztusokban, emberek sokaságának szemében sem.

Képzeld el, ha a világ kifordulna önmagából és összesúgnának a hátad mögött a közértben, mert ellenkező nemű partnereddel “túl közel” álltok egymáshoz, vagy mert a mozi előtt megbeszélt találka alkalmával futó csókot nyomtok egymás szájára, vagy kiutálnának egy étteremből, mert egyértelmű a szemlélők számára, hogy szerelemspár vagytok. Képzeld el, hogy verbálisan vagy fizikailag bántalmaznak az utcán, mert fogod a párod kezét. Éld át, hogy nem foghatod meg a kezét, mert félsz. Éld át, hogy azt éreztetik veled, hogy szégyen, ami és aki vagy, hogy nem mehetsz feleségül párodhoz, mert ellentétes nemű és az jogilag nem elfogadott. Érezd át, hogy anyukád és apukád becsukják előtted a szülői ház ajtaját, és nem szólnak többé hozzád, nincs karácsony, nincs szülinap együtt, nincs család, mert ellenkező nemű emberekhez vonzódsz szexuálisan és ők olyan nézeteket vallanak, ami szerint ez deviáns betegség, elítélendő, elfogadhatatlan gusztustalan dolog azaz tőled undorodnak és ezt te tudod. Képzeld el, hogy nem lehet gyermeked, de nem fogadhatsz örökbe a pároddal együtt, mert heteroszexuálisok vagytok s mint olyanok nem házasodhattok, pedig az örökbefogadásnál csak azt a kapcsolatot ismerik el. Egyedülálló heteroszexuálisként pedig az örökbefogadási vágyad csupán álom marad. Érezd át mindezt. És tudd, ez csak a felszín. Mondd csak mit éreznél, ha ilyen világban élnél?

A homoszexuálisok jobban eltérnek más úgynevezett kisebbségi csoporttól, többségükön nem látszik, hogy eltérnek a többségtől, nem a bőrük színe más, nem etnikumi vagy vallási hovatartozásuk szembetűnő, nem válnak azonosíthatóvá első ránézésre és gyakran titkolják szexuális irányultságukat, nem szólnak, még pozsgás tiniként sem mondják ki, hogy “de anya én sosem fogok férjhez menni”, mert már addigra megtanulják, hogy azzal a mai heteronormatív társadalomból való kirekesztést rizikózzák. De ez nem a fő ok. A homoszexuálisok azért térnek el, mert míg a többi kisebbségi csoport táborát erősítő emberek az otthonukban, családjukban nem szembesülnek vallási intoleranciával vagy rasszizmussal (jobb esetben), addig a homoszexuális emberek egy része igen. Vannak homoszexuális barátaim akikkel az apjuk nem beszél húsz éve, és olyanok akiknek az anyjuk halál komolyan azt mondta, hogy megbánta, hogy megszülte őket. Hallottam olyat is, hogy egy lány keserűen mesélte, hogy az anyja végül “megbocsátott” neki, mert meleg, de nem akarja megismerni a párját és a piacra sem megy el vele az anyja, a családi eseményekre pedig csak akkor hívja meg, ha az szűk körben van, de ha a vidéki rokonok is ott vannak, akkor szó sem lehet róla, és neki ezt, mint megbocsátott lánynak meg kell értenie, mert hát azért mégiscsak homoszexuális, hát nna…

Én ezt végtelenül szomorúnak és kegyetlennek találom.

De nem csak a család diszkriminálja a homoszexuális embereket. Az oktatási rendszer is. A nem heteró és transznemű diákok gyakran válnak rossz bánásmód, zaklatás és bántalmazás áldozatává nem csupán társaik de oktatóik körében is. A munkahelyi diszkrimináció is valóság nem pedig Grimm egyik meséje. Sajnos vannak cégek akik nem vesznek fel homoszexuális embert vagy kirúgják őket, amikor megtudják szexuális orientációjukat (nyilván ezt nem mondják ki a jogi következmények miatt), és pont ezért vannak, akik munkahelyükön erősen titkolják szexuális irányultságukat, mert féltik pozicíójukat illetve anyagi biztonságukat, amit a munkájuk ad meg. Szerintetek ez mekkora stresszforrás lehet?

Hogyan lehet így élni? El tudod képzelni heteroszexuálisként? Hogyan lehet úgy élni, hogy nem lehetsz önmagad, nem teljesen, nem egészen, mert mindig van benned egy pici félsz, akármennyire is atomnyi pici, mert mondjuk erős ember vagy és esetleg szarsz a világba és úgy vagy vele, hogy nem hagyod magad, hogy maga alá gyűrjön semmilyen társadalmi vaskalaposság meg ostobaság, de ott van, mert te negatívan vagy megbélyegezve valahol egy többség tudatában?

Pedig csak ember van. Azért mert különbözik esetleg szexuális irányultságunk ugyanolyan emberek vagyunk. Mindenki.

Nem tudom megérteni miért kell diszkriminálni már a kezdetektől, gyermekkorban, a bőrünk alatt, a tudatunkban azt, ha valaki homoszexuális. Az ókori görögöknél teljesen normális dolog volt. A kereszténység megjelenésével ugyan gyorsan sátántól való dolognak tekintették, de azért a római hadvezérek orgiáiban megszokott volt a homoszexuális és a biszexuális viselkedés. Ahogy az egyház vezetői között is. Manapság pedig… A férfiak többsége, sőt nők sokasága leszbikus fantáziáktól vagy pornótól hevül fel és a határok feszegetése közé tartozik a heteró férfiaknál a nem csak heteró elemeket tartalamzó pornó nézése ahogy az anális izgatás és behatolás is.

