Férfiak dögöljetek!

Néhány hónapja csináltam egy kis érdekes ‘tesztet’ minden idők legkedveltebb közösségi platformján. Egy ismerősömmel való beszélgetés váltotta ki az egész ‘teszt’ ötletet, miszerint én eldugom magam. Miszerint én lehetnék sokkal több (?), szexisebb, kívánatosabb, hisz vannak idomaim és a pofim is szép, egy smink jobban feldobná (ettől lennék több?). Tanácsot is kaptam – persze kéretlent – hogyan lehetne sok hódolom, és lehetnék népszerűbb (miért kellene egy nőnek sok “hódoló” vagy, hogy “népszerű” legyen?). A minap pedig még egy parfümériában az eladó is közölte velem, hogy a szeplők kislányoknak valók, nem felnőtt nőknek, használjak alapozót! Szóval azt hiszem itt az idő, hogy írjak nektek erről egy kis szösszenetet.

“Ne legyél már ilyen egyszerű”. Szólt a mondat amitől a szemöldököm a hajtövemet verte egy másodperc alatt, pedig eléggé magas a homlokom. Az ezt követő tanácsok után pedig egyenesen oda is ragadt. “Sminkelned kéne mindig, több nőcis rucit kéne hordanod, magassarkút, szép vagy, hangsúlyozd, hosszabb szempillákkal, fesd a körmeidet, törődj magaddal, mutasd meg, emeld ki, ami szép, a cicijeid például, rakj ki magadról dögös képeket a Facebookon, mutasd meg, hogy nem csak fejed van és hidd el a férfiak dögleni fognak érted…” Dögleni? De mi van, ha én nem akarom, hogy “férfiak dögöljenek” értem, vagy miattam? Én békés természet vagyok meg amúgy is, érzékenyen érintene, nem bírnám elviselni egyetlen férfinemű halálát sem a melleim khm bocsánat, dekoltázsom miatt.

Ne értsetek félre nincs nekem semmi bajom a magukat naponta sminkelni szerető nőkkel avagy azokkal, akik megmutatják idomaikat. Nagyon őszinte leszek! Engem nem érdekel  ki sminkel minden nap, ki nem sminkel soha, nem érdekel ha időnként teszi ember lánya, vagy éppen fia, ha jól esik neki. Ő dolga. Engem ezek a dolgok nem érdekelnek. Ahogy az sem, ki mit hord, hogy a nő velem szemben az étteremben kirakja e cicijeit push-up melltartóban ölelve a világ elé vagy sem. Én simán nem beszélek arról, ha valaki egész testét tetoválások fedik, legyen az férfi vagy nő. Nem érdekel ki mit csinál a külsejével, testével. Az sem érdekel, ha szandált húzol zoknival, ha lehetlen színekben kombinálod ruhatárad, ha egy számmal kisebb ruhában akarod elhitetni leginkább magaddal, hogy fogytál, vagy épp leejted azt, hogy hurkáid vannak, esetleg túl vékony vagy és igenis bikiniben csücsülsz valami vízparton és még jól is érzed magad. Szerintem mindenki nézzen úgy ki, ahogy szeretne, ahogy élvezi, ahogy jól érzi magát.

Én is szoktam sminkelni vagy szexi ruhát húzni, vagy nem, függően attól, hogy milyen kedvem van éppen.

Tudom, hogy mik azok a női ‘fegyverek’, amiktől  a férfiak meghülyülnek, és tudom mi van az én tarsolyomban. Ismerek minden trükköt, és minden játékot ami arról szól, hogyan hangsúlyozzunk egy külsőt előnyösen. Tudok sminkelni, (de ez pont nem az, amitől döglik a légy) és tudok elég sokmindenné változni külsőmben, ha kell. De az nem én vagyok. Az  a kisminkelt, ‘megcsinált’ verzióm, ami tetszetős, olykor dögös, de én az vagyok, aki reggel felkel, a szemüvegét az orrára tolja, mert kell neki olvasáshoz, és kezdi a napját. Én vagyok az a lány, aki farmerban, pólóban (és mezítláb) érzi magát a legjobban, összekötött hajjal és tiszta arccal. Én az vagyok, aki ha egy eseményre megy, tudja, hogyan illik azt tenni, helyzettől függően, de sosem esik túlzásokba. Én sminkkel az arcomon is szeretek természetes maradni, és inkább limitálni azt, a lehető legkevesebbre. Mert ez vagyok én. Így törődök magammal, még ha meg is kaptam, hogy törődhetnék többet, ami egyesek szerint abban nyilvánul meg, hogy tűsarkat hordok mindig, push-up melltartóval tuningolok és sminkpalettát szerkesztek a fejemre. Egészségesen táplálkozom, sportolok, a kötelező éves kontrollokat tartom (nők a pap-teszt éves szinten kötelező, nem játék, mindenki ellenőriztesse magát rendesen és persze a fogászat sem mellékes), megnézem milyen minőségű kozmetikumokat használok, olvasok, és gyakran tanulok valami új dolgot, utazni is szoktam elég sokat és tágítom az elmém, a tudatom és a lelkem.

Ahogy ezzel a kis ‘teszttel’ is tettem csak teljesen más irányba, mint általában szoktam. Azt gondoltam, “nézzük akkor mit is jelent ismerősöm szerint népszerűnek lenni!” Pontosan úgy tettem, ahogyan javasolta. Ez az a kép amire váltottam (nyilván rászerkesztett szöveg nélkül) az egyébként csak normális arcot ábrázoló profilképem, aminek privát beállítása viszont maradt a régiben.

Két hét alatt több száz ismerősnek kérésem lett, és csak úgy jöttek a privát üzenetek. Mind férfiaktól. Mintha ez a platform valami ismerkedős társkereső oldal lenne, miközben (elvileg) nem az. Hirtelen népszerűbb lettem. (?) Olyan nő, mint amilyennek ismerősöm (és párja) szerint ma “menő” lenni.

Megosztok veletek néhányat az üzenetekből, amikre ugyan nem válaszoltam, vagy ha egy-kettőre igen, akkor a “szia, nem szeretnék ismerkedni. Minden jót.” helyett mást nem, viszont a dőlt betűs részt gondoltam. Mert én ilyen vagyok, néha cinikus gondolatcafatok szórakoztatnak a fejemben, amikor zavarba jövök, meglepődöm negatív irányban, vagy épp meghökkenek egy-egy számomra érthetetlen kommunikációs probálkozáson. Tudom skizó… Azért bevallom kényelmetlenül ficánkoltam, abban a gondolatban is, hogy azok akik rámírtak, miért hitték egyáltalán, hogy én ismerkedni akarok férfiakkal? Egy kép alapján? Egy dekoltázs miatt? Szóval a hollywoodi sztárok a vörös szőnyegen pl, vagy a nők trikó szerű felsőben a negyven fokban az utcán mind ismerkedni (dugni) akar idegen férfiakkal, mert dekoltázsuk mélyebbre van szabva esetleg mellük akkora, hogy látszik akkor is ha nyakig begombolt ingbe dugja azt? De lássuk, hogyan akartak elcsábítani a neten privát üzenetekben.

“Szimpatikusnak tűntél a képeden, gondoltam bejelölek, van kedved ismerkedni?” –   Mi alapján? Ciciszimpi?

“Olyan szép és elegáns vagy a fejképeden, megismernélek.” – Elegáns a dekoltázs, mi? Bezzeg, amíg csak arcképem volt ez nem tűnt fel, nem érezted, hogy megosztanád velem eme bókod, pedig olvasod a blogom mióta…Hmmm… Azért köszönöm.

“Neked olyan férfi kell, mint én ebbe biztosan vagyok.” – Öööööö, hogy jutottál el erre  a megállapításra?

“Dugnálak!” – Öööö, és mondd ez engem szerinted érdekel? Netán meghatódva a lábaid elé rogyok visítva, hogy én is akarlaaaaaak? Á, ne, ne mondd! 

“Én mindent megadnék neked.” – Világbékét akarok most!

“Te egy csoda vagy, jobb, mint az a gazdag Kata.” – Húha, ezen az embereket egymással hasonlítgató versenyeztetésen most meghatódtam.

“Hú, mit művelnék veled.” – Jaaaaaaaj, miiiit? Baltás gyilkos! Segítsééééég!

“Hozzámjössz.”- Nem.

“Nagyon csinos vagy, felhívhatlak?” – Még gondolkodom rajta. 

“Nem válaszoltál az üzenetemre, biztos te is az a típusú nő vagy, aki sokat hisz magáról, de annyira nem vagy jó nő. Fogalmad sincs mit veszítesz.” – Hála ég, hogy nincs.

“Végre egy nő aki kedvesen mosolyog és melle is van.” – Majdnem levettél a lábamról.

“Lementettem a profilképed, nem baj remélem. 🙂 lehetnénk jóbarátok, visszajelzés?” – Remélem felhorzsolod a tenyered. Mindkettőt.

“Hú de beleharapnék abba a szép cicidbe. Ez jutott elösszőr eszembe, ugye nem baj. Nagyon szép lány vagy.”- De! Baj. Inkább fuss neki újra az először szónak.

“Köszi, hog megmutattad, hogy nem minden nagymelles nő tehén, gyönyörű vagy megismerkedünk?” – Tehén… 

“Három üzenetet írtam neked. Szerintem egy kamu profilképes ku*va lehetsz.” – Megfogtál.

“…ha az vagy mennyiért tehetek veled meg mindent?” – Kész, feladom…

“Nem is vagy olyan szép, látszik, hogy az orrod műtve volt, túl tökéletes. – Végre egy igazi bók.

“Nyalnék cukrot a cickódról te istennő.” – Gyereknek nem kaptál elég nyalókát, mi?

“Te vagy a képen? Ha igen nagyon magamhoz szorítanálak. Ismerkedjünk meg.” – Nem.

“Mibe kerül egy olyan nőt magaménak tudni, mint te csodaszépségem?” -… intelligenciába, lélekbe, érzékenységbe, humorérzékbe, hűségbe, kitartásba kerül.

És végül egy arany keretbe való:

” Ismerlek. Te az a nő vagy, akit nagyon vaddá tudnék tenni, mert én a te férfid vagyok. Olyan akin vadul és szabadul táltosodhatnál meg. Ezt igérhetem neked te gyönyörű angyal. De írjál vissza nekem ehhez. Várlak.”

És ennek az egésznek mi volt az üzenete számomra?

Engem elrettentett az, amit egyes idegen férfiak megengednek maguknak. Az, amit és főleg az, ahogyan. Már a harmadik üzenet után émelyegtem. Szóhoz sem jutottam. Az, ahogy sablon üzeneteket küldözgetnek egyes férfiak nőknek, csodálkozva, hogy nincs sikerük, elgondolkodtató. Az, ahogyan egyes férfiak elvárják az igent és állattá változva reagálnak a nemre, hátborzongató. Az, ahogyan (szexuális) tárgyként élik meg egyes férfiak a nőt, félelmetes. Persze nem mindegyik férfi ilyen, és én hálás vagyok, mert ismerek néhány nagyon kivételes és elég sok igazán jó fej férfit, és tudom, hogy sokan vannak akik tisztelettudóak, tudnak még udvarolni, azt hogyan kell kedvesnek lenni, őszintén nem tettettve, akik nem  gyártószalagról lejött szöveggel ismerkednek nőkkel – minél többel persze –  szóval nem hiszem, hogy veszve az emberiség, csak elkeserített, hogy ismerősömnek igaza lett, és a melleim meg vakolat miatt tényleg úgymond népszerűbb, keresettebb lettem egy olyan platformon, ami nem is társkereső valójában.

Teljesen felborult az én kis “jóhiszeműségem”, hogy a felszínesség az, ami nem “menő”, hogy valójában az érték nem a külcsínyben rejlik és a “dekoráció” csak egy funkció, de nem az igazi lényeg, csupán vizuális hízelgés és semmi köze a belbecshez. 

