Majd én megmondom hogyan legyél nő!

 

Tudtad, hogy boldog, elfogadott és szeretett, de leginkább “igazi” és “rendes” – urambocsá! – “tökéletes” nő csak akkor leszel, ha úgy élsz, ahogy Jani, Joci meg a Ferkó önjelölt hakniguru állítja a médiában, hogy élned kell? Tényleg nem tudtad? Hát én sem…

Tegnap az egyik kedves követőm megdorgált privát üzenetben. Egy másik pedig kioktatott, hogy én miért osztok meg olyan dolgokat, amik azt állítják, hogy egyes férfiak meg akarják mondani a nőknek, hogy azok miként viselkedjenek, hogyan legyenek nők, mit csináljanak. Tudatták velem ez nem igaz, nincsenek olyan férfiak, akik nőket oktatnak ki a világhálón, és különben pedig nem illik a ‘rólam, mint nőről kialakult képhez’, hogy én feminista dolgokat osztok meg, jobb lenne ha nem tenném, mert értékes olvasókat fogok veszíteni. Az üzenetekre nem reagáltam, de elgondolkodtatott, hogy kinek mennyire van fogalma a feminizmus valóságos fogalmáról, illetve az is eszembe jutott, hogy milyen jó, hogy az illető úriember sem akarta megmondani például nekem, hogy hogyan és mit csináljak.

Ma pedig ugyanez az ember boldog nőnapot kívánt nekem és azt, hogy reméli találok majd olyan férfit, aki kinevel (!) a feminizmusból…

 

(A videó Barok Eszter írásos engedélyével jött létre!)

 

 

Szerző::

"Megtanultam, hogy magamtól nem bújhatok el, mert magamat bennem hordozom..."

7 thoughts on “Majd én megmondom hogyan legyél nő!

 1. Szia Ildikó,

  Hajrá! Kicsit irigylem a barátod, férjed, még akkor is ha nem lehet veled se egyszerü mindig, de jó lenne több olyan lányt látni, aki vállalja a véleményét, és ki is áll mellette.

  Üdv Dékány László egyik olvasód!

  Kedvelik 1 személy

 2. Le merem fogadni, hogy az egyik 35-40 feletti, olyan igazi rugalmatlan, ósdi, beporosodott alak, aki rögeszmésen azt képzeli, hogy még mindig az az egyedüli igazság ebben a témában (is), amely még tojáshéjjal a fenekén, a 60-as 70-es években ivódott belé nevelés/propaganda/stb. által. És az a legnagyobb gond az ehhez hasonló alakokkal, hogy igazából annyira rugalmatlanok, annyira meg vannak győződve a saját igazukról, annyira szívesen eléldegélnek a sekélyes beszűkült látókörükkel, egyszerűen hiába magyaráz nekik bárki, hogy “nem viktoriánus, hanem vízöntő-kor van már”, simán hülyének nézik az embert és még ki is röhögik, hogy márpedig nem. Na az ilyen egyáltalán nem hajlandó megváltozni, megjavítani már nem lehet. Én ilyenkor mindig azt mondom, hogy hagyni kell évődni meg háborogni a saját kis világában, váljék kedves egészségére, aki hülye, az hülyén is hal meg. 😀 Hát ha nem szeretne valaki rugalmassá válni és más szempontokat is elfogadni, vagy minimum tolerálni, akkor ne tegye. Végülis ez is egy döntés. Csak ne csodálkozzon, ha nevetség tárgyává válik és megszólják.

  Erről megint a biológiai apám, meg az ő egész korosztálya jut eszembe, akik – példának okáért – nem is csak hogy rendszeresen alkalmazzák, de teljesen el is fogadják és támogatják a testi-lelki fenyítést és az erőszakot. Bántalmazásból én is kaptam eleget, gondolom az már senkit sem fog meglepni, hogy köztem és apám között akkora a generációs szakadék, hogy konkrétan a nagypapám lehetne. A konklúzióm ebből annyi, hogy ezeknek a poros alakoknak elég szenvedés a saját életük is, meg elviselni magukat és a külvilágot, amiért cserébe másokat állítanak be bűnbaknak, holott csak annyit kéne tenniük, hogy magukba néznek, hol csűrték el az egészet, és mondjuk nyitni lépésenként az új ideák és a változás irányába. De ha nem, akkor nem. Nyűglődjenek csak. c:

  Kedvelik 2 ember

 3. Erről az “úriember”-ezésről az jutott eszembe, amiről Nagy Bandó András beszélt egy kabaréban, amikoris a riporter urazta a stricit, és hölgyezte az utcalányt.

  Kedvelik 2 ember

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg bátran, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.