Szóval mind emberek vagyunk szexuális szokásaink és irányultságunk ellenére is, és szerintem csak viselkedése, személyes intelligenciája és érzelmi intelligenciája rangsorolhatja maximum az embert, de semmi esetre sem szexuális beállítottsága, (bőrszíne, vallása, neme vagy épp anyagi helyzete). Nyilván egy beteg elméjű erőszakos embert nem kell normálisként kezelni, mert nem az, de egy homoszexuális ember nem is hasonlítható ehhez, mégis sokan gondolják azt, hogy ők beteg, deviáns, megvetni való emberek.

Pedig a homoszexuális ember pont ugyanolyan normális ember, mint bárki más. Pont, mint te vagy pont mint én. Az, hogy kisebbségnek lett kitalálva, megbélyegezve valamelyest őket ezzel, a többség hibája. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ezzel a kisebbség – többség dologgal van némi problémám. Miért kell megosztani a társadalmat? A kisebbség miért lett valamiféle néma, kimondatlan mégis negatív jelző sokak fejében?

Azért mert valamilyen tevékenység vagy szokás vagy épp szexuális irányultság emberek kisebb csoportjára jellemző, még nem jelenti azt, hogy az automatikusan rossz, negatív dolog lenne. Olykor azt veszem észre, hogy egy-egy szituációban a racionális gondolkodás, sőt a gondolkodás is csak egy kisebb réteg szokása, mégsem diszkrimináljuk jogilag és társadalmilag a gondolkodni képteleneket.

De hagyjuk az én felindultságomból fakadó provokatív példámat. Inkább nézzük meg racionálisan, hogy egyáltalán mi köze van a szexualitásunknak ahhoz, hogy jogunkban álljon úgy élni ahogy szeretnénk, ahogy az boldoggá tesz minket?

Sajnos nagyon is sok. Legalábbis ma Magyarországon igen. Jogilag még alig 16 éve is ‘üldözték’ a homoszexuálisokat drága hazámban. A Btk. diszkriminatív elemeinek megváltoztatása leginkább uniós követelmény volt nem pedig a hazai politikusok érdeme, ezt azért jobb tisztán látni. Ugyanakkor ma a homoszexuálisok még mindig csak úgymond félig szabad állampolgárok itthon. A magyar jogszabályok szerint nem házasodhat össze két azonos nemű szerelmes (bár bejegyzett élettársi kapcsolatuk lehet), és nem fogadhatnak örökbe gyermeket együtt, hisz a gyermeknek csak az egyikük lehet törvényes szülője míg heteroszexuális párok esetében mindkét szülőt bejegyzik törvényes szülőnek, ha azok házasok és ugye ők lehetnek azok. Ez nem egészen egyenlő bánásmód jogilag.

A diszkriminatív politika és társadalmi megítélés a homoszexuálisok irányába mindennapos, ahogy az őket üldöző közösségi szemlélet is, elég az utca emberét kérdezni, szétnézni a hétköznapokban. “Engem nem zavarnak a bzik, csak otthon csinálják.” (Ehhez az igen ostoba harsogtatott mondathoz, hozzátenném, hogy senki nem szexel utcán, aki normális függetlenül szexuális orientációjától. Mégis mire gondoltok akkor, hogy otthon csinálják egész pontosan? Csók, ölelés, kézenfogva sétálás, szerelmes pillantás, flörtölés, fesztiválokon csókszelfi vagy együtt táncolás szalagavatón? Most mondjam azt, hogy a heterók is csinálják mindezt otthon?) Ami ennél is rosszabb és mondogatja túl sok nyíltan is homofób, magát felsőbbrendűnek képzelő ember pedig ez: “Engem nem zavarnak a bzik, amíg nem mutogatják devianciájukat.” Már nem azért, de te miért mutogatod létezésed a világnak?

Azt gondolom túl sok valamilyen szintű fóbiás ember él ma társadalmunkban, miközben sokan azt gondolják hogy ők milyen toleránsak, mert vannak meleg ismerősei és azok nem ‘zavarják’ őket. Tudod engem sem zavar, hogy mondjuk szarul öltözködsz/buta vagy/nyávogó hangod van/álszent vagy avagy heteroszexuális, azért én még jó fej vagyok és tolerállak, örülsz neki? Nem vallják magunkat homoszexualitás ellenesnek és homofóbnak sem, de azért ne házasodjanak, meg ne ölelkezzenej, ne fogják egymás kezét, igenis tiszteljék, hogy a többségnek ez nem elfogadható, legyenek homoszexuálisok a négy fal között és abszolút ne fogadhassanak örökbe, mert az nem egészséges, hát milyen gyereket nevelnének.

Elárulom. Szeretett gyermekeket. Pont olyat amit megannyi szülő, aki átment minden teszten és vizsgálaton, ami az örökbefogadási procedurákat megelőzi. A szülők szexuális orientációjának semmi köze a gyerekneveléshez. Abba se szól bele senki, ha apu titokban ostorral veri anyut aktus közben ugyebár, ahogy abba sem, ha bármilyen más nem megszokott szexuális tevékenységet akár parafíliába illő tevékenységet folytat apu vagy anyu. Csak legyenek házasok meg tűnjenek heterónak a világ szemében.

Persze vannak homoszexuális emberek, akiket nem diszkriminált sem családjuk, sem a környezetük, a suliban is minden oké volt, a munkahelyükön sem éreztek soha más bánásmódot, és leejtik a házasság kérdést és örökbefogadást Magyarországon, mert vagy megoldják külföldön vagy nem vágynak rá. De ők csak egy ici-pici réteg sajnos és ez az írás nem róluk, nem értük szól.

(Azt, hogy ti mit gondoltok a homoszexualitásról, a homoszexuális házasságról és örökbefogadásról a következő írásomból megtudhatjátok majd.)

