Öt éves a blog!

Öt évvel ezelőtt indítottam útjára ezt a blogot. Sosem hittem korábban, hogy leszek ilyen bátor. A The World of Ildiko  az én kis kincsesládikám, nincs sok írás rajta, csak 94, a 2015-ös évem pedig a csendről szólt, legalábbis a felszínen. Nem írtam semmit egy évig. Nem is voltam én. Életem egyik legsötétebb éve volt ez szinte minden szempontból. Volt, aki inkább azt támogatta környezetemben, hogy ne legyen ez a blog, volt, aki értelmetlennek vagy aki bohóckodásnak titulálta, de végül mégsem adtam őt fel. Akik olvastak az elejétől tudhatták, a gyász kebelezett be arra az időre. Az  önmarcangolás, önhibáztatás és a mélypont, ami majdnem elvette az életem. De egy reggel felébredtem és azt mondtam, nem, elég volt! Amikor visszatértem ide a bloghoz, kiírtam még magamból az akkori őrültséget, dühöt és fájdalmat, majd megváltozott minden. A hangom is. Ma már olvasva is látszik az egyensúly, ami otthonra talált bennem. Boldog és hálás vagyok sok dolog miatt az életemben és igen, boldog vagyok a blogom miatt is.

Miattatok.

Összesen 230 000 ember látogatott el a blogomra 316 000 alkalommal olvastátok itt a szavaim az elmúlt öt évben. A legnépszerűbb bejegyzéseimet százezrek olvasták és van, amit Facebookon több tízezerszer osztottatok meg. A videós bejelentkezéseket sem utáljátok. Több ezer kommentben hallatjátok hangotokat és osszátok meg velem nézeteiteket, mondjátok el azt, ami bennetek van. Sosem fogom tudni elégszer megköszönni ezt.

Sokat segítetettek, bátorítottatok privát üzenetekben és e-mailekben. Volt, aki titkokat bízott rám, aki megtisztelt egy-egy történettel az életéből és volt, aki csak tiszteletét fejezte ki kedves szavakban, vagy épp ennek ellentétjét osztotta meg velem…  Igen, ilyen is volt jópár, de azt hiszem így kerek ez a blogger élet.

Miattatok – a sok komment és vélemény miatt – még egy rádiós riportra is behívtak! Emlékszem, mennyire izgultam és azt kérdeztem magamtól, hogy hogyan jutott eszetekbe 25 000 alkalommal megosztani Facebookon azt az írásomat, “Úristen, elment az eszetek?!” Persze örültem neki, csak meglepett.

Sokszor izgulok, amikor publikálok valamit, amikor egy-egy írásom “odaadom” nektek, de van, hogy akkor is, amikor valamit gyorsabban írok ki magamból valamelyik online felületen. Ma már méltó is szetetnék lenni arra a figyelemre, amit adtok nekem, az időre, amit rám szántok és ezért jobban figyelek arra, hogy már ne kizárólag olyan írásaim legyenek ahol magamért írok csak, de egy-egy témában másokért is nyilvánuljak meg.

Ez a világ nem csak rólam szól, nem csak az én utam a fontos, mindenkié az.

Ettől még ez a blog persze, mindig egy személyes hangvételű blog lesz, magamból fogok kiindulni minden írásomban, az én tapasztalataimból és tudásomból, az én érzelmi világomból a jővőben is, csak már nem csak rólam szól az, hogy a The World of Ildiko létezik.

Hálás vagyok értetek. Köszönöm nektek az elmúlt öt évet.

Szeretettel:

Ildikó

2 gondolat “Öt éves a blog!” bejegyzéshez

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.