Bár én, csak kiragadtam egy-egy üzenetet, és kihagytam az igazán szemét megnyilvánulásokat, de szinte mindegyikből sikított a tény, hogy elég egy nem is nagy dekoltázs megmutatása és máris sokkal szabadabban megengedik maguknak egyesek, hogy a közeledbe férkőzzenek így vagy úgy. Máris valalmiféle árucikk leszel, préda sok férfi szemében. Az interneten talán még nagyobb szabadsággal bánnak a privát szférába hívatlanul beférköző emberek a szavakkal, de nincsenek illúzióim, hogy csak ott. Mintha felkérés lenne, hogy cicije is van egy nőnek. Mintha egy dekoltázs azt jelenté gyere közelebb. Pedig nem. Az, hogy melleim vannak, amit te is megláthatsz esetleg, mert olyan pólót sikerült felvennem, ami szűk, nem jelenti azt, hogy “gyere, dugj meg.” Bármilyen elferdült képpel  a fejedben nőttél (elvileg) férfivé, a nő nem azért létezik, sem azért csinos, hogy  felállítsa benned a ‘felkiáltó’  jeledet, amikor ránézel. És legkevésbé azért, hogy inzultáld, ha épp nemet mond közelésedre, vagy úgy gondold te akkor is elveszed magadnak amikor kedved tartja, akár őt, akár a fényképét, hogy kényeztesd magad vele…

img_20160730_115957.jpg

Azt érzékelem, hogy van valamiféle furcsa perverziója az internetnek. Nagyon sokan megengedik maguknak, hogy ott másokra vadásszanak. És nemcsak szexuális értelemben, de elrettentő a dolog, hogy mennyire nincsenek meg a határvonalak. Ki-ki ugyanazzal a mondatcafattal bombáz  10-20 nőt hátha alapon, ki-ki eredetibb módon épp ku*váz le, mert visszaírtam, hogy bocs, nem férfiakkal ismerkedni vagyok ezen a platformon vagy inzultálták a párom, amikor írtam, hogy bocs, de foglalt vagyok. “Milyen férfi az olyan, aki engedi a nőjét ilyen fényképekkel magamutogatni, látszi, hogy egy töketlen papucs lehet.” Ha véletlen pedig még azt is megjegyzem, hogy ez a platform nem társkereső egyébként, akkor még le is hülyekáztak, hogy mit képzelek én magamról, mindent tudok? (Mindent nem, de erre például nem nehéz rájönni, khm…)

Persze azt is éreztem, hogy az is benne van a pakliban ám, hogy sokszor túl sokat engedünk megnyilatkozni magunkból, túl sokat adunk akaratlanul a felszínes tévhiteknek és ezzel utat nyitunk hozzánk sokszor idegen, és esetlegesen beteg vagy veszélyes emberek számára is, úgy, hogy ebbe kevesen gondolunk bele. Pedig az online világ akár veszályes is lehet. Nem csak olyanokba futottam bele, akik félig vagy teljesen béna üzenetekben írták le, hogy megismerni és megkettyinteni akarnak, de voltak olyanok is, akik nemi szervükről küldtek képet, akár szöveg nélkül illetve egy olyan is volt, aki megfenyegetett  – miután válaszoltam neki, a tizedik üzenetet után, hogy amit csiál az zaklatás és fejezze be – és írta, hogy tudja ki vagyok, hol lakom, majd megkeres és tudni fogom, hogy mi a valódi zaklatás.

Amit megengednek maguknak egyes férfiak, a nőkkel szemben, csak azért mert férfiként jogot éreznek rá az félelmetes!

Él egyfajta társadalmi viselkedés a magamutogatás és a pofátlan szexizmus kavarodása, ami manapság egymást egészíti ki és egymást igazolja egyesek fejében. Egy hibás viselkedés, ami manapság még erősebb, mert társul egyfajta lelki és pszichikai érzéketlenséggel, amit pont ez a nagy mértékű ingerlés szült meg amiben élünk a közösségi portálokon, és a média hatalmas tengerében. Az emberek egy rétege, mintha kicsit megborult volna mentálisan az internet hatására, mert nem tudja kezelni azt a ‘szabadságot’ amit ez a világ jelent. Ez az, ami – ha látom -, engem megijeszt, elkeserít és olykor reményvesztetté tesz. Mert akik az online világot sem tudják kezelni, használni helyesen, akikből a szélsőségességet hozza ki, a belső állatot gerjesztik, akikben nincs semmilyen morális és értékrendbeli határ, azok a való életben mégis milyen emberek?

Kiss Ildikó J.

Ha szeretnéd meghallgatni mit válaszoltam a kérdésekre, amit egy interjúban feltett nekem a MentorFM a fenti írással kapcsolatban, itt megteheted: https://mentorfm.hu/webplayer/digikult/mennyire-valodi-a-sminkbe-csomagolt-online-nepszeruseg-interju-kiss-ildiko-judittal/

!!! Ha szeretnéd leközölni, megosztani írásaim egyikét előbb olvasd el az infót ami a  blog tartalmáról szól. Akár ide klikkelve is megtehet. 

Köszönöm.

300 gondolat “Férfiak dögöljetek!” bejegyzéshez

 1. ….egyébként én amondó vagyok hogy a nő legyen nőies. Hangsúlyozza ki amije van,miért ne? Sokkal jobb érzés egy dekoratív jelenségre ránézni mint egy pincebogárra.
  Egyébként a szépség bizony ritka adottság, az átlagember nem szép. Nagyon hozzászoktunk a médiumokból hogy mindenki szépséges, amikor viszont kimegyünk az utcára, csak a fiatal egyedek között látni szépeket, a középkorúak már a saját nagyanyám kinézetűek. Kevés kivétellel alaktalanok, formátlanok, eltorzultak.
  Az hogy a nő otthon egy melegítőben és egy kinyúlt pólóban van, egyáltalán nem baj, mi férfiak úgy is látunk benne fantáziát, egy jó nőn még egy nyakban elkötött krumpliszsák is jól áll. Ha nem csúcskategória, akkor is meglátjuk benne ami kell nekünk, a tekintetét, a mozdulatait, a hangját, a ficánkoló mellét vagy a fenekén feszülő nadrágot.

  Kedvelés

   1. Attila Bíró: Én éppenséggel az Ön attitúdjét minősíteném szélsőségesen betegesnek. Valószínűleg Ön az,aki nincsen megbékélve önnön magával. Arctalanság, személytelenség és a saját vélemény teljes hiánya. Frázisokhoz nyúl, amelyeket másoktól hallott.

    Kedvelés

  1. “Az hogy a nő otthon egy melegítőben és egy kinyúlt pólóban van, egyáltalán nem baj” de amikor pl. egy nő ismerkedni szeretne, akkor így szinte lehetetlen, mert melegítőben észre sem veszik, pedig akkor is ugyanaz az ember…

   Kedvelés

  1. A szeplő szexepil, a smink meg a valóság elfedése. És László Tóth ezt annyira jól megfogalmazta ,hogy nem is lehetne szebben………Ma már szinte mindenki sekélyes, ez a divat úgylátszik. Talán a “legnépszerűbb közösségi oldal” vagy úgy unblock a médiából folyó szenny tehet róla nem tudom. Az biztos ,hogy sokat segítene a helyzeten ha a felnövekvő nemzedék nem pornószínészeket és életükben egyetlen percet nem dolgozó kigyúrt striciket nézne esténként főműsoridőben és nem őket tekintenék ezáltal követendő példának,példaképnek……………

   Kedvelés

 2. Ez a blog passzívan leírja azt is, amiért nem működik manapság az online társkeresés. Az egész internetet ellepték a lúzer kanos Dugó Dánielek, akik a monitor mögött maszturbálnak az összes női fotóra. Őszintén utálom a “saját fajtámat”. Dolgozni nem tudnak, edzeni, tenni az alakjukért ők maguk nem tudnak, és a valós életben oda se mernek menni, ha meglátnak egy nőt, nem tudnak velük beszélgetni, hanem elfordulnak. Semmihez nem értenek, csak ehhez. Viszont ezek az üzenetek irtó gusztustalanok, és én úgy érzem, mintha ezek személyesen engem akarnának lejáratni a nők előtt. Ha én lennék egy lány, egyébként indítanék egy ilyen csoportot a Facebook-on, ahol fényképpel, print screen-nel bemásolva közzétenném a pasi képét, és üzenetet, linkkel a profiljára, hogy na ez volt az a sz@rházi, aki zaklatott.

  Kedvelés

   1. Jaja, Ildikó nem is szeret szexelni, neki csak azért kell egy pasi, hogy ????…. Igen, vannak ilyen prűd csajok, de velük nem kell foglalkozni… 😀 De a legtöbb csajnak, ha finoman leírod mennyire elkapnád, tetszik nekik, főleg élőben, mert ehhez vmilyen szinten bátorság kell, főleg a mai femináci világban… 😀
    Úgyhogy Ildikó, válogass a nyuszi srácok srácok közül, remélem megtalálod az igazit… Csak ne csodálkozz ha kicsi lesz neki, impotens lesz vagy ilyesmi…. (De legalább ki lesz gyúrva, hogy ezt kompenzálja… 😀 )

    Kedvelés

   2. Nem szokásom így ismerkedni és Téged is csak 1-2 ember kurvázott le azok közül akiket kiemeltél…
    Elég tré szövegeket hoztál fel a cikkben, de ez egy olyan dolog, amiről mindenki tud, csak a legtöbb ember mosolyog rajta egy jót és nem válaszol rá…
    Ilyen alapon lehetne egy olyan cikket is írni, hogy “nők, dögöljetek a Balaton Sound belépőkért” (gondolom te is olvastad a cikkeket, láttad a videókat)….

    Kedvelés

 3. Elolvastam és egyetértünk. Van egy rossz hírem…Nem csak az interneten ilyen a pasik ( szándékosan nem “férfi”-t írtam ) nagy része. Az internet legfeljebb tömény változatban hozza elénk és kissé “szabadabbra” engedik magukat, mert itt nem kell szemtől szembe és az már sokaknak nem menne. Na ez az abszolút bunkó gusztustalan gyáva fajzat típus. Döbbenek mikor látom a gyökérnél gyökérebb megnyilatkozásokat pasiktól, pasikáktól, izomagyaktól, nős családos unokás papáktól. Kíváncsi lennék ezek a gyökerek mit szólnának ha az ő feleségüknek, párjuknak, lányuknak szólnának így be ahogy ezek teszik másokéval. persze tudom…sok csajszika, nőci, nőcike ( szándékosan nem “nő” -t írtam ) van akiknél ez a bejövős duma. Egy NŐ-nél sohasem!

  Kedvelés

 4. Ez a te világod, és elhiszem, hogy jól érzed magad benne. Amit nem látok nálad, és ami miatt ezt a kommentet írom, az annak a képessége, hogy az első mondatomat másokra rávetítsd. El kell hinned, hogy aki sminket használ azért, hogy szépnek láthassa magát (más megfogalmazással: azt gondolja, hogy a többség azt gondolja, hogy szép), az smink nélkül csúnyának érezné magát, mondhatsz te bármit. Tapasztalataim alapján az átmenet a két típus között inkább ebbe az irányba lejt, tehát a férfioldalon is az erre igényt formálókból van több (hogy a kereslet, vagy a kínálat alakítja-e a piacot, azt tényleg nem tudom, pedig jó lenne). Fontos az egyensúly. Ha a posztoddal a nőtársadalom egy szép nagy részét megreformálnád, egy picit belenyúlnál a társadalmi szerkezetbe, amihez szerintem nincs jogod. Így marad az elfogadás: el kell fogadnod, hogy ha nem a mainstream irányvonalat képviseled, kisebb lesz az a halmaz, amiből a számodra szimpatikus párt kiválaszthatod. Itt megállhatnánk egy pillanatra annál a gondolatnál, hogy a párválasztás is egy folyamat, melyek során kellő jelölttel találkozik mindkét fél, mire kiválasztják a nekik leginkább tetszőt, így e szempontból hatékonyabb a mainsrtream irányvonalat képviselni, de ez hosszú téma, így inkább hagyjuk. A lényeg, hogy el kell fogadni azt, hogy a te világodon kívül is vannak világok, a többieké, a rajtad kívül állóké, aminek/akinek a szummája jelenti az objektív valóságot. Amit elvileg meg akarunk ismerni, illetve ami alapján kellene hoznunk a döntéseinket. Ha ezt elfogadod, sőt megengeded magadnak az empátiát a tőled picit távolabb álló embereknél is (akár kulturális, akár vallási, akár erkölcsi értelemben), nem kell majd felháborodnod minden esetben, amikor a mainstram irányvonalat (bármilyen tekintetben, tényleg, itt lehet általánosítani) képviselők tábora elképedve fogadja, hogy nem tartozol a csapatába. Sokkal egyszerűbb lesz, hidd el. Hagy szemléltessem egy példával. Szerencsére a könyvolvasás még a mainstream irányvonalon helyezkedik el, de mit szólnál, ha találkoznál valakivel, aki nem olvas könyvet, és erre ráadásul még büszke is lenne? Durva lenne, mi? Mármint csendesen elsiklani emellett az információ mellett. Nem túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Szerintem nem menne. Nézd át újra a szitut eszerint, és egy picivel szélesebb lesz a világod. Talán akkor jobban fogod érezni magad benne.