I.

Fotó:

U.i.: Ne jöjjön senki azzal a szöveggel, ne is gondoljon rá, hogy azzal vágjon vissza nekem az írásom végén bárki, hogy “na akkor az írásod alapján a pedofiliát is fogadjuk el?”, mint sok rosszul informált egyén teszi az internet bugyraiban fotelben ülő kommenthuszárként, mert ezzel csak a saját butaságát villogtatná. A serdülőkor előtti gyerekekhez való szexuális vonzalom egy pszichiátriai betegség nem pedig szexuális irányultság, ami kémiai kasztrálásssal, pszichológiai kezelésekkel és gyógyszerekkel kezelhető, bár egy életen át tartani kell azt. Ugyanez vonatkozik a zoofíliára, nekrofíliára, koprofíliára és egy csomó más fíliára is. (Ha lehet ne a magyar Wikipédiát olvasgasd ezügyben, ahol a balkezességet besorolják a pedofília okai közé, ami egy merő és hatalmas baromság, semmilyen tudományos tény nem támaszt alá ekkora ökörséget.)

39 gondolat “Másfóbia – avagy ne mutogassad má’ magadat te bzi.” bejegyzéshez

 1. Csak egy apróság, a “Mi lenne, ha a (cisz)heteroszexuális mivoltod miatt érne napi szintű b*ogatás mindenhonnan?” kérdéskörhöz. Itt egy videó, ami nem rövid, viszont iszonyú jól mutatja be egy fordított világban a diszkriminációt. (Vigyázat: angol nyelvű anyag! De a képei világ és a közvetített érzések így is átjönnek.)

  Kedvelik 2 ember

  1. Értem én, hogy mi volt a cél, ezzel a videóval, amivel egyet is tudok érteni. A videó érdekes, és tanulságos, de azzal azért legyünk tisztában, hogy egy teljesen valószerűtlen sci-fi világot látunk. Ami persze nem baj, ha valaki szereti a sci-fit mint pl. én. Ugyanakkor a helyzet úgy áll, hogy két nőnek (pasinak) természetes úton nem lehet gyereke. De ha valaki tud ilyenről akkor szóljon, és máris javítom magam. Na most, ha valakinek ez nem tetszik, mehet panaszra az evolúcióhoz, és semmiképpen ne hozzám. Ja, és arra is kevés példát találtam, hogy egy férfi kihordott és megszült egy gyereket, hacsak egy jópofa Schwarzenegger-DeVito filmben nem: https://port.hu/adatlap/film/tv/junior-junior/movie-1251

   Kedvelés

   1. Én pl ki tudom hordani egy másik nő petesejtjéből a gyermeket. Így lehet két nőnek gyereke egy pasival. 😀 Ez ám a threesome. 😇

    Amúgy nem mindenkinek cél a gyerek. Sőt a saját gyerek sem. Akár heteróknál sem. Nem mindenki akar gyereket, meg nem mindenkinek életcél, sőt nem csak azért szexel az ember, hogy gyereket csináljon.

    Van, aki meg mindenképp akar örökbefogadni, orientációjától független és nincs egyenlő joga hozzá. Nem csak egy homoszexuális van diszkriminálva, de ha értően olvasol mindenki, aki nem házas hátrányból indul.

    Kedvelik 1 személy

 2. A pedofíliát nem gyógyszerrel, hanem ólomgolyóal kéne gyógyítani….
  Egyébként meg hogyha elítélendő lenne a heteroszexualitás, (egy fordított világban) az nehezen lenne kivitelezhető,ugyanis mint tudjuk a gyerek születéséhez mindig is férfi és nő kellett…

  Kedvelés

  1. Teória volt a fordított világ, csak belegondolni kellett volna vagy kellene… nyilván nem mindenkinek megy.

   Szerintem nem mindenki alkalmas egyébként a gyereknevelésre, erről is írtam… Nem mindenkinek kellene szaporodnia…

   Vannak napok, amikor azt gondolom, hogy ólommal kellene orvosolni az emberi gyarlóságot, gonoszságot es ostobasagot, na de ugye nem lehet, szóval… (meg amúgyis csak egy teorikus kosza gondolat, sosem nyírnék ki senkit.)

   Kedvelik 1 személy

 3. Nagyon jó írás! Egyetértek, hogy akik szeretik egymást azok úgy éljék az életüket, ahogy szeretnék, házasodjanak, szerelmeskedjenek stb. De a vita kedvéért azért vegyük észre, hogy ahhoz, hogy te ezt meg tudd írni, mindenképpen kellett valamikor egy spermium ami megtermékenyített egy petesejtet. Az egyik jött az apából a másik az anyából. Ha akarjuk, ha nem, ha egyetértünk vele, ha nem, a helyzet úgy áll ezzel az átkozott evolúcióval, hogy ha szaporodni akarunk, akkor ezt a feladatot természetes úton 2 nő vagy 2 pasi nem tudja ellátni, akármennyire szeretik egymást, és igyekeznek. Persze nyílván manapság már meg lehet buherálni a természetes utat, ld. mesterséges megtermékenyítés, de ez akkor is buherálás. A természet és az evolúció valamiért nem tette lehetővé, hogy utód szülessen ugyanazon nemű szerelmesek szexuális aktusaiból. Ezek után azt támogatom, hogy hetero pároknak legyen lombikbébijük, de azt nem, hogy belenyúljunk az evolúció millió évek alatt kifinomodott bölcsességébe és azonos nemű pároknak is lombikban hozzuk össze a babát. Természetesen azonnal hajlandó vagyok revidiálni a véleményem amint kiderül, hogy azonos nemű párok valamilyen lakatlan eddig fel nem fedezett szigeten, vagy valahol az őserdőben természetes úton megtermékenyítették egymást, kihordták és megszülték a babákat. Addig viszont lehet menni panaszra az evolúcióhoz, hogy ezt miért cseszte így el, miért volt ilyen kegyetlen a hasonló nemű szerelmesekhez.

