Titkos kis ajándékok

Kedvenc, bloggerekkel teli csoportom megint belevitt egy kicsit sem antiszoc dologba. Határfeszegezés számomra megint a javából. Karácsony alkalmából bloggerek lepték meg egymást – legtöbben ismeretlenül – apró ajándékokkal. Kicsit olyan érzés volt, mint régen az iskolában, ahol kihúztuk egy osztálytársunkat, akinek ajándékot adhattunk. Itt modernebb változatban, virtuális sorsolás után kaptuk meg a ‘bloggerünket’. 

A blogger, akit én kaptam az Anyu Tervez blog írója. Elsőre kicsit megijedtem tőle, majd pánikba estem, mert teljesen őszintén, úgy éreztem mindig is, hogy egy világ van köztem és a nekem kisorsolt ‘bloggerem’ között. Nem túl sokat tudtam róla, csak azt, hogy ő közgazdász, református és lelkészfeleség, én pedig hogyismondjamszépen életművész inkább, aki volt már takarító, mosogató, nemzetközi modell, étteremvezető, bútorokat importáló cégtulajdonos, hivatásos kutyasétáltató, tolmács, fordító, szellemíró, szociális gondozó… Mégis miiiiiiit vegyek neki? 

Aztán belevetettem magam a blogjába. Hatékonyság, rendszerezés, szervezés, tervezések pontba szedése… Atyaég! A félelmem egyre nagyobb méreteket öltött! Nekem, aki képes vagyok este nyolckor hirtelen felindulásból eldönteni, hogy én pár óra múlva elindulok Kanadába kiruccani, kutyástól, macskástól, családostól vagy anélkül, és tényleg elindulok, majd felhívlak, hogy bocsi most mégsem tudunk találkozni holnap, mert elutaztam, nekem, aki még most is sokszor forgószél vagyok (tehát nem fiatalság, bolondság ez, khm…), friss szellő vagy épp huzat, mikor milyen kedvem van, egy teljesen új világot mutatott meg az Anyu Tervez blog. Filofaxok, naptárak, költségvetések, időbeosztás, tervezések, szokásfigyelők, fogalmak, amikbe a blogon található írásokban figyeltem fel elérték nálam, hogy amellett, hogy csodálattal bámultam, hogy “jé, így is lehet” azért kényelmetlenül mozgolódni kezdett bennem a kérdés is, hogy “én, akkor nem vagyok igazán hatékony nő az életemben, otthonomban, ha az egyetlen dolog, amit papíron megtervezek azok a péntek esti vacsorák és szülinapi bulik menüjei?” És ez is simán megváltozhat ahogy a piacra érek… Hmmm…. Végül végignéztem otthonomon, magamban és a jelenemen és megállapítottam, hogy én is rendszerezem az életem és környezetem, csak én leginkább fejben. Az otthonom mindig harmóniáról árulkodik, rend van a szekrényeimben is mindig, nem bírom a rendetlen káoszt, sőt, szenvedek tőle, szóval végül megláttam, hogy csak van némi közös bennem és a bloggeremben… Két éjjelen át olvasgattam Anyut, aki tervez, hogy érezzem az ő világát picit. Érteni akartam, miért ad neki biztonságot a folytonos tervezgetés, rendszerezés, és azt milyen ember is lehet ő, illetve mi hiányozhat mostanság életéből. Végül, amikor elolvastam bloggerem kicsit sem tervezői szavait, arról, hogy ő leginkább időt szeretne karácsonyra, egyből tudtam, mit fog tőlem kapni. Ugyan időt nem adhatok ajándékba, – sajnos senkinek –  csak egy eszközt, ami talán (remélem) ad majd a tervező Anyunak egy kis énidőt, egy kis ‘szigetet’, ahol talán adhat magának néhány percet, ami csak róla szól. Éva is írt erről, itt olvashatod. Az Anyu Tervez blogot pedig ajánlom azoknak a nőknek, anyáknak, akiknek szükségük van egy kis szervezési iránytűre.

Én is kaptam persze ajándékot, méghozzá egyik kedvenc bloggeremtől, a Natussshka blog írójától. A logót figyeljétek, tökéletes, első perctől, hogy megláttam imádom. A blogot ajánlom mindenki figyelmébe, aki egy okos, szép és fiatal nem mellessleg kávéfüggő nő utzásaira, életmódjára, lelekiba@megolásaira (hujujbocsánat) kiváncsi. Engem megfogott, az tény.

Az ajándékom, reggel nyolckor érkezett, egy nappal karácsony előtt. Még pizsamában komáztam a reggeli fitt teámat szürcsölve (ez a lifestyle menőzés helye), kócosan, szemüvegben az ébredést követő imádott és igényelt magányomban, amikor csengettek. A postás volt az, csomagot hozott! Én, mint egy gyerek, vigyorogni kezdtem attól a pillanattól, ahogy megláttam a videó csengőn az én kis pakkom amit a ostás srác mutatott fel, akit napok óta zaklattam ugyanazokkal a kérdésekkel. “Érkezet csomagom? Neeeeem? Mi az, hogy neeem? Azonnal kabátot és csizmát húztam (pizsamára) és siettem lefelé a kapuba lelkesen. Mellékelve ábrázolom, hogyan is éreztem magamat…

img_20161229_164903.jpg
Valahogy így, igen…

Mosolyom az arcom állandó része lett azon a napon. Ahogy elolvastam Natália szavait, kellemes érzés bizsergett bennem, s ahogy nyitogattam az én kis titkos csomagom, újra valamiféle gyermeki lelkesedést éreztem. Olyan jó volt, olyan kellemes… Egyébként, akárhányszor Natália ajándékára nézek, mosolygok. Mindjárt ti is érteni fogjátok miért.

 

Levettek azonnal a lábamról, azok a szemek. Nevük is lett természetesen, ők itt, Bagi és Joji. Akárhová megyek a nappalimban, ők néznek, figyelnek, követnek. Hihetetlen cukik, bár lehet Stephen King előállna valami horror sztorival a figyelő baglyokról, nem tudom, én mindenesetre nagyon örültem nekik. Viszont nem csak őket kaptam. De nem ám! Volt még a csomagomban egy kisebb SOS-csomag, amiben vodkával töltött csokik voltak (elfogytak, nem mellékesen elég hamar), kézápoláshoz, bőrradír és krém, és egy csillogó fülbevaló, amit szilveszterkor fogok viselni, továbbá két darab csokis szívószál. Ez utóbbi fantasztikusan menő dolog, ajánlom mindenkinek kipróbálni.

Köszönöm szépen Natusshka a fantasztikus ajándékokat és köszönöm neked is Anyu Tervez, a kedves szavaid, örülök, hogy adhattam neked valamit, amire picit talán szükséged volt.

Boldog új évet nektek lányok!

I.

További ajándékozós írások más bloggerektől:

5 gondolat “Titkos kis ajándékok” bejegyzéshez

      1. No, majd ha lesz időm! Igaz, mostanában mindenre ez a válaszom kábé! De most ugye itt ez a pályázat is a számtalan dolog mellett! 🙂 Szóval igyekszek fontossági sorrendet állítani. 🙂 Engem amúgy tényleg érdekelne.

        Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.