  Kedvelés

  1. Mindenkinek van véleménye, mindenki gondolkodik valahogy, és nehezebb elfogadni a tőle távolabb állót, de azzal nem értek egyet, hogy egyáltalán nem lehet elsiklani mellette, csak egy picit bele kell gondolni a saját oldalunkról. Mi is különbözünk, nekünk sem egyezik a véleményünk mindenkivel, de elvárjuk, hogy ezt elfogadják. Ha mi kinézzük az emberekből, hogy erre képesek, akkor mi is képesek vagyunk ( vagy fordítva: ha magunkat képesnek érezzük erre, akkor másoktól is elvárjuk). Mellesleg akkor nézzük a másik oldalról, mi van, ha te vagy az egyedüli egy társaságban aki olvas, a többiek meg nem? Akkor talán olyan egyszerű elfogadni, hogy te vagy a “nem normális”? Milyen alapon számít bárki szubjektív véleménye jobban a másikénál? Nem kell semmin sem felháborodni ( ettől még kikívánkozhat az ember véleménye), de ettől még nem kell feltétlen elfogadni azt, hogy az, amit mi gondolunk “nem normálisnak” számít. Mellesleg én nem hiszek abban, hogy létezik teljesen “mainsteam” ember, vagyis olyan, aki teljesen egyformán gondolkodik, és egy nagy átlaghoz sorolhatja magát, csak vannak emberek, akiknek kényelmesebb ebben a hitben élni, mint merni egy kicsit önállóan gondolkodni.

   Kedvelés

  2. Szerintem Ildikó tökéletesen érzi magát a bőrében, elfogadta magát olyannak, amilyen…miért kellene ugyanolyannak lennie, mint mindenki másnak? Ő maga is leírta, hogy elfogad mindenkit olyannak, amilyen, nem ítélkezik senki felett sem. Ő pont hogy így érzi jól magát, smink nélkül….és igaza is van! Gyönyörű nő. Smink nélkül még szebb.

   Kedvelés

 5. Aranyos kis kultúr-csemege; mi férfiak az evolúció során úgy szelektálódtunk, hogy úgy lássuk el a törzset élelemmel, hogy közben a lehető legjobban “fajfenntartsuk” génjeinkkel. Világos, hogy ezért a gyors, vizuális alapon történő kezdeményezés és partnerváltogatás a legversenyképesebb stratégia.

  Sajnos – vagy nem sajnos – a nőknél a létfenntartás volt a dominánsabb, hiszen ki voltak szolgáltatva a férfiak zsákmány és területszerző sikerességének.

  Míg mi – én is me culpa – simán megszólítunk egy nőt pusztán mert tetszik az arca – hop bocsánat, lehet hogy velem van a baj, én nem értem azokat a férfiakat, akiknél a dekoltás ennyire kardinális kérdés; s bár kicsit el is gondolkoztam magamon, hogy lehet velem van a baj, a hozzászólásokból ítélve nem tudok velük azonosulni sem, mert ilyen direktbe kezdeményezni, nagy primitív, egyszerű elmére vall.

  Viszont a női oldalon ott pattog az a bizonyos labda, hogyha létfenntartás level 99 bukkan fel a láthatáron. https://www.youtube.com/watch?v=LrjfD4GA8sk

  Maradjunk azonban abban, hogy ilyen mód az evolúció stratégiák nyílt csapásain haladva a szélsőséges megnyilvánulások, és általában a kihalásra ítélt gének tulajdonosaitól származnak.

  Kedvelés

  1. Azért így a XXI-ik század elejin má nem ártana túl lépni az ilyen őstulokos “lebunkózom hajánál fogva barlangomba cepelem….mert fajfenntartás van” típusú hozzáálláson. Alig hinném hogy az ilyen őstulokos pasis beszólásokat az ősi fajfenntartási ösztön vezérelné.

   Kedvelés

   1. Szerintem meg ez volt az a hozzászólás, ami legjobban megragadta a lényeget. Miből eredne a szexuális kéztetés, ha nem a fajfenntartási ösztönökből? Biológia órán te hol voltál mégis? Hába 21. század, mi is a természet részei vagyunk. Persze lassan eljön az idő, amikor már nem lesz szükség hagyományos szexre és testnedvekre, csak benyomod a 3D nyomtatódba a pendrájvot és onnan potognak a klóngyerekeid kifelé.

    Kedvelés

  2. Ez okés is, de az nem primitív, hogy a férfi nem tud más érvet felhozni egy nő leszólítására, hogy a génekbe, meg ősember, meg fajfenntartás és szelektálódás, ez a férfi dolga…stb….Nem vagyunk már ősemberek 😀
   – Szia tetszik az arcod.
   – Szia, neked adjam?
   …aztán jön a sértődés, hogy bunkó ribanc…vagy hogy?

   Kedvelik 1 személy

 6. Ezt szerintem már többen is leírták, de fontos kiemelni: Amilyen a csalii, olyan a hal is amit fogsz vele. Az általad kitett kép nem annyira durva, de mégis hívogató lehet egy bizonyos embertípus számára, akikről a tudósok legelőször a neandervölgyben szereztek tudomást és innét is nevezték el őket.
  A cikkel önmagában egyetértek, de nem csak a férfiakra tenném ki ezt a jelzést, hanem a nőkre is. Az író önmaga persze ellenpélda, de éppen elégszer láttam azt, ahogy egy bárba besétál egy pali, elkezdi pörgetni a “illeszt ide az adott időszak menő sportkocsijának nevét” kulcsot, és negyed/fél óra múlva egy gyönyörű lánnyal sétál ki.
  Egyesek azért váltottak erre a minősíthetetlen stílusra, mert van olyan akinél ez bejön. Barney Stinson-nak is 1 és 15% között mozog a sikerszázaléka, tehát ha nem is mindig, de azért ő is sikeres, csak elég alkalommal kell próbálkozni.
  A végére pedig egy személyes megjegyzés: KÉRLEK szépen, tedd ki az általad “olyan egyszerű” vagyok névvel ellátott képet a profilodra (ha még eddig nem tetted volna) ha van kedved és szeretnél normális párkapcsolatot menj el egy koncertre, vagy bármilyen eseményre ami nem fülsiketítő dizsit takar magában és nézd meg milyen reakciókat kapsz olyanoktól akiket ott ismertél meg és később, az ismeretség után jelölnek be azon a bizonyos f-betűs oldalon.

  Kedvelés

 7. Sok ember él a középkorban és ilyenkor ez elő is jön belőlük. Egy tiszta tekintet és egy őszinte mosoly a legjobb sminkje egy nőnek. Speciel nekem a második kép jobban tetszik.

  Kedvelés

 8. Először is: a férfiakkal kapcsolatban igazad van de sajnos ez ok-okozati dolog, a hová tűntek az
  úriemberek kérdésre a válasz, hogy oda ahová a rendesen viselkedő úrilányok. Nincs min csodálkozni, 20 éve csak és kizárólag prostituáltak viselkedtek és öltözködtek úgy ahogy ma a lányok/nők többsége, erre válasz az ilyen fajta magatartásforma a férfiaktól. Másodszor pedig egy kissé álszentnek tartalak, mert pontosan tudod, hogy a smink nélküli megjelenésed is messze átlagon felüli, amit a legtöbb nő bizony nem mondhat el magáról. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi évek felmérései egyértelműen megmutatták, a nők többsége ugyanúgy külső alapján ítél/választ a férfiak közül.

  Kedvelés

  1. Sehol nem utaltam rá, hogy én nem tudom, hogy a smink nélküli megjelenésem teljesen oké. Ha azt írtam volna, hogy “ó, hát én így nem vagyok csinos” akkor lennék álszent. Pont ez a probléma az ismerősöm és sok más ember felfogásával, aki hasonló tanácsokat osztogat, mint amit én leírtam. Adva van egy csini pofi, de az nem elég jó, az nem felel meg, az emberek egy rétegének kell a mű, a tunning, akkor is ha az nem szükséges. Van egy réteg, ami a felszinességet értékeli.

   Én pl az írásomban nem kérdőjeleztem meg melyik kép a jobb, hol vagyok vonzóbb vagy csinibb, nem erről szólt az írás maga. Persze nagyon kedvesek, és sokszor cukik a hozzászolások amelyek ezt boncolgatják, de ez a két kép nem azért van itt,mert önértékelési bajaim vannak és kell a visszaigazolás a külsőmmel kapcsolatban. Vagyok amilyen. Van akinek tetszik, van akinek nem, a cikk nem erről szól.

   Az emberek külső alapján választása, a felszínesség szerintem probléma. Egyébként megfigyeltem magamon, hogy nem a széphez vonzódom. Nem azt figyelem már jóideje. De ez más dolog, talán írok majd róla.

   Köszi,hogy írtál. 🙂

   Kedvelés

 9. Úgy vagy szép Ildikó, kívül-belül ahogy vagy, ezt persze Te tudod, és örülök, hogy leírtad a gondolataidat, sokunkét fogalmaztad meg. Sajnos ez a durva szexizmus nagyon gyakran szembejön. A fenti hozzászólásokból látszik – érdekes, hogy többségében pasik reagáltak – hogy van még normálisan gondolkodó férfi is, akit ez ugyanígy zavar.

  Kedvelés

  1. igen, ez elég feltűnő volt, a sok férfi reakció.
   Pár éve fenn voltam egy társkeresőn és az első hetek után rájöttem, hogy nem teszek fel képet magamról. Innentől csak normális leveleket kaptam.

   Kedvelés

 10. Ildikó kedves!

  Megkérdezhetem, hogy azok, akik arra ösztönöztek, hogy sminkelj, stb. Milyen neműek voltak?
  Sajnos tapasztalatom az, hogy a nők nagy része egy bizonyos elvárásnak akar megfelelni, amit többnyire olyan férfiak várnak el, mint akiket Te most (megjegyzem jogosan) kritizáltál!
  Légy önmagad! A szeplők szexisek! 🙂

  Kedvelés

  1. Direkt nem írtam nemet az ismerőshöz, de jó a kérdés. Egy férfi volt, aki mellett bőszen bólogatott egy hölgy is. Én a hölggyel beszélgettem, aki azt mondta biztos milyen népszerű lehetek a férfiak körében, mire én közöltem, hogy nem különösebben. Erre jött a jótanács a férfi ismerőstől, aki közbeszólt a beszélgetésbe. Az eladó a parfümériában viszont egy ötven körüli nő volt.

   Köszi, én is kedvelem a pöttyöket, bár a gyerekkorom megkeserítették a csúfolások vagy az a mentalitás, hogy az idősek azt mondogatták “á, nem baj, hogy szeplős vagy kislányom, majd kinövöd és szép leszel.” 😮

   Kedvelés

 11. Kedves Ildikó,

  Cikked gondolat ébresztő…bár nekem nem a férfiakról szól.
  Sok olyan “segítséget” kaptál -tanácsok formájában- amire a veled kapcsolatba kerülők, (még ismerősöd ) szerint is szükséged van. Ez mindenképpen elgondolkodtató! Miért gondolják ezt?
  De persze ezzel csak ugratlak:) Szülőként rájöttem, ami nekem a boldogságot jelentette, az gyerekeimnek már nem feltétlen hoz örömteli pillanatokat. (itt nem csak a Commodore 64- re gondolok) Ennek ellenére sokan vagyunk, akik hajlamosak saját vágyainkat másokra vetíteni, aztán csodálkozunk, ha nem jól sül el a dolog.

  Kedvelés

 12. Nem lepődök meg férfi társaimon, mert evolúciósan arra vagyunk kondicionálva, hogy ‘fajfenntartsunk’, amit ugyebár vizuális ingerek alapján tudunk leghatékonyabban. És hogy legyen benne egy kis ráadás linkeltem benne egy videót, hogy a nőknél pedig mennyire meghatározó tud lenni, ha Mr. Létfenntartás XLL méretben bukkan fel autóval és pénzzel; és hát ugyanilyen kínos görbetükröt tud mutatni a nőkre nézve egy ilyen helyzetben történő kezdeményezés a részükről, mint amikor mi férfiak a vizuális konfirmációtól egyenes utat találunk az intim viszonyra.