  Kedvelés

  1. De minek kellene nekik egymástól saját gyerek? Azért mert egy meleg nó teherbe esik vagy egy meleg férfi béranyától kap gyermeket nem lesz semmi baja a hetero társadalomnak. Ők is használják a lombikot a béranyákat egy másmilyen szexuális orientációjú ember miért ne tehetné?

   Miért ne lehetne egyenlő joguk hozzá?

   Szaporodni nem mindenki tud természetes úton, akkor ne is tegye? Nem a szexuális orientáció a lényeg hanem az ember. Hogy mennyire tud bánni a gyerekekkel milten nevelő lesz belőle. Nem minden heteró alkalmas egyébként szülőnek mégis megtehetik sőt nevelőszülők is vannak mocsadékok.

   Mit érdekel téged hogy egy meleg nő lombikkal esik teherbe? Lehet jobb anya ő, mint sok akit ismersz? Vagy, hogy egy meleg férfi béranyától lesz apa?

   Egyébként sok nem heteró is nevel gyereket ráadásul tökéletesen.

   A természet csodálatos dolog, de itt nem erről van szó sem az úgynevezett “meleg kérdésben” sem abban amit írtam.

   A nem heteroszexuáis emberek pont úgyanúgy emberek. Mindenre egyenlő jogot érdemelnek. Így a házasságra is.

   Kedvelik 1 személy

   1. Az sajnos nagyon igaz, hogy nagyon sok hetero pár nem érdemelne gyereket, mert egyszerűen nem alkalmasak a gyereknevelésre! Azzal is egyetértek, hogy a nem hetero párok között viszont kimondottan jó szülők is lehetnek. Itt nem a nemi irányultság a mérvadó. Mindkét csoportban lehetnek pocsék szülő típusúak és vica versa. Ha nem hetero pároknak valahogy úgy alakult, hogy lett saját gyerekük akkor neveljék, támogatom, házasodjanak, támogatom, legyenek ugyanolyan jogaik mint a heteroknak, támogatom.

    Kedvelés

  2. Basszus, tele vannak az intézetek gyerekekkel, akikből prosti, bűnöző csak csöves lesz a csodás állami gondoskodásnak hála! Meg amúgy is, kit érdekel a szaporodás? Nincs elég ember? Sok túlszaporodott majom, ráerőltetik mindenkire ugyanazt a sablont, aztán a sok alkalmatlan kinevel egy csomó lelki nyomorékot! És itt nem csak a látszatházasságban vegetáló látensekre gondolok, hanem mindenkire, akinek csak azért van gyereke, mert elhitte, hogy muszáj! Miért kell az emberek négy százalékának rosszul érezni magát? És akkor mi van azokkal, akiknek nem lehet gyereke, ők se házasodhassanak? Vigyenek termékenységi igazolást előtte?

   Kedvelik 1 személy

   1. Ja, azzal egyetértek, hogy soknak úgy van gyereke, hogy komolyan még soha nem is gondolkozott el rajta, hogy igazából kell-e neki. Ezt látta maga körül, hát akkor annak nyílván így kell lenni alapon. Akinek viszont nem lehet gyereke, de nagyon akar, azért tegyünk meg mindent, hogy legyen. (feltéve ha hetero az istenadta, a nem heterók gyerekéért nem erőlködnék, rájuk bízom, igyekezzenek, hátha…)

    Kedvelés

   2. Gellért tiszta érthető. Szerinted egy meleg csaj nem érdemli meg, hogy mondjuk szerelme petesejtjéből és spermadonortól létrejött embriót hordjon ki. De egy hetero csaj, akinek nincs már jó petesejtje, ezt egy petesejtdonorral megteheti.

    Örülök, hogy ilyen olvasóim is vannak, akik szerint mindenkit egyenlő jogok illetnek meg szexuális orientációtól független.

    Kedvelés

   3. Végülis minek fogadjon örökbe két meleg, jobb az a gyereknek meg az egész társadalomnak, ha prosti, bűnöző vagy drogos csöves lesz, miután kikerült az állami gondozásból. Bár annak a néhány százaléknyi embernek is csak a töredéke vágyna egy szép kis barna gyerekre…ezrelékekről van szó…de annyival is kevesebb csöves termelődne ki.
    Akik a társadalom ellenében vállalnák be, azok biztos többet gondolkodtak rajta, mint normálisék, akiknek csak azért kell a gyerek, hogy legyen kivel vigyorogni a Facebookon, amúgy pedig csak nyűgnek tekintik.

    (Nem érdekel a szaporodás, olyan autista vagyok, akiből ez az ösztön hiányzik, csak logikailag nézem az egészet. És nem fér a fejembe, hogy miért az emberek 4%-án problémáznak annyian, és miért viselkedik egy elvileg intelligens faj úgy, mintha vírus lenne? A vírus léte forog csak önmaga másolása körül.)

    Kedvelik 1 személy

   4. Megfigyelhető, mennyi meleg művész volt és van. Annyira felülreprezentáltak a művészvilágban, hogy az a gyanúm, közülük igen sokan ezt kapták, mint teremtési képességet.