  Persze meg kell mondja, hogy az intelligencia sok mindent felül írhat – többek között azt is, hogy ilyen direktbe történő kezdeményezésekkel riogassuk a nőket, mint amiket te is kaptál; döbbenettel és vegyes érzelmekkel vettem tudomásul, hogy sok férfinál a dekoltázs meghatározóbb ingerküszöb mint nálam, és ezen a ponton számot vetettem a nemi identitásommal is – egészen addig a pontig, amíg nem realizáltam; hogy üzeneteik ugyancsak fantasztikus megtestesülései a népiesen direkt primitív kezdeményezéseknek. Persze lehet direkt kezdeményezni, de ahhoz azért kell egy személyes jelenlét is, mimika, stb. De a virtuális térben mindez hiányzik és ott egy direkt kezdeményezés semmi nyitott kaput nem hagy a szerencsétlen áldozatnak, csak a menekülést. 😀

  Kedvelés

  1. A videót ismerem, anno Fb-n futottam bele és kommenteltem is (nem bírtam ki), és hát nem kiméltem a jelenséget rám jellemző módon. 😉 :p

   Kedvelés

   1. Ez a video nem korrekt. Hiába népszerű. Ugyanis nem egy átlagos srác lépett a lányhoz, hanem egy bolond, pizsamában aki nyíltan fel akarja szedni…kíváncsi lennék, hogy ki akart volna egy ilyennel beszélgetni egy kávézóban. Szerintem tök normális volt az elutasítás. Ráadásul nem is volt bunkó. Azt se tudjuk, hogy volt-e barátja, vagy sem. Szóval vannak benne ismeretlen adatok is. Nem tudnék erről minden kétséget kizáróan nyilatkozni. 🙂 Láttam én is a sok elítélő kommentet, de én pont azokkal csinálnám meg akik elítélték ezt a nőt. odamegyek hozzájuk pizsibe és félrecsapott sapkába nyáron egy pláza kávézójába…elhiszed, hogy hamarabb hívnának biztonsági őrt mint, hogy beszélgetnének velem annyit amennyit ez a csaj? 😀

    Kedvelés

 13. …hölgyválasz(t)
  Tetszik egy Nő a fészbukon. Valami ismerős által megosztott posztot kommentált és szinte a szemembe pottyant.
  Ahh férjezett, Gödöllői Gedeon a férje…
  – nézzem milyen kocsival jár?!
  Hm… csak valami Nissan:
  Olyan kerek a feneke mint Ambropekk 5kilós kenyere.
  Melltartós képek is vannak, de hisz a gombok majdnem átbökik a Verszaccse pólót…
  Van két gyerkőc is a családi albumban, biztos ovisok már?!
  Baráti körét, szinte mind ismerem…
  Ohh jelöljem, mi lesz ha elküld melegebb éghajlatra?
  …de hát maj elfordítom a tekintetem a Maxban, ha szembe jön a család?
  – jelölöm!!
  Visszajelöl…
  Így kell ezt??!
  …hajrá ♂♀

  Kedvelés

 14. Talán meglepő, de pont az “egyszerű” képed fogott meg, és amiatt kattintottam a linkre, mert nagyon hasonlít egy kedves színésznőre (Evangeline Lilly), azt hittem, ő nyilatkozik valamit. A megcsinált képnél már nincs hasonlóság. De végigolvastam, és teljesen egyetértek veled.
  Már a közösségi oldalak megszületése előtt gyakori vendég voltam online fórumokon és chat-eken. Hangulattól függő neveken. Pontosan tudom, hogy egy jól megválasztott női név épp olyan mézesmadzag, mint egy mély dekoltázsú kép, és hogy az internetezők közössége már akkor tele volt “beteg” emberekkel.
  Nem lehet ellenük védekezni, csak az elfedéssel.
  Szerény, senkit sem érdeklő véleményem szerint a természetesség nem hiba (főleg, ha valaki így néz ki természetesen:)), nem KELL hangsúlyozni, kiemelni, kitenni semmit. Aki úgy érzi erre szüksége van, az tegye ki a magáét, másokat ne inzultáljon ezzel.
  Viszont azok, akit szándékosat elcsúfítják a testüket hülye divatból (óriási lyuk a fülön vagy kilyukasztott arc, ahol még a fogai ás kilátszanak, állatias fogak, fülek), ezek az “emberek”, az eltorzított, nem emberi testben érzik jól magukat, akkor ne mutatkozzanak ezzel emberek között, mert van akiből ösztönös rosszullétet vált ki, vagy épp a gyerekek meglátják és évekig rémálmaik lesznek.
  Én egyébként abszolút elfogadó vagyok, a szépet el tudom fogadni, de a többire sem szólok rá, hogy hogy néz ki, ha nem az ő hibája:)

  Kedvelés

 15. Kedves ildikó! Engedd meg kérlek, hogy nőként idevessem egy-két gondolatomat. Mielőtt a férfiakról írnék, egy kis előszó. A nők 80%-a tesz ki szexibb profilképet, mint amilyen valójában. Ez több okból fordulhat elő. Például visszajelzést szeretne, hogy szép, mert kicsi az önbizalma. Pasizni szeretne és reménykedik, hogy belevetődik a fotóhálójába a megfelelő halacska. Sokunk a mindennapi smink miatt már abszolut csúnyának látja magát anélkül és még akkor sem vállalja fel az arcát, ha csak kiszalad a közértbe. Azok a nők, akik elégedettek az élettel, boldogok, normális az önértékelésük és esetleg halvány pasztel színekkel sminkelik magukat, soha nem fogják a dekoltázsukat nyilvános profilképen a világ elé tárni. És akkor most rátérek a férfiakra. A dögös profilképpel rendelkező nőknek csak és kizárólag olyan férfiak írnak ilyeneket, akik nem szerető társ mellett élnek, akiknek megadja az asszonyka azt, amire vágynak. Ezeknek a férfiaknak a zöme szinte napi szinten önkielégít nagy valószínűséggel idegen nők képére. Talán nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem nyilvánítanák ki ennyire durván a másiknak a szándékaikat. Viszont az olyan férfiak, akiknek rendezett családi körülményeik vannak, szeretettel vannak körülvéve és még ha meg is nézik a csinos nőket, sosem fognak ilyen kommenteket írni. És itt jön a kommentem lényege. Nagyon sajnálom, hogy sok nő az ilyen megnyilvánulások miatt majd hogy nem általánosít. Legalább annyi rendes férfi van, mint rendes nő. Sőt, olyan is van köztük, akinek nincs sem a “f” betűs közösségi oldala, sem semmi ilyesmi oldalon nem szerepel, maximum újságokat olvas. kicsit hosszúra sikeredett a levelem, de erről reggelig lehetne beszélgetni, így egy mondattal a lényeg, hogy az egészséges érzelmekkel rendelkező nők és férfiak nem teszik ki a bájaikat idegeneknek és nem kommentelnek intim dolgokat idegeneknek. Beteg világ? Lehet. Ám eddig is létezett, míg nem volt internet. Csak drágább volt, már ha értitek. Idegenek idegenekkel. Most azért csodálkozunk, mert az internettel nyilvánosságra került, mennyi ilyen örömöt kereső férfi van és legalább ugyanennyi nő. Huuhh hát röviden ennyi :)…Köszönöm, ha elolvasod. Szép vagy és maradj is természetes. Sajnálnám, ha emiatt csalódottá tennének a férfiak, mert nagyon sok a rendes fiú, hidd el Nekem. De nem az állandóan net előtt szörfölők közt kell keresni, hanem koncerten, tanfolyamokon, munkahelyen, különböző rendezvényeken, mint például akár a fővárosi párnacsata 😀 vagy egy könyvbemutató. Tudom, hogy nem keresel, csak írtam a többi lány miatt…Minden jót Neked…Üdv: Cserkó

  Kedvelés

  1. Nagyon köszönöm, hogy írtál, jó volt olvasni. Remélem a többi lány 🙂 nők és férfiak is olvassák ezeket a kommenteket, a tiéddel együtt, mert fontosak és tanulni lehet belőlük. A cikket magát is ezért írtam nagy részben. Hogy “gyerünk, beszéjünk mindenről, amit a cikkben említettem”. Magamutogatás, szexizmus, önbizalom, hiánya, társtalanság, útkeresés, az internetes kapcsolatok felszínessége és sok más árnyalt dolog a sorokban és köztük. 🙂

   Kedvelés

  2. Kedves Cseresznye! Most éppen te is általánosítasz, miszerint a rendes nő mellett szeretettben élő férfiak nem tennének ilyet. Tévedsz. Nem mondom, hogy minden férfi, de ez kortól (9-99) és családi állapottól abszolút független. Sokan vannak, akik teljesen rendezett kapcsolatban ennyi “kacérkodást” megengednek maguknak. Hasonlóan a “vakságot nem fogadtam” mondathoz. Nekik szükségük is van ezekre a kilengésekre, hogy fenn maradhasson a családi béke.

   Kedvelés

 16. az lehet, hogy az “egyszerű” változat nekem egy fényévvel jobban tetszik
  (tudom nem kérdezte senki)
  a szeplő meg igenis szexi

  Kedvelés

 17. Anno a férjem nem is tudta, hogy “jó nő” vagyok. Nem hitte el, amikor mondtam, hogy egy séta alatt 20-an leszólítanak.
  Oké, smink, piros miniruha, menjünk. Egyre jobban vörösödött, zavarba jött, végül megkért, hogy ne járjak ilyen ruhában az utcán és egyáltalán mit képzelnek a pasik, hiszen láthatóan nem vagyok egyedül.
  Mondtam, hogy nem fogok így öltözni, eddig sem jártam így, mert néhány ilyen alkalom után megtanutam, hogy nekem ez nem kell, nem esik jól tárgynak lenni. Viszont nagyon jól esik reggel is szépnek látni magam a tükörben.

  Kedvelés

  1. Nagyon jó, amit írt és amit Ildikó is kifejtett, de hadd jegyezzem meg: a “jólesik” ebben az esetben egy szó. Ha két szó, akkor mást jelent: jól esik az eső, stb. Amúgy szép napot!

   Kedvelés

 18. Kedves Ildikó!

  Érdekes volt olvasni az írásod,de megmondom őszintén nem ért váratlanul.
  Személy szerint szörnyűnek tartom, hogy idegen pasik ilyen buta, faragatlan,perverz – és még sorolhatnám a jelzőket – keresnek meg nőket a világhálón és sajnos azon kívül is.
  Sajnos váratlanul azért sem ért ez az írás, mert nem tud meglepni az a fajta viselkedés.
  A mai társadalomban a férfiak és a nők is frusztráltak- többek közt szexuálisan – és ezt sehogy sem tudják megoldani, feldolgozni.
  Ahogy írtad az emberek egy kicsit megborúltak, de nem az internet szerintem az oka, egyszerűen nincs normális mint előttük. A mai férfiak többsége előtt nincs apa és Férfi minta, a világban pedig nincs kapcsolódásuk egy Férfi ideálhoz.
  Nem mentegetni akarom őket, de valahol el kell könyvelni őket nem ép stabil embereknek.
  Ahogy olvastam, ön szerint is sincs még veszve az emberiség, remélem, hogy a sok pasi között meglátja még a Férfiakat.

  Tisztelettel:
  Palásti Imre

  Kedvelés

 19. Tetszik az írás.

  Én néha csak pislogok és szóhoz sem jutok az ilyen megborúlt/felborút embereken/helyzetekben. Férfiakon és nőkön egyaránt elcsodálkozom néha.

  Nem tudom hogy én miért vagyok más, talán a szüleim neveltetése, a családi háttér, az iskolában vagy kollégiumban kapott nevelés, nem tudom… Mire nővé érettem, kialakult egy értékrend és a hozzá tartozó határok. Változik minden velem és körülöttem, de ezek az alapvető dolgok nem. Néha már a mai világban (36 évesen) konzervatívnak tűnök önmaga számára is. Pedig kamaszként Anyut láttam annak, meg nàla jobban Piroska nénit a kollégiumi nevelőmet…. 🙂 Nem nem vagyok se prűd , se valóban konzervatív, de nem tudok ezzel a jelenséggel mit kezdeni.

  Hogy nekem miért nem fért bele hogy hasonlóan próbálkozzam pasiknál, vagy miért hárítottam el hasonló megkereséseket …??? Én csak azt tudom mondani, hogy nekem nem ez a természetes, nem így vagyok beállítva, sosem éreztem jól magam ha fütyültek utánam, vagy megjegyzéseket tettek. Pasit vadászni meg főleg nem tudtam sosem direktben, hogy én most elmegyek vhova és kiteszem amim van, aztán legyen bármi. Sőt mindig azt vártam , hogy a fiúk kezdeményezzenek. Ez már az én kamasz ill. korai felnőtt koromban néha azt eredményezte hogy ha tetszett mondjuk vki, lehet jött egy-egy rámenősebb lány… Én sokat voltam egyedül hosszabb kapcsolataim elött, ill. között. Minden áron nem … Rengeteget buliztunk, tàncoltunk asztalon, bolondztunk, te voltak határok, amiket sosem léptem át. Ezek nem tudom pontosan honnan vannak bennem, így vagyok kalibrálva. Ez még a facebookos előtt volt, de màr akkor is volt egy olyan megítélés, hogy ha többet engedtél látni akkor, szabad préda vagy ill. fordítva is , ha egy pasit akarsz ki kell tenni, mutatni kell vmit.

  Az internettel, a közösségi oldalakkal ez még inkább fel fokozódott. Már elég a képedet kitenni,- a valóság, a személyed nem is kell hozzá-, ha valaki lát benne vmit. És írták páran a kommentekben, hogy annak ellenére hogy a facebook pl. nem konkrét társkereső, vannak akik arra használják. Próbálkoznak. Mindkét oldal, férfiak, nők is. Mindegy hogy párkapcsolatban él ő maga , vagy a másik,… Vannak akik mellékvágányokat keresnek. Másoknak ha egyedül is vannak, mindegy nekik hogy a kiszemelt láthatóan családos e. Mindegy a kor… Mindegy az isolád, a hivatásod, az IQ… Mindegy hogy semmit nem tud rólad. Minden mindegy. Ha a kép tetszik, már felkérnek egy dugásra, hozzá bújásra, egy kis fantáziálást kezdenek, sőt biztosítansk róla hogy kívül – belül jól ismernek…. (Ja, még egy sima kávé/ebéd randevúra legjobb esetben. )

  Óriási az ugrás 1. egy kép -> 2. összebújás, együtt egy ágyban/autóban/réten szex….

  Na ezt én sem tudom áthidalni…

  Ha pedig vki vmit kitesz, láttat, már rögtön az jön le róla, hogy “árulja magát”. Pedig nem írja a homlokára, hogy “vegyétek”.
  És van akinek a munkája, hogy kiáll mások elé, mint pl. a zenész férjem. (Meg a barátaink egy része.) Itt már szinte a színpaddal jár…Van aki facebookos üzenetben rendszeresen kap cicis képeket azzal a szöveggel, hogy “jövő héten nincs itthon a férjem, gyere át” , de ez egy másik téma. Elkalandoztam.

  Megdöbbentő meg meghökkentő, …tőlem idegen. De leginkább ijesztő.

  Kedvelik 1 személy

  1. Én annyira szeretem az embert akit láttatni engedsz magadból, akit megismertem úgy, hogy néha kommunikáltunk itt-ott. Szeretem, ahogy gondolkodsz és büszke vagyok rád, szerintem fantasztikus vagy.

   Kedvelik 1 személy

 20. Csak a te kedvedért regisztráltam 😀
  Szép észrevétel meg minden, egy gond van vele. Ezeknek a bizonyos “szia szex ” embereknek ugyanúgy vannak női megfelelői is. Sőtt jómagam férfi létemre is kaptam már hasonló elmebeteg emberektől üzeneteket. Tehát azt kellene itt felfogni hogy ez nem azért mert férfi vagy nő, aki hülye az hülye. Vagy csak nekem van már marhára elegem belőle hogy mindig erre megy ki az egész? 😀 Valóban részvétem az ilyen bunkó emberek miatt akik folyamatosan belepofáznak hogy szerintük hogy kellene kinézned meg jólérezni magadat a saját bőrödbe és örülök neki hogy téged nem érdekel. De ez sem azért van mert férfiak 😀 Hanem mert buták.

  Kedvelés

  1. Igazad van, a hülyeség nem válogat nemet. De én nem is állítottam, hogy valaki azért hülye mert férfi avagy nő. Ahogy a férfiak “meghülyülnek” olykor, úgy a nők is. Írtam erről többször a blogomon.

   A parfümériában, aki beszólt egy ötvenes nő volt. Khm, buta nő, való igaz., mert így nem vásároltam tőle 🙂 Köszönöm, hogy írtál.

   Kedvelés

 21. amit leírsz, azzal nagy részben egyet tudok érteni. Viszont sajnos a mai világban az ismerkedés nagyon lekorlátozódik. Nincsenek önértékelési zavaraim és tisztában vagyok magammal, de úgy érzem, hogy a fentebb említett példák miatt a nők olyan szintű “védelmet” húztak fel maguk köré amit szinte lehetetlen áttörni. Mit is értek ez alatt? Megtetszik egy lány (buliba, utcán, kávézóba, bárhol) odamész, hogy elkérd valami elérhetőségét. Legtöbbször a válasz, ami visszajön, hogy bocsi itt nem ismerkedem. 10-15 eset után az ember inkább megunja és az online világ fele mozog. De ott nem csak a fiú oldal, a női oldal is képes furcsa dolgokat produkálni. Online társkereső, sejtelmes lány ( csak arckép), az alábbi szöveget írta le: “őszinte leszek, én szeretem a luxust így csak akkor folytassuk a beszélgetést, ha jó kocsid van, és jó lakásod jó fizetéssel”

  Tehát lényegében mindkét oldalon megtalálhatóak az ilyenek:)

  Úgyhogy ahogy már többen is írták: sajnos a “piac” áraz és ma ez a kelendő. Normális randira már nem is nagyon megyek, mert nincs rá igény. Szóval mindkét oldal ilyen.

  De köszönöm, szívesen megdöglöm 30-40 év múlva:).

  Kedvelés

 22. En ertelmezem, csak ugy, hogy a “dogoljetek ferfiak” az nem egy rosszindulatu kivansag, hanem ugy ertendo, hogy elvesztjuk a fejunket, ha megmutatod milyen is vagy melleket kidobva es sminkelve?
  Nem mondanam meg elsore, hogy ugyanaz a lany szerepel a fenykepeken, de mind a ketto tetszik. 🙂 Mind a ketto masert. Persze, hogy jobban vonzza a tekinteteket egy kivillano dekoltazs, vagy egy miniszoknya, de ez sem all mindenkinek jol. Hiaba mutogatja magat egy lany akarmilyen fehernemuben, vagy bikiniben, ha borzalmas az alakja, egy csinos nonek pedig jol all egy agyonhasznalt melegito is. Neked nagyon bájos arcod van. A szeplok sem zavarnak. Noies vonasok, formas szaj, szep szemek, kedves tekintet. Az alakod nem latni nekem ez peldaul elsoszamu szempont, mert, ha nem izgat fel, ha nem mozgat meg, ha nem tudok ugy ranezni a nore, mint szexualis vagyalmomra akkor mar nem is erdekel.
  Nyilvan en sem azzal kezdem, hogy mit muvelunk majd az agyban, de ha csak cseppnyi prudseget latok, vagy tul szemermes a no, akkor szinten nem erdekel.
  Nem tudhatom meddig elek.
  A legutobbi kapcsolatom hat evig tartott es nem volt kerdeses, hogy lesz-e szex az elso randin, de nem taho modon zajlott a tarsalgas az ismerkedeskor.
  Lehessen beszelni nyiltan barmirol. Ez nem azt jelenti, hogy megdugom aztan viszlat.
  En elvezni is akarom vele a szexet es nem, csak gyereket csinalni, es amolyan “minden mindegy luk-luk alapon uriteni jo lesz”. Ezektol fuggetlenul is lehetsz egy elviselhetetlen harpia, nem tudhatjuk, hogyan viselkedsz, ha felhuznak, tombolsz, karomkodsz, torsz-zuzol, csapkodsz. Igy az ember,az alapjan mond velemenyt amit lat es amilyen tipusu not elkepzel a fenykepedhez. Persze ez a kedves hozzaszolasokkal van, igy vagyis akik azt irjak szimpatikus vagy annak ellenere , hogy semmit sem tudnak rolad. Nyilvanvalo, hogy egy szep no beinditja egy ferfi szexualis fantaziajat, az mar regen rossz lenne, ha nem igy lenne. De az ismerkedest lehetne kulturalt formaban is csinalni, nem ugy, hogy mennyiert dughatna meg.
  Mi ferfiak vizualisak vagyunk a nok meg emocionalisak. Ez genetika. Csunyan hangzik, de fajfenntartasra szulettunk, vadaszunk, termekenyitunk es tovabballunk. A civilazalt idokben mar erkolcsok koze szoritottuk mindezt. Ha nem csak mondvacsinaltak lennenek azok az erkolcsok es nem alszent modjara gondolkodna rola legtobb magat nonek vallo leny, a masik oldalrol meg kulturaltabban viselkedne a ferfi akkor ezzel nem is lenne baj.
  Szepen leirtad miket irtak neked, de azt nem tudtam kivenni belole,hogy a valaszokat, csak gondoltad-e vagy el is kuldted nekik.
  6 honapot voltam egy tarskereson ahol jo baratsagokat kotottem es megkertem par lanyt es not, hogy kuldjek mar el meg miket irnak nekik a ferfiak.
  Nem tudtam sirjak-e vagy nevessek miutan elolvastam par “macso” bemutatkozasat. 🙂

  Kedvelés

 23. 1) Normális pasi nem fog bejelölni ismeretlenül egy profilkép miatt. Akik bejelölnek ezért, azoktól pontosan azt lehet várni, amit kaptál is.

  2) A nők ugyanolyan gázul viselkednek. Egyszer az RTL híradóban bejátszották a hangomat, meg odatették a Facebook profilképemet (amin semmi extra nincs, arc, és nem vagyok szépfiú), 2 percen belül jött kb 15 bejelölés lányoktól. Szerinted hány volt közülük olyan, akivel sikerült értelmesen beszélgetni? Hogy miért számít ez? Mert ami a pasiknak a smink + mellkirakás, az a nőknek az ismert / gazdag vonal, ahol a skála alján vannak azok, akik bejelölnek valakit azért, mert “vótatévében”.

  3) A nemsminkes kép sokkal jobb, mint a sminkes.

  4) Ennek ellenére is az jön át az írásodból, hogy a tipikus “húdegázpasi, figyeld hogy lepattintom” hozzáállású nő vagy… + álomvilágban élsz.

  Kedvelés

  1. Kinek mi megy át kedves Péter… 🙂

   Az írásban nem én vagyok a hangsúly, és nem az melyik kép jobb sem az, hogyan és kit “pattintok” le.

   Igen, csodaszép álomvilágban élek, bár nem mindig. 😉 Néha a fejemben, kivetítem milyen is lehetne a világ…

   Olyan lehetne például, amelyben nem a magamutogatás, a felszínesség, a szexizmus (nem csak férfiak gyakorolják), a személyeskedés, a határtalan pofátlanság, a tudatlan vagy tudatos gyűlölködés, rosszindulat, hitványság, lopás, csalás, álszentség, irigység, újjal mutogatás, erőszak és lelki terror vagy a másik megszégyenítése a napi főattrakció. Szeretnék nem napi szinten belefutni ezek egyikébe sem, de valamelyikbe mindig sikerül. Lehet kétballábas vagyok és azért futok bele, vagy csupán mert bántja a szemem az emberi gyarlóság, ezt még nem tudom…

   Ne tévesszen meg, az idealista hangsúly. Látom a valóságot is. És látom, hogy az én kis “álomvilágom” utópia. Viszont az nem az, ami épp történik az én kis világomban. 🙂

   Köszi, hogy írtál.

   Kedvelés

   1. “Az írásban nem én vagyok a hangsúly, és nem az melyik kép jobb sem az, hogyan és kit “pattintok” le.”

    De. Két bekezdésen kívül az írás arról szól, hogy rólad / neked mit mondanak, és hogy te milyen király vagy igazából. Aztán meg pár oldalnyi “alázás”.

    Szexizmus: ugye tudod, hogy ez a szó nem arról szól, hogy rádírnak pasik akik meg akarnak dugni? Ha valami szexista, akkor az pontosan a te írásod, és én pontosan ezért szóltam hozzá, miután több helyen is láttam (amihez amúgy gratula), és nem tudtam szemet húnyni a cím (Férfiak, dögöljetek! – ez mi ha nem generalizáló, gyűlölködő szexizmus?!) felett.

    “Lehet kétballábas vagyok és azért futok bele, vagy csupán mert bántja a szemem az emberi gyarlóság, ezt még nem tudom…”

    Nem kétballábas vagy, hanem nyitott szemmel jársz, ami tök jó. Ennél már csak az lenne jobb, ha nem szimplán elítélnéd az “emberi gyarlóságot”, hanem próbálnád megérteni, hogy mi az oka.

    Kedvelés

   2. Te ezt értetted. De fogadd el, hogy van, aki többet is, vagy azt, amikor azt mondom, nem igazán rólam szól, nem rajtam van a hangsúly. Te azt érted, hogy arról szól, hogy nekem, rólam mit mondanak, miközben inkább egy jelenséget mutatok be. Példázhattam volna Gizivel is az én helyett.