    Kedvelik 1 személy

 4. Továbbá mivel a természetes az, hogy a fajfentartáshoz egy férfi és egy nő kell, ezért az nem természetes amikor két pasi, vagy két nő csinálja ugyanazt. Csinálhatják persze, de nem ez a norma, és az élvezetszerzésen kívül ennek a faj túlélésére nincs nagy ráhatása. És itt a természetes definicióját az adja, hogy mi szolgálja a faj fennmaradását. Akinek ez nem tetszik az nem velem vitatkozik, hanem az evolúcióval, és csak azért tud vitatkozni mert annak idején volt egy apa és anya akik miatt ő egyáltalán a világon van. De természetesen abszolút nyitott vagyok átértékelni a nézeteimet, ha a vitapartner kijelenti, hogy neki két anyja volt, vagy két apja akik addig-addig szerették egymást míg ő világra nem jött. ——————– Ebből kifolyólag nem teljesen értem, hogy miért kell meglepődni ha valaki nem tudja befogadni azt a viselkedést ami eltér a normától. Én semmilyen módon nem diszkriminálnám negatívan a nem hetero párokat, a pride-ot kimondottan üdvözlöm, és szurkolok nekik, de belőlem se ugyanazat váltja ki ha meglátok egy hetero párt csókolózni vagy történetesen két pasit. Az egyiket természetesnek veszem, a másik pedig zavar és visszataszítónak tartom. Ne kérdezd miért 🙂 Valszeg az a rohadt evolúció megint. A fene egye meg!

  Kedvelés

  1. Ne haragudj, de ez a fajfentartasos szoveg nevetseges. Het milliard ember van a Foldon…

   Jatszunk olyat, hogya sok balfasz hetero aki kidobja, eldobja bantalmazza a gyereket, atadja egy olyan meleg es/vagy hetero parnak akik nagyobb szeretetben felnevelik.

   Nem erted, hogy nem lenyeges ki tud termeszetesen nemzeni es ki nem? Ezt csak te szajkozod, hidd el a melegek nem hulyek tudjak hogy orientaciojuk azzal jar hogy aszerelmuktol nem lehet gyermekuk. De annyi elhagyott gyerek van a világban pl.

   Amugy nem tudom mi koze az evolucionsk ahhoz hogy te gusztustalannak latsz ket ferfit aki megcsokolja egymast,mert hidd el semmi. Ehhez csak neked van kozod…

   Amugy ket not hogy latsz csok kozben? Merhogy ok is melegek…

   Kedvelik 1 személy

   1. Megérthetné már végre mindenki, hogy a nagytöbbséget nem az zavarja hogy valaki buzi, hnaem hogy látja…mindenki szeressen azt akit akar a hálószobában, de ha lehet ne számolják már meg egymás manduláit az utcán mert az elég undorító szerintem még heteró pároktol is. Nem kell minden pillanatban a másik arcába tolni a másságukat mert nem érdekel senkit…..

    Kedvelés

   2. Érdekes, sosem láttam sem buszon, sem villamoson egymás manduláját nyalogató homoszexuálisokat a mindennapokban meg eleve sosem, míg heterókat annál inkább. Nyilván nem volt elég, hogy utaztam 36 országban, meg éltem két kontinensen. Basszus Budapest utcáin sem láttam ilyet a mindennapi életben homoszexuális emberektől viszont heteróktól gyakran.

    Ha zavar, hogy látod ha valaki homoszexuális drága “alyn” arc és név nélküli buzizó embertársam, hát baromi egyszerű. Nem kell nézni, bámulni.

    Engem az zavar, ha az ostobaságot, homofóbiát, rasszizmust látom, dehát nem vagyunk egyformák.

    Kedvelés

   3. A sok balfasz hetero, sajnos nem változtat azon a biológiai tényen, hogy a balfasz heterók tudnak gyereket nemzeni az értelmes, intelligens egynemű párok pedig nem. Pont. Nem tetszik? Nekem sem. De valamiért a sapiens 300 000 éves evolúciója ezt találta a legjobbnak és igazán nem mondhatjuk, hogy nem volt elegendő ideje kísérletezni. Mehetünk panaszra az evolúcióhoz, mondjuk nem sok sikerrel. Ezen a föld nevű bolygón sajnos így alakult a helyzet. Lehet, hogy van másik bolygó amit már meglátogatott Aladár a Mézga családból ahol esetleg pont fordítva van. 🙂

    Kedvelés

   4. Gellért, nemzeni tudnak a homoszexuálisok is. 😉

    Balfaszok mindenhol vannak, ahogy értetlenek is, értelmesek is. Nem szexualítás kérdése, felesleges gúnyolodnod a sorok között.

    Amin lovagolsz, az hülyeség, senki nem állította, hogy két nő vagy két férfi egymás felcsinálásához akar jogokat…Egy szerelmespár nem attól minden jogukka rendelkező pár, hogy gyereket csinálnak együtt, egymás sejtjeiből, szállj már le erről a baromságról.

    Legyen gyerekük béranyától, spermadonortól, ha akarnak vagy legyen egyenlő joguk a hetero párokhoz mérten örökbefogadni. (Ez nincs meg, már leírtam miért, unom csépelni ugyanazt ezerszer.)

    Kedvelés

   5. A nők annyira nem. Lehet azért mert ellenkező neműek? Nem tudom, ez valami genetikai kód lehet. Ne kérdezd miért, nem tudom megmagyarázni.

    Kedvelés

   6. Lehet, hogy baromság, hogy a nem hetero párok természetes úton nem tudnak utódokat létrehozni, de ez van. És akkor ki a barom? Az evolúció? Mert nem én akartam, hogy így legyen. Nekem mindegy. De mivel ez van, innentől kezdve adhatod nekik a más gyerekét az nem természetes, mert ők ilyet nem tudnak természetes úton létrehozni. Ezen a tényen az sem változtat, hogy esetleg ők lennének a világ legjobb szülői. Sajnálhatjuk őket ezért de én maximum ezt teszem. Az élet már pedig ilyen. Nem igazságos és tele van kompromisszumokkal. Aki ezeket nem tudja elfogadni, az válasszon másik bolygót.