    Hogy milyen király vagyok? Isten ments, nem. Ahol leírom, hogy én hogyan gondolom valójában nem rólam szól, hanem inkább egy halk üzenet, hogy lehet ám úgy is élni, hogy nem foglalkozunk mások külsejével, hagyjuk őket kibontakozni és mi is megengedjük magunknak, hogy jól érezzük magunkat. Ki sminkben, ki anélkül, ki lila hajjal stb.

    Pár oldalnyi alázás? Kit alázok meg pontosan? Aki ismeretlenül lekurváz vagy aki faroklovaglásra invitál? Nem az a megalázó, hogy én leírtam amit.

    Az én írásom nem szexista a te értelmezésed az, és ez nagy különbség. Én nem különböztetem meg hátrányosan az egyik nemet a másikkal szemben.

    A cím mi? A cím erős. Figyelemfelkeltő. Hívatott arra, amire. Tökéletesen betölti szerepét. Abból a kis magyar köznyelvben használt mondatból jön miszerint “döglenek utána a férfiak”. Egyébként ez is ott van az első bekezdésben.

    Tuudod ezzel az írással pont, hogy megérteni próbálom az emberi gyarlóságok okát. És a többivel is. Nézd csak meg mennyi ember reagált rá és segít ebben. Ahogy te is. 🙂 Hisz csakis kutatva, tanulva és kommunikálva érti az ember az embert. Szerintem.

    Kedvelés

  2. Azt a mindenit. Mit nem értesz azon, hogy a paraszt az paraszt. Mi vagy te valami férfi klub szakszervezeti megbízottja? A saját magad nagyrabecsült intellektualitásával nem érted az alap kiindulási pontot? Oké-oké hogy lekurváztak, lepicsáztak vagy 100 üzenetben de hogy képzeled, hogy ezeket a férfiakat alázod…ember térj észhez és ha már ennyire emlegeted a lexikális tudást, nézz után a férfi sovinizmusnak és próbáld értelmezni önmagad számára…jah de azért csinos a lány mi? Uramatyám 😀

   Kedvelés

 24. Értem a mondandódat Ildikó,sőt van benne sok jó dolog amivel egyetértek.A legnagyobb baj hogy rólatok nem írtál semmit.Holott a férfiak ilyen szintű ismerkedése,a nőkhöz vezethető vissza.Elismerem vannak idióták akik ki ha én nem stílusban rátok írnak,tény.Viszont ti sem vagytok különbek nálunk.Addig amíg a nők(tisztelet a kivételnek),a demagóg ,engem nem érdekel a pénz mondat után, egy gazdag pasival jönnek össze,amíg arra folyatjátok a nyálatokat hány pasi írt rátok az egyik ismerkedős oldalon,amíg egy szakítás után pár hónap múlva már belementek egy másik kapcsolatba rezzenéstelen arccal,szinte mosolyogva és sokan facebookon képek cserélgetésével gyűjtik a like-okat,és ezzel azt mesélitek be magatoknak mennyire fontos emberek vagytok addig ti sem vagytok különbek.Én amondó vagyok hogy egy kapcsolatban mindkettő fél egyenrangú,egyik sem fontosabb a másiknál.Érdekes ,az idős emberek így élték többnyire az életüket,ha probléma volt a házasságban,megbeszélték, a probléma okát keresték és a megoldását.Most a megoldás szerintetek az ha szakítotok a pasival majd mást kerestek.
  Az utcán odamegy hozzátok valaki,leszólít,veszi a fáradságot és magát lehet hosszabb ideig győzködi hogy leszólítson,és máris úgy fogjátok fel hogy jézusom… semmi tisztelet nincs bennetek a férfiak iránt,csak egy eszközként tekintetek rájuk mint egy két lábon járó vibrátorra aki pénzt keres,ugyanakkor fel vagytok háborodva ha a férfiak csak a pinát látják bennetek.Lehet ennek is oka van,vagy tévedek? Talán ha megnéznéd a facebookot és az ott lévő nők képeit,a nagyzolás és az exhibicionista viselkedés jellemző.Amíg nem tiszteltek valakit ne várjátok el hogy tiszteljenek titeket.Lehet most fikázni bármelyik nemet,ismerek pár ilyen gondolkodású lányt,aki élte az életét,bulizott ,pasizott mert fiatal.Most közel vannak a 40hez és kezdenek beletörődni hogy soha nem lehet gyerekük mert kiestek a korból,és gyógyszereket szednek depresszióra.

  Kedvelés

  1. Írtam én egyes hölgyek viselkedéseiről is a blogomon más cikkekben, ha érdekel, nézz rá. Nem írtam, hogy a nők különbek lennének. Sem, hogy a férfiak rosszabbak.

   Hogy “semmi tisztelet nincs bennetek a férfiak iránt” nem vonatkoztatnám minden nőre. A tiszteletet magát nem szűkíteném le nemekre. Az a baj a mai világgal, jelenkorunk állása szerint, hogy általában ember nem tisztel embert. Hogy az ember maga nem tiszteli az életet sem a természetet. Persze itt is ki kell hangsúlyozni, hogy nem mindneki, van kivétel.

   Tudod a tisztelet alapvető dolog. Sosem elvárás, de magától értetődőnek kellene lennie, adig a pontig, amíg valaki nem tesz ellene és nem tudjuk tovább tisztelni. Pl nem tudom tisztelni az embert, aki állatokat kínoz, veri a gyengébbiket, aki verbálisan aláz bárkit, aki erőszakos, pökhendi, csaló vagy hazug.

   Kedvelés

   1. Persze,csak azt mondom, jó lenne ha tudnátok mit akartok.Ismerkedni egy normális férfival,de nem buliban mert ott csak megdugni akarnak,a munkahelyen vagy suliban azért nem,mert mi van ha nem tartós és kerülgetni kell utána stb. Utcán meg lenézitek azt aki odamegy és annyit mond,figyu tetszel nekem,és szeretnélek megismerni.Mert az utca nem ismerkedésre lett ugye kitalálva 😀 .Amennyiben meg lúzerek találnak be titeket,akkor lányok,nem panaszkodni kell,hanem a számotokra megfelelő embernél tegyetek lépéseket.Ja,hogy az nem jó ,mert mi lesz ha nemet mond,meg ciki,meg lányok vagytok nem nektek kell?Akkor ne várjatok jobbat.

    Kedvelés

   2. Khm, nem csak ilyen lánykák vannak ám. 🙂 Vannak olyan nők is, akik tudják mit akarnak. Szerintem amiket leírtál, csak kifogások. Elhiheted nekem, ha egy nőnek tetszik egy férfi, ha jó érzéssel tölti el az első benyomás, ha beindul a fejében az a hormon, akkor akárhol próbálkozol vele (személyesen) nem fog nemet mondani egy további randira.

    Kedvelés

 25. Kedves Ildikó!
  Nagyon örülök, hogy ráakadtam az írásodra! Régóta nézem/látom/érzem azt a jelenséget, amiről írtál. Már 10-15 évvel ezelőtt is, a válásom után, amikor óvatlanul regisztráltam néhány társkereső oldalon, ez volt a jellemző. Én, aki mindig is családcentrikus voltam, egy (ilyen szempontból) zárt világból egyszer csak kikerültem a nagy “húspiac”-ra, és csak kapkodtam a fejem a levelektől, fényképektől, ajánlatoktól, amiket kaptam. Még csak agyonsminkelt, kihívó, képet sem tettem fel, mégis úgy ugrottak rám a házasságtörők, ególegények és perverzpapák, mint a piranhák… Persze, jókat vihogtunk a barátnőimmel azon a rettentő, minden EQ-t és IQ-t nélkülöző sivárságon, de ugyanakkor elkeserítő volt, hogy mennyire esélytelen egészséges lelkületű és énképű, valóban társas kapcsolatra vágyó valakit találni, hogy mennyire szánalmasan eltorzult az embereknek a saját magukról, a világról, a kapcsolatokról kialakított képe. És persze ezt ugyanígy elmondhatja sok férfiú is, akik hasonló cipőben jártak vagy járnak manapság, mert butaság lenne azt állítani, hogy csak a férfiak ilyenek.
  És a nemzetközi helyzet egyre fokozódik (ahogy Virág elvtárs mondta), szóval egyre inkább megyünk vissza állatba, hogy úgy mondjam. Nem gondolom, hogy az internet kínálta lehetőségek előtt a férfi/női agy máshogy működött volna, de talán valamiféle gátat szabott a család vagy a közerkölcs, vagy csak az, hogy nem lehetett így, névtelenül, arctalanul, minden gáttól és gátlástól mentesen hangot adni ezeknek az ösztönöknek, nem tudom. Egy biztos, hogy az előbb említett “erkölcsi nevelés” manapság kimerül egy kedves kommentelő által már említett fő – és egyéb műsoridőkben futó népbutító valóságshowkban, műmellek, műcelebek és műéletek kukkolásával.
  Ami a nagy feladat szerintem, hogy a gyerekeinknek adjunk minél több szeretetet, tanítsuk meg őket szeretni, a többi embert tisztelni (köztük majd a társukat is), éljünk olyan életet, ami példa lehet előttük (és most nem a képmutatást, a hazug boldogságot értem), teremtsünk lehetőségeink szerint olyan körülményeket nekik, hogy meg tudják tanulni, hogy mi az érték, és mi az, ami mű, ami felszínes, ami hazug. Vegyük a fáradságot, és tanítsuk, tereljük, irányítsuk a gyerekeinket, amíg tudjuk, hogy ne a TV-n nőjenek fel, hanem menjenek bicajozni a többiekkel vagy neadjisten olvassanak. Tanulják meg, hogy milyenek a valódi, tartalmas emberi kapcsolatok, érezzék, milyen nagyon szeretni, elveszíteni, újrakezdeni.Tudom, hogy ezt sokan demagógnak tartják, de én hiszek abban, hogy minden azon múlik, hogy mit hoztunk otthonról, és mit tudunk a gyerkőcöknek továbbadni! Mert a felfokozott szexualitás sok emberben ott van. De nem mindegy, hogy hol, hogyan, miért, kivel jön elő.
  Kedves Ildikó! A Te sminked pedig a gyönyörű szemed, amiből az értelem sugárzik, a “cicispólód” meg a szép mosolyod meg a szeplőid! Csak a szemöldöködet kell korrigálni, hogy ne fusson fel a hajtöved alá, amikor szembesülsz az élet ilyen dolgaival, mert emberek vagyunk, az ösztöneinkkel, a vágyainkkal, az egyszerűségünkkel vagy bonyolultságunkkal. és a lényeg végül is csak az, hogy megtaláld magadban a boldogságot mindentől és mindenkitől függetlenül!
  Szeretettel: egy másik Ildikó

  Kedvelés

 26. Ejj de sok férfi, férfiellenessé vált amikor egy csinos hölgy kéri tőlük 😀 Tessék itt egy bajba jutott hölgy és rögtön lecsapnak a megmentő gáláns lovagok. Ez kb. pont ugyanilyen, erre vannak programozva a férfiak. Ezt nem maguk programozták. Ahogy a “beleharapnék a melledbe” sem biztos csak hozzátették a maguk sekélyességét.
  Ez a bújtatott szexizmus.
  Én is megjegyezhetném, hogy ezek a férfiak szégyelljék magukat, jah de egyébként a természetes képeden meg jobban előjön a szemed szépséges univerzuma melyben egyszerűen el lehet veszni mint odüsszeia….
  Szerintem semmivel se jobb a “szia cicám teccel nekem”-nél. Csak a másik pólus.
  Azt ugyanis elfelejti majdnem mindenki megemlíteni, hogy erről a társadalom közösen tehet. Nő és férfi egyaránt. Nem kiemelve az egyik félt sem. Az, hogy a férfiak 99%-ának és a nők 90 százalékának a szexizmus egyfajta előjátékot jelent ami az élet része. Ezt látja otthon, a munkahelyén és a környezetébe mindenhol és ezt is adja majd tovább. Aki meg kitérne, azt kiközösíti a társadalom, mert számára nem értelmezhető az ilyen egyén.
  Szóval érdekes módon a cikkel nem fejeződött be a téma, mert a hozzászólásoknál folytatódik csak egy bújtatott formában…érdekes lett volna ezt a kérdést látatlanba megvitatni. Nyilván ott van a férfi-nő között a szexualitás de hol van az intellektualitás?…hm és nem mint eszköz az előzőhöz.
  Ugyanakkor ez a cikk (nem maga a tartalma) kimondva -kimondatlanul egy játék a férfiakkal. Szerintem ennek a cikknek a megjelentetése érdekesebb teszt…;)
  Elnézést, hogy a cikkhez nem igazán szólok hozzá de az reagálásra se méltó, hogy az arctalanság és a távolság mögé bújva kiadják magukból a férfiak a sikertelenségüket, sérelmüket és bosszújukat egy nőn(ez milyen hülye ragozás). Miközben személyesen még a szemükbe se mernének nézni, max 10m távolságból. Szóval bocsánat de abban ennyi tartalom volt számomra.
  További szép napot a hölgyeknek és a gáláns lovagoknak!

  Kedvelik 1 személy

  1. Khmmm… max tahó ellenessé válnak, de senki sem kérte őket. 🙂 És én nem jutottam bajba ezt rosszul érzékelted te meg aki így gondolta. 😉

   Sokan félrenézték eleve a cikk szándékát, én nem keresek pasit, sem párt, nem vagyok kelendő.

   Amit írtam az utolsó bekezdésben, pont nem emelte ki egyik félt sem és összeségében fogalmazza meg, mi is az amin én valójában höbörgök, mert én lázadok az ellen, hogy az élet(em) része legyen a szexizmus, ahogy te írtad, ne legyen már semmilyen fajta előjáték.

   Ha úgy érzed ez a cikk “játék a férfiakkal”, akkor benézted a szándékom, de való igaz, nagyon érdekes milyen reakciókat váltott ki az emberekből.

   Sajnálom, hogy számodra csak ennyi tartalma volt, de ugye nem mindenki értheti ugyanazt, hiába olvassa ugyanazokat a sorokat. Ez egyénfüggő, nekem pedig el kell fogadnom. 🙂

   Neked is szép napot. Köszi hogy írtál.

   Kedvelés

   1. Köszönöm a választ.
    Az élet realitása azt mondatja, hogy nem tahó ellenessé válnak, hanem képmutatók. Hirtelen milyen rendes lett a sok férfi…érted te ezt…:)
    Természetesen nem szeretnék általánosítani(sosem szeretek de néha kell többesszámban…) és kiemelve, hogy akinek nem inge…
    Szerintem félreérted egy részét annak amit írtam, pedig nem írtam hosszan 🙂
    Nem a te hibád, hogy ha egy nőt mindig meg akarnak menteni. Olyan jól be vannak idomítva ha kell, ha nem szükségét érzik ennek. 🙂
    Valójában nem ellenállnak a szélnek, hanem egy másik szelet fognak a hátukba. Sorry.
    Erről ennyit.
    Ne sajnáld, hogy csak “ennyi” a hozadéka számomra, mert ha értelmeznéd azt az egy mondatot, rögtön bele tudod helyezni a fél életedet és én az enyémet. Én férfi létemre se reagálom le a tahókat…észre se veszem őket…ha tehetem. Persze az álintelligens dumákat nem eszem…
    Nem néztem be, semmit csak hát akkor nem szándékos a játék a férfiakkal 2. felvonása. Amivel egyébként mint teszt semmi gond és tök érdekes, engem ez a része jobban kíváncsivá tett, mint a tahók bizonyítványa.
    A szexizmushoz sajnos először a nőknek kell megváltozni. Ugyanis ha társadalmilag nem ítélik el akkor te hiába szeretnéd ezt a már-már állandósult szexista nyomást megszüntetni. Akkor tudod elkerülni ha van egy biztos kapcsolatod, ahol ez nem játszik és mindenhol helyére teszed a dolgokat egy-egy jólirányzott mondattal. Most olyanokról beszélek amiket nem tudsz kikerülni…munkahely, baráti kör, stb. Innen indul minden nagy dolog. Először a környezetedet kell megváltoztatni. Ami után a környezeted fogja a saját környezetét megváltoztatni. Ugyanis a környezeted az ahol a legnagyobb hatást tudod elérni. A közösségi portálokon ez teljességgel lehetetlen és felesleges is. De talán nem felesleges a munkád ezzel, ha páran valójában elgondolkodnak ezen…és nem azért mert egy helyes lány (ez csak utalás) megbirizgálja az egomat, vagy mert illeszkedik az épp aktuális Müller Péter szólánchoz…esetleg. Nehéz dolgod van az tény.

    Kedvelik 1 személy

 27. Aki nem értékeli a gondolataidat, tehetséged, a lelked, a személyiséged, nem döglik meg a gyönyörű zöld szemedért, aki nem kedveli a bájos vidám mosolyod, aki szerint snasszak a szeplőid, (imádom!) aki nem imádja a dús hajkoronád, az miután kisminkeled magad csak a legfelső réteget kedveli. 😉 Az vegyen magának szilikoncsodát. (tudod amelyik “Merci” alatt nem ül be kocsiba, először azt kérdezi mennyi van a bankszámládon, mekkora a lakásod, és van-e plasztikai sebész ismerősösd)

  Kedvelés

 28. Szinte mindenben egyetértek Ildikóval, kivéve azzal hogy a nő öltözéke mit hirdet. Azok a ruházatok amik kiegyensúlyozzák az idomokat, illetve mély dekoltázsúak, igenis azért van h a férfiakat izgalomba hozzák. Ezeknek a tulajdonságoknak egy ruhában nincs semmi más funkciója mint a figyelemfelkeltés! Az h a nők úgy gondolják h ez nem így van az a saját együgyűségük, de nem változtat a tényen. Arról nem is beszélve hogy olyankor (a legtöbb nő esetében) sem az a probléma h beindulnak rá a férfiak, hanem az h nem csak azokat indítja be amelyek az adott hölgynek tetszenek hanem az összes egyéb taplót is. És ezzel elérkezünk oda, hogy bár igenis a nő generálja ezt a helyzetet, egy férfinak akkor is kötelező lenne önuralmat gyakorolnia, és kulturáltan viselkednie egy ilyen helyzetben, A férfiak viselkedése elfogadhatatlan, de ennek okáról részben akkor is a nő tehet.

  Kedvelik 1 személy

 29. Nagyon kemény az egész. Nem tudtam, hogy ennyire megy a bepróbálkozósdi (bónusz pontokért sértegetéssel!!! Jesszumpepi).
  Az pedig külön csavar, hogy még ITT is próbálkoznak 😀 :D. Nagyon durva. “Most jól megmondom, vagy megvédem, de jelzem, hogy azért milyen jó nő, hátha szétteszi.” Nagyon-nagyon primitív.

  Szerintem két dolgot kell megjavítani:
  – facebookon jelölni kéne/kell tudni a zaklatást: beszólt, megsértett, megpróbált fölszedni: figyelmeztetés, aztán tiltás. Sajnos ezek az emberek nem valók ilyen portálokra.
  – lányoknak, nőknek is kéne közeledni, ha tetszik valaki. Jelenleg a férfitól várjuk el, hogy “odajöjjön”. Ő meg odajön, rádír, mert fordítva nem fog semmi sem történni (10+ év alatt talán ha 5 lány írt/jött oda magától), de sajnos minden férfi tudja, hogy ha még tetszel is, ha nem mész, nem lesz semmi. Innen meg jön a következtetés, hogy akkor tulajdonképpen mindenkit “meg kell próbálni”…

  Kedvelés

 30. Vicces vicces, hogy valaki gondol egyet és leírja a nyilvánvalót, majd hüledezik rajta, és rögtön a nagy semmire temérdek követő akad, aki szépen duzzasztják a nézettséget. Kb. olyan hírértéke van ez egésznek mintha arról blogolnék, hogy belvárosban sok a kutyagumi és ez mennyire durva már, és rögtön bejelentkezne a hozzászólások révén a pesti antikutyagumi szubkultúra. És jönnek a megértő lovagok, önjelölt pszichológusok, megmagyarázók, a másmilyenek. Sőt…ha kirakom a húst az asztalra kevésbé biztos hogy 10 légy lecsap rá az első órában, mint az, hogy egy pofás képre a nethuszárok tízszer ennyien lépnek valamit. Mechanikus szükségszerűség.

  Képzeljük el mi lenne, ha ez dekoratív nőszemély a bartók bélán gyalogolna a sínszedő munkások szeme láttára. Aztamicsoda blogtéma lenne…és rögtön írnának a sínszedőmunkásfeleségek, az exsínszedőmunkások, a másmilyen sinszedőmunkások, és azok akik megértik mindezeket. Szinte beleborzongok…

  De nem ítélem meg az Ildikót, hiszen Ő csupán a legkevesebb inputtal érte el a lehető legnagyobb outputot, jó sokan ránéznek a blogra (még én is, hogy a fenebasszameg), merthát lássuk be, a szög ott bújik ki a zsákból amikor figyelmeztet a szerzői jogaira. Ugye-ugye…nem is az a lényeg amiről szó van itt. Nem az a gáz, hogy bigbráder megy a tv-ben, hanem azok akik reggel munkaközben fikázzák azt…hiszen ahhoz mégiscsak meg kellett azt nézni, nemdebár ??

  Azért tanultam én is valamit: Lóri barátom linkjeit ezentúl hanyagolom, még akkor is ha a villamoson döcögök kómásan hazafelé.

  Kedvelés

  1. Kedves Róbert,

   Nem a nyilvánvalón “hüledeztem”, Hanem azon, ha ezt hüledezésnek lehet mondani, hogy egy privát Fb profil, ahol még képet sem like-olhatsz, ahol csak egy név és kép van, feljogosít embereket mindenféle szociális rétegből arra, hogy kurvázzon, faroklovagolni invitáljon és személyeskedjen. A tahóság nem nyilvánvaló. Az, hogy hülye kurva vagyok, mert visszaírok, hogy nem szeretnék ismerkedni, nem nyilvánvaló. Azaz, nem kellene annak lennie.

   Egyébként neked miért téma vagy gond, hogy sokan olvasták ezt a cikket? Nem kerestem vele pénzt, ha ez az amire a látogatottságra vonatkozó megjegyzésed szólt. De, ha keresnék vele, sem lenne probléma szerintem, sem senki dolga. És honnan gondolod, hogy megnőtt a követők száma vagy sem? És ezzel mi a baj egyébként? Írok dolgokat és nem esik rosszul, ha elolvasnak… ez a nyilvánvaló.

   A szerzői jogaimra sajnos azért kell figyelmeztetni pár etikátlan értetlent, mert volt, aki átmásolta az írásom magához, aláírta a nevével és ezt én azért nem néztem jó szemmel… volt, aki a blogján pénzt keresett azzal, amit én írtam, és ezt sem néztem jó szemmel…

   Kiemelnék neked egy részt a cikkből azért, szerintem átgondolhatnád:

    “Él egyfajta társadalmi viselkedés; a magamutogatás és a pofátlan szexizmus kavarodása ami manapság még erősebb, mert társul egyfajta lelki és pszichikai érzéketlenséggel, amit pont a nagy mértékű ingerlés szült meg. Az emberek egy rétege, mintha kicsit megborult  volna mentálisan az internet hatására, mert nem tudja kezelni azt a ‘szabadságot’ amit ez a világ jelent.”

   Az lehet, hogy ránéztél a blogomra, – szerintem csak erre az írásra – de feltételezem, nem sokat értesz a blogomból.

   Azért a te hozzászólásodból is tanultam valamit. Például, hogy vannak akik szerint nyilvánvaló és evidens, az udvariatlan viselkedés. Elfogadott. Megszokott. Csöcsöt látok, bunkón reagálok. Nyilvánvaló. Nem is kell róla beszélni. Hát olyan, mint a kutyaaszar.

   Csak tudod amikor elkezdték felróni az emberek, hogy mindenhol kutyaszar van a városban, egy idő után (évek) kötelezően fel kellett szedni. Kemény pénzbüntetés is jár érte. De persze vannak tahók, akik nem veszik fel a szart, csak ők már nem a többség.

   Kedvelés

   1. Biztos a burnout szólalt meg bennem… nyilván én is tulajdonosa vagyok pár deficitnek.
    És nyilván az internet kora előtt az emberek pszichéje kerekebb és egészségesebb volt. A szexualitása meg pláne.
    Katasztrófa sem volt annyi, amíg a tv nem számolt be róla.
    Alszom egyet, hátha holnap másképpen látom.

    Kedvelés

   2. Senki nem mondta, hogy korábban nem volt hitványság meg katasztrófa vagy háború. Csak azt mondom, hogy interneten más. Másképp borult meg az emberek (már akié) elméje. Személyeskednek sokan, tahók és rosszindulatúan fröcsögnek teljesen idegenekre, sok lett a köpködő klavihős aki mindenki kontójára fújja a magáét anélkül hogy ismerné az illetőt. Nem éltem ötven éve, és a 20 évvel ezelőtti dolgok is elmúltak. Engem a most érdekel ebben az írásban. A most jelenségei úgy általában.

    Jó alvást és köszönöm a véleményed.