    Kedvelés

   7. Nem azt írtam, hogy az a baromság. Értelmezd jobban, amit olvasol.
    Nem csak homoszexuális embereknek nem tudnak utódokat létrehozni, és örökbefogadnak, tehát az nem természetes, mert ők ilyet nem tudnak természetes úton létrehozni. Szerinted. Legalábbis ezt írtad a homoszexuális párokról és gondolom merészen, hogy nem különbözteted meg az embert szexualitasa vagy épp pár lépéssel arrébb, bőrszíne, neme alapján.
    Amúgy Gratula ehhez az érvelésedhez.
    Mert ha most azt írod, hogy az más, mert hetero, akkor meg belecsuszol a homofób jégpályára korcsolya nélkül, illetve ignorálod, hogy hetero párok között is van akik “nem tudnak természetes úton létrehozni”, se együtt, se külön-külön.
    Te vagy itt az egyetlen, aki nem tudsz elfogadni valamit. Azt írtad azt támogatod, hogy a melegekne legyen saját (közös biológiai) gyereke.

    Én meg azt, hogy a totál nemzőképtelen párok megkülönböztetés nélkül, egyenlő jogokkal fogadhassanak örökbe.
    Ez is kompromisszum. És odaadás. Meg szeretet. Mint minden adopció vagy bárminemű gyermekvállalás.
    Én nem sajnálom a homoszexuálisokat, csak az ostoba embereket olykor, úgy nagy általánosságban(de ezt már megbeszéltük egyszer)…de az sem tart sokáig.

    Kedvelés

   8. Igazából nem tudom, hogy miért látok két csókolózó pasit visszataszítónak. De annak látom 🙂 Lehet, hogy ha olyan közegben növök fel, ahol lépten nyomon ebbe ütközöm akkor nem zavar. Te mondjuk miért tartod visszataszítónak, azt, hogy Koreában és Kinában sok helyen a kutyákat levágják megnyúzzák, és a piacon kampókr akasztva árulják? Mert gondolom annak tartod. Szerintem azért mert nem ott szocializálódtál ahol ez a norma. Ugyanakkor millió kinai és koreai közömbös arccal nézi az egész jelenetet aztán megveszi a legszebb darabot és csinál belőle otthon egy jó pörköltet amit az egész család nagy örömmel elfogyaszt.

    Kedvelés

  2. Te, ha már olyan jóban vagy az evolúcióval, kérdezd már meg, hogy a delfinek, bonobo majmok, hattyúk, pingvinek stb. stb. állatok között mivégre vannak homoszexuális példányok?

   Kedvelés

   1. 🙂 Bármire is lehetnek, de nyilván nem a fajfentartásra, mert ha csak olyan egyedek lennének köztük akik csak a saját nemükhöz vonzódnak most nem lennének a földön delfinek, bonobo majmok, hattyúk és pingvinek. Vagy igen? 😀

    Kedvelés

   2. Talán épp azért teremtette őket a Jóisten, hogy a lények rájöjjenek, hogy nem csak a génjeik fénymásolására lehet használni a szexet. 😀
    Vagy azért, hogy az emberek rájöjjenek, hogy ez a természet része. Természetes, ellentétben a kényszerházasságokkal, és a a nyomorba potyogtatott sok-sok gyerekkel.
    Egy pofátlanul túlszaporodott faj az ember! Az állat legalább nem kölykezik, ha nincsenek meg a létfeltételei, hanem nemes egyszerűséggel kihal onnan, vagy épp csak annyi utóda lesz, amennyit fel tud nevelni! Aki az emberek közt értelmes gondolkodás útján csinálja így, azt a sötétek nem szeretik, mert ez nem szolgálja a gonoszság érdekeit! Mi kell az embernek a sivatagba, a putriba meg a mocskos indiai utcára?! Tíz gyerek! A melegeket meg pont az ilyen kívül-belül sötétek gyűlölik legjobban, mert mi az már, hogy valaki nem járul hozzá az egoista túlszaporodáshoz?! És mivel minden ország elfelejti, hogy nem belőlük áll a világ, és hogy egy bolygón élünk, ezért minden elmaradott ország csak azt nézi, hogy ők legyenek a legtöbben! Egymás ellen fordítják a nemeket a különbségek túlhangsúlyozásával, hogy ne az Embert lássák egymásban, hanem csak a szaporítószervet, eltapossa és megerőszakolja a nőket (az agymosás is erőszak, gondolok itt arra, hogy “akkor érsz csak valamit, ha gyereked van”, abortusztilalom, kényszerházasság, mind erőszak), és egy csomó gyereket baszatnak a világra, hogy legyen kiket kihasználni, és hogy számbeli fölényben legyenek más országokhoz képest. Jók lesznek biorobotnak meg golyófogónak, meg agyatlan szavazónak! Egyetlen mocskos diktátor sem szeretetből propagálja a sok gyereket, az biztos. Ez a mentalitás káros mindenkire nézve. A melegek csak bűnbakok, mert megmutatják, hogy két ember nem csak utódgyártásért lehet együtt…
    Az állatvilágban a győztes szaporodik, az emberek ezt is fordítva csinálják: minél vesztesebb, annál több utóda van, és attól érzi magát valakinek, ha öt-tíz szerencsétlennek adja tovább a nagy büdös kilátástalanságot! Van ennél hülyébb faj a bolygón?
    És a büdös francnak ennyi ember amúgy is? Úgy érzed egy tömött buszon 35 fok melegben, hogy nincsenek elegen? 😀 😀
    Abszolút nem értem tehát, miért kellene mindenkinek szaporodni, arról nem is beszélve, hogy az emberek kb. 90%-a alkalmatlan szülőnek, még szomorúbb, hogy a sokadik gyerek után sem fejlődnek semmit! Amilyen sztorikat hallok, hát egy cserép kaktuszt nem adtam volna az ilyeneknek…(pl. aki a fakanalat törte el a gyerekein, vagy aki a hajánál fogva lódítgatta a lányát egyik szobából a másikba, vagy aki azzal hencegett (!!!!!), hogy munkásőrszíjjal verte a gyerekeit stb. stb. stb.) Alig ismerek olyan embert, aki ne panaszkodna a krónikus szeretethiány tüneteire!
    Szóval nem értem, az az ÁLLANDÓ 4% miért probléma bárkinek is.
    Engem a fennmaradó többség jobban aggaszt.