    Kedvelés

 31. Remélem, hogy minden szociopata faszi nőjére rászáll majd egy-egy hasonszőrű szociopata pasas…és akkor a faszik egymásközt vállon veregethetik egymást. Ezt a “párbeszédet” a képzelet “szülte”, két faszi egymás közt illetve az egyik a másiknak:

  Egyik: Hú tényleg jót lehet bni a csajoddal, tökjó a csaj, mond neki, hogy maradjon ilyen…holnap is írok neki egy üzit, hogy “de megd-gnám a melled közét” és tuti tetszeni fog neki, szal’ tesa hétvégére viszem a nődet. Nagyon fain…höhöhö. Olyan jó, h nem egy aszexuális prűd picsád van és te is klassz fej vagy, hogy tökre megérted ezt és támogatod. Ja és figyu’ egyébként a másik haver a sarkisörözőből ugye ráírhat a nődre, mer’ teccet neki a múltkori seggszelfije és aszonta’ ő is vinné, Én azt mondtam neki hogy persze írjon rá nyugodtan mert te megértő vagy és amúgy se szereted az avítt és prűd eszméket, höhöhö.

  Másik: – Jajj drága barátom úgy örülök, hogy így teccik a csajom! Képzeld tegnap találkoztam muteroddal, elég jól tartja magát igazi milf, írtam neki h megny-lnám a suniját, teccet neki válaszolt rögtön mert muterod szerencsére nem egy prűd vénasszony, szóval a hétvége oké mert Én a muteroddal megyek pálinkafesztiválra, aszonta’ az ő kocsijával megyünk, Én ihatok, tök f-sza, hogy mi nem vagyunk szerencsétlen régimódi p-csök…höhöhö.

  Kedvelés

 32. Kedves Ildikó!
  Úgy látszik egyszerű lélek vagyok, én szeretem ha egy nő természetes, és nem keni magát agyba-főbe. Egy laza sportruhában, edzőcipőben, smink nélkül….nekem kedves legyen így is.
  Aranyos szeplősen is, szépek a szemei, kedves az arca. Biztos vagyok benne van más is akinek így tetszik. És engem az sem zavar, ha bájos pofi mögött ész is van, nem szeretem az üresfejű cicababákat. Még mielőtt megölnének véleményem miatt, a természetességet szeretem, nem az igénytelenséget!!!
  Üdv: László

  Kedvelés

 33. Az írást görgetve nekem épp az jutott eszembe, hogy a második, “egyszerű” kép sokkal jobban mutat. Egyáltalán nem lepnek meg a kapott üzenetek, az idézetek, és elszomorító, mert továbbra is azt gondolom, hogy a sok ilyen reakció miatt válnak a normális nők is cinikussá és bizalmatlanná, és ezért nem találok én sem senkit. A sokadik alkalom után, ha valakit tárgyként kezelnek, nem csoda, hogy nem ad több esélyt másoknak sem.

  Kedvelés

 34. Hmm először is üdv!
  Bár a komplett comment hadat nem olvastam végig és bár szokásom se reagálni a blogokra mégis felettébb tetszett ez a kis írás. Tömören összefoglaltad jelen társadalmunkat. Nem fogok litániákat írni a véleményemről, akit érdekel azzal úgy is megbeszélem, de amiért mégis írok ide, hogy tetszik az ötlet amit végigcsináltál mint teszt, kicsit elszomorít az eredmény amit kaptál de tetszik és megnevettetett a kis reakció írásod is az üzenetekre amit kaptál. Még kis vélemény, és őszintén mondom, ha elém tennéd a két képet hirtelen nem mondanám meg, hogy egy személy a kettő. Független mindkettő nagyon jó, de ebből is kb vita háborúkat lehetne kirobbantani így ennyit írok erről is.
  Csak így tovább, ja és az egyéniség nem hiba, hanem hatalom!

  Üdv: Balázs

  Kedvelés

 35. A természetesség szép. A szeplök szexik. A mindenáron megfelelni vágyó, két lábon vonuló kozmetikum és divatipari hirdetöoszlopok nem nök. Az odaszólogatva nyomuló kanos dugódanik nem férfiak.
  Szóltam, osztottam, lájkoltam. 🙂

  Kedvelik 1 személy

 36. Jól indult az írás. Örültem neki… A nem baj a dekoltázs,meg az nem felhívás keringőre résznél azonban lőttél egy öngólt…egy olyan öngólt,ami egyébként szerethető.Ugyanis,ha te felveszel egy OLYAN felsőt akkor nem titkolt célod, hogy AZT a hatást keltsd. Persze ez szelektív hatáskeltés, nem mindenkiben szeretnéd AZT a hatást kelteni…ez a szubjektív oldal részedről, az objektív pedig az, hogy az egészséges férfiakban -még ha számodra visszataszító is némelyik- fel fogod kelteni az érdeklődést…Igen, azt amelyik a nadrágjukban van. Kérlek ne légy álszent.Már amikor felveszed pontosan tudod, hogy egy mély ívű ikertartóval mit fogsz elérni. A 2. “sminktelenszeplősspontán” kép helyett pedig egy teljesen előnytelen,nem frissen mosott hajú, kissé unott arcú verziót tettem volna ki. Az lett volna az igazi kontraszt, az igaz ÜZENET. Abban látnám meg az intelligens, nem “rájbencként” hívalkodó, mégis igényes, hétköznapokban is élni képes,emberként viselkedő NŐT. Azt, akit magadon keresztül szerettél volna elénk tárni…ha jól sejtem.

  Kedvelés

  1. hogy AZT a hatást keltsem? AZT a hatást te szerinted akarom kelteni. Ez a tény a te fejedben, a te fantáziád. Sőt, te szeretnéd, hogy azt a hatást akarjam kelteni, mert az mgfelel a te fantáziádnak, tévhitednek. De a fantázia nem a valóság.

   Nem én vagyok álszent, neked téves a világképed. Az nem valóság, hogy minden nő azért vesz fel magassarkút, kivágott ruhát, szoknyát és azért sminkel erősen mert azt a hatást akarja kelteni, hogy dugj meg, szexuális céltábla vagyok. Mert tudod, ez NEM így van.

   Örülök, hogy fodrász vagy, de nem volt frissen mosva a hajam, és a fáradság sötét kis karikája is látszik a szemem alatt. Minek lettem volna unott arcú? Nekem olyan egyébkén sincs. Én ilyen vagyok a mindennapjaimban, és az én üzenetem az volt, hogy így érzem jól magam. A kontraszt hidd el így is hatalmas, nagyon nehezemre esett az első kép.

   Kedvelés

   1. Hűha…Tegyünk tisztába valamit! Az a bizonyos hatás nem függ a te akaratodtól,vagy akár az én fantáziámtól. Az a hatás bizonyos inger által keltődik (legyen ez bármennyire is magyartalan). Hidd el nem egészséges, hogy amikor egy férfi meglátja a mély dekoltázsod (vagy más nőjét) akkor elfordul és az atomfizika rejtelmein kezd el gondolkodni. Szóval ez nem a Te világképedtől vagy az enyémtől függ. Nagyon nem.

    Kedvelés

   2. Nézd, az a nő aki kihívóan öltözik az jobb esetben (remélhetőleg) tudja hogy milyen hatást vált ki a férfitársaiból. DE! Azoknak a férfiaknak tudnia kellene, hogy érzéseiket és gondolataikat nem tudják szabályozni, a viselkedésüket igen. Szóval ha neked valaki nagyon tetszik, vonz öltözete alapján, az egy dolog, nem tehetesz ellene. Nem elfordulnod kell, hanem megállni az alpáriság előtt. Ergo ne kérd meg a nőt, hogy lovagoljon a farkadon az első neki írt üzenetben. A valóságban se legyél ostoba és folyasd a nyálad. Viselkedésedért teljes felelősséggel tartozol, nm számít milyen érzések okozták. Egy civilizált felnőtt férfi vagy, aki intelligenciával is megáldott.

    Nem arról van szó, hogy egészséges az, hogy meglátod a nőt. Evidens. Itt arról van szó, hogy lehet nem nyálcsorgató tahó módon is viselkedni. Amikor egy férfi mély dekoltázst lát, normális (egészséges), hogy észreveszi. De tudod az is normális kellene, hogy legyen hogy nem változik át valamiféle ösztönlénnyé, és viselkedni nem tudó állattá.

    Kedvelik 2 ember

  2. Volt egy ismerősöm, aki “egyszerűen” úgy nézett ki, hogy rondának tartották, sminkkel és szép ruhában kezdett járni, hogy ne nézzenek rá úgy, mint egy darab szarra, akkor meg ilyeneket gondoltak róla, mint amit írtál.

   Kedvelés

   1. Lehet velem van a baj, de nem igazán tudom, hogy kinek szántad az “…ilyeneket gondoltak róla, mint amit írtál” részt. Amennyiben igen, úgy az az érzésem, hogy nem sikerült megragadnod a lényegi részt. Nem tudom mit értesz smink és szép ruha alatt, de lássuk be elég tág fogalmak. Amiről a véleményem írtam az a mély dekoltázsok, miniszoknyák vörös rúzsok és körmök, egy szóval a “mutassuk meg amink van, vagy épp nincs (push up)” világa…Aki így öltözködik, az pedig 100 évvel ezelőtt, és most is ugyanazt a hatást érte el az egészséges férfiaknál. Amúgy nem hiszem, hogy ennyit kéne erről szájtépni. Egy nagybetűs nő pontosan tudja hogy legyen csinos, de mégsem kurvás. Annak a faszinak pedig, akinek pszichoszexuális zavarai vannak mindegy, hogy miben van a nő akit épp észrevesz.

    Kedvelés

   2. Ez is igaz. Mondjuk az említett ismerősöm kissé autista volt, igazából csak “normálisnak” akart tűnni. Hát istenem, nem találta a középutat. 🙂

    Kedvelés

 37. “Az, ahogyan (szexuális) tárgyként élik meg egyes férfiak a nőt, félelmetes.”

  Dehogy. Inkább az a félelmetes, hogy a nők egy része erre alapozza az életét, párkapcsolatát, ez alapján méri a sikerélményeit. Nem is olyan kis részük. Nem is félelmetes, inkább kiábrándító.

  Kedvelés

  1. Pláne, hogy a nők erre voltak mindig nevelve, mert nem is olyan rég még saját keresetük se volt. “Fogjanak jó partit”, meg “eladó a menyasszony”…Vagy aki csak egy emberrel dugott egész életében lényegében pénzért, és közben unottan bámulta a plafont, az nem pont olyan volt, mint egy prosti? Egy szar fos, amit a patriarchátus művelt a nőkkel, meg úgy általában mindennel.

   Kedvelés

 38. Hehe…ezek szerint neked egy nő csak az egod fenntartásához kell. Már bocsi de nem non plusz ultra hogy legyen egy “nőd”. Ez mekkora óvoda. 😀 Ide jössz, idebüfögsz valamit a mocskos száddal úgy hogy fogalmad sincs miről van szó. De hát neked attól áll a hancúrléc ha jól megmondod egy gyenge nőnek a frankót. Igazi top férfi. Ahelyett, hogy azt mondanád, hogy bocs de túllőttem a célon úgy, hogy fogalmam sincs miről volt szó. Persze ez nem fér bele…mert ez a valódi férfi és nem kiscsoport.

  Kedvelés

  1. nem baj majd te jól megvéded a tyúkot aki itt veri magát, hogy mennyi csákó ír neki a facebookon, a te általad eképzelt sérelmektől, csak azt felejted el, hogy nem fog veled senki lefeküdni az ügyvédkedésedért cserébe, pedig abban reménykedsz

   Kedvelés

 39. Tyúk, csákó….Hallod te egyszerű vagy mint egy husáng. 😀 Én csak abban reménykedem, hogy az ilyenek ősembertulkok mint te előbb-utóbb kihalnak a földről, mert nem képesek lépést tartani az emberi normákkal és intelligenciával. Gondolom a nőidnek is így csapod a szelet…”szevasz cicám akkarsz eggyet kettyinteni” Jah bocsi nem mert ez neked nem elég férfias inkább “halálra kúrlak te szutyok” gondolom pont ilyan lesz a feleséged akit így simán el is viszel fél üveg tequila után és mert véletlenül teherbe esett. Tudod mit kívánok neked, boldog családi életet és 2 kislányt.

  Kedvelés

  1. haha 🙂 ha te azt tudnád, hogy még olyan finom voltam és úrias. objektíven ettől tízszer vulgárisabb kifejezések is simán indokoltak, csak már megtanultam, hogy moderáljam magamat, mert a sok kis olcsó csíra mindig a csúnya szóba köt bele, amikor már érzi a vesztét a vitában, sőt a