    Kedvelik 2 ember

 5. RE: BAGOLY37 2018-07-25 – 20:26 – Tök jókat írtál. Ez tetszett. Hosszú volt de végigolvastam. 🙂

  Kedvelés

 6. Ez már nem egy mostani téma,de én most találtam rá,és mindig elborzaszt,hogy a 21 században itt tartunk…a legjobban az ilyen megnyílvánulásokat szeretem:nekem semmi bajom a melegekkel , de…. Nem zavar ha valaki a saját neméhez vonzódik de…és még sorolhatnám. szóval akkor most nem ,de mégis?? És amikor az a következő ,hogy gyerek csak férfi és nő kapcsolatából lehet..szóval nem akarom ragozni,és leírni az összes ilyen közhelyet,egyszerűen csak nem tudom megérteni azokat,akik így gondolkodnak,nekik ez miért zavaró,miért fáj ,ha valaki nem olyan mint teszem azt ő.Mivel tesz neki rosszat,ha valaki nem olyan beállítottságú mint ő??és még sorolhatnám…

  Kedvelés

  1. Az emberek ezen rétege nehezen tudja elfogadni azt, amivel nem tud hasonulni, azonosulni. Sajnos ez az alapja ennek. Aztán ott van a berogzult, otthonról hozott megítélés mód, az iteljezes, a hiedelmek, a félelem attól, amit nem ért, amivel nem tud azonosulni.

   Kedvelés

 7. Igen ,ez a berögzűlt kifejezés talán jobban illik ide..Pár hete színházban ,egy zenés darabban ,egy olyan részhez értünk ahol a két férfi előadó,ebből az egyikük nőnek őltözve,megcsókolta egymást,a hátam mögött egy idősebb hölgy felhördűlt : Jajj neeee,fújjj…..Jelzem ,egy meleg párral voltam a színházba,egymásra néztünk ,és kb azt láttam az arcukon ,hogy jaaa,ez van…Szóval ,igen,ez van…Közben pedig amikor megnéztem az Őrűlt nők ketrecét ,tele volt a nézőtér idősebb emberekkel ,és nem azt láttam rajtuk hogy úristen mi ez?? Teltház,vastaps… természetesen jogosan ,mert nagyon jó a darab.Akkor most hogy is van -ez?

  Kedvelés

 8. Ritkán fordul elő, hogy ilyen kényes, és megosztó témában hozzászólást írok, viszont az is, hogy ennyire felkavarjon egy bejegyzés, mint amennyire a Tied tette, miután újra megosztottad azt a Facebook-on, és így első ízben velem is szembejött. Mielőtt azonban leírnám miért, fontosnak tartom tisztázni a hozzáállásom bejegyzésed témájához.
  Bár keresztény embernek vallom magam, mégsem gondolom úgy, hogy nincs helye a világban azoknak, akik a saját nemükhöz (is) vonzódnak. Direkt nem írom, hogy a másságnak, mert ez a kifejezés már jelentésében is egyfajta megkülönböztetésre utal. Nem ítélek el senkit amiatt, mert a szexuális orientációja eltér az enyémtől, sőt inkább elfogadás-párti vagyok minden tekintetben, és nem vitatom el a boldogsághoz, az egyenlő bánásmódhoz való jogot sem senkitől amiatt mert homoszexuális az illető. Véleményem szerint mindenkinek a magánügye az, hogy kihez vonzódik, és kivel szeretné megélni a szerelmet, abba senkinek beleszólása nem kellene, hogy legyen. Engem az sem zavar, ha egy homoszexuális pár nyilvánosan éli meg a szerelmét, esetleg házasodni, gyermeket vállalni szeretne, annak ellenére sem, hogy ez ellent mond annak, ahogy az általam iránymutatásként elfogadott Biblia vélekedik a kérdésről. Az említett könyv azt is írja ugyanis, hogy “ne ítélkezz”. Nem ítélkezem, helyette hiszek a szeretet erejében, az meg ugye az elfogadásban gyökerezik.
  Miután ezt tisztáztuk, volna egy észrevételem a bejegyzéseddel kapcsolatosan. Ha hordanék bicskát a zsebemben (nem hordok), az bizonyosan kinyílt volna soraidat olvasva, pedig nem éreztem úgy, hogy magamra kellene vegyem őket. Sokat gondolkodtam aztán azon, hogy az a hangnem, ahogy megszólítod azokat, akik esetleg nem úgy gondolkodnak a témával kapcsolatban, mint Te, milyen módon tudná elősegíteni azt, hogy a homoszexualitás elfogadottabb legyen az olvasóid körében, és azt kell mondjam, nem igazán látom a koncepciót. Vagy félreértem, és nem az lett volna a bejegyzés célja, hogy hirdesse az elfogadást? Pusztán provokálni, ellentétet szítani szerettél volna? Véleményem szerint az elfogadás fontosságának üzenetét csak elfogadással lehet hatékonyan közvetíteni, vagyis azzal, ha tolerálod, hogy van, akinek más a véleménye, és nem titulálod őket ostobának miatta. Így pont azokat az embereket utasítod el, akiket meg szeretnél győzni. Át kell formálni a társadalmat ahhoz, hogy többé ne legyen kérdés a szexuális orientáltság. Ez lenne a cél, nem? Viszont véleményem szerint rossz megközelítés a harc ehhez.

  Kedvelés

  1. Azt tapasztaltam, hogy egy írásnak sokszor olyan hangneme van, amilyet olvasója ad neki, és megesik, hogy az nem a íróé. A bejegyzésem nem hirdet elfogadást, legalábbis nem szandekoztam “hirdetni” semmit.
   Évekkel ezelőtt írtam ezt a posztot, de akkor sem voltam olyan naiv, hogy azt gondoltam volna, hogy egy írásom majd megvaltoztatja barmilyen homofób ember vélekedését, nem akartam meggyőzni a homofób embereket, hisz az egy mély belülről gyökeresen gyűlölettel, haraggal és félelemmel táplált dolog, ami bennük van, szakemberek kezelik egyeni és csoportos terapiakon. Szóval nem, nem szeretnék meggyőzni egyetlen homofób embert, sőt senkit sem sem semmiről egy blogon írt bejegyzéssel.
   Ez egy személyes blog, szubjektív gondolatokkal, személyes érzelmekkel, ez a bejegyzés pedig nem megaszondja, hogy kinek mit kell tennie, hanem leírja, teljesen egyszerűen amit gondokok, érzek én. Van benne némi információ is, konkrét tények, amiket jó tudni, de összeségében ez a poszt csak egy leírása egy gondolatmenetnek a fejemben.
   Nem “más véleményt” titulalok ostobának, hanem a gyűlöletettel teli, rosszindulatú, tudatlansagbol es félelemből homofób embereket. Nem szép dolog és nem vagyok jó fej, hogy azt mondom másra, hogy szerintem ostoba. Tudom. Mea colpa. Van ilyen. De nyugtasson meg téged és a zsebedben nem létező bicskád, hogy ez csupán egy saját szubjektív véleménye egy nőnek (amit nem megtanult mástól egy társadalomtól, közegtől vagy belé nevelték, ahogy pl a homofobiaval és rasszizmussal megesik).
   Nem gondolom, hogy feltétlen el kell fogadnunk mindenkit. Bántalmazókat, abuzív embereket, homofóbokat, rasszistákak, allatkinzokat, gyilkosokat nem kell elfogadnunk, megertenunk sem toleransaknak lenni veluk, felmenteni oket esetleg csak azért, mert ok is emberek. Elfogadni az eletben, hogy leteznek ilyen emberek egy dolog, elfogadni, hogy így látják, tanulták, ebben nevelkedtek egy dolog, erteni és tudni veluk kapcsolatban mindazt, amire az egyén képes egy dolog, de elfogadónak, toleransnak lenni veluk, ha az utunkba akadnak, nem kötelességunk. Akkor sem az, ha hiszünk a szeretetben és a jóban. A szeretet, mint mozgatórugó nem azt jelenti nálam, hogy jóságos tündért jatszik az ember mocsok, gonosz rosszindulatú, gyulolettel teli alakokkal, akik mások halálát kívánják hanem inkább azt, hogy nem agresszíven, indulatbol, gyűlöletből, rossz szándékból, kárörömből, direkt bántásból, mások megalázásának öröme miatt (és még folytathatnám) cselekszik az ember, és önmaga  miatt a tőle telhető legnagyobb tisztelettel fordul mindenkihez.
   De nem vagyok szent, nem tudok mindenkit  tisztelni, és van, akivel csak közömbösen, távolságtartóan, hidegen tudok bánni, nem pedig kedveséggel, szeretettel, tisztelettel.
   Az pedig, például, hogy “a bzi nem ember” (meg, hogy a homoszexualitasuk miatt stigmatizalnak bárkit) nem egy másik vélemény, amivel nem vagyok elfogadó, hanem betanult gyűlöletet, fóbia. Nem fogom elfogadni senkitől és simogatni a fejét az illetőnek, hogy ‘hát felebarátom elfogadom, hogy te ilyen gyűlölködő ember vagy és nem ítélkezem feletted, nem tartalak ostobának, aki nem lát hiedelmeitől, előítéleteitől például’. Igenis, én úgy ítélem meg, hogy nem éppen intelligens emberek azok, akik a homoszexuális emberekkel kapcsolatban a gyűlöletet, fujjogast, kirekesztest, verbális vagy barmilyen bántalmazást, gúnyt, rosszindulatot valasztja, vállalom. De ez nem kell, hogy bárkinek számítson rajtam kívül.
   Egyetértek a harc sokszor rossz közelítés lehet, ha jobb holnapot szeretnenk, reményt, szebb jövőt valamivel kapcsolatban, esetleg totalis egyenlő jogokat mindenkinek, de van olyan is, hogy elkerulhetetlen. A tancos, kosztümös, bulizós felvonulás meg nem működik az egyenlő jogok kivivasa erdekeben a homoszexualisok szamara Magyarországon, ugyebár…
   Nem érzem úgy, hogy én harcolnék ebben a bejegyzésben, csak írok, mint jeleztem, a saját gondolataimat, érzéseimet, olykor kicsit vérmesebben, ha úgy jön ki. Abszolút nem baj, ha nem tetszik mindenkinek vagy ha vannak, akik nem értik az én miértjeimet, egy-egy posztom megszületese kapcsán. Nem hiszem, hogy magyaráznom kellene.

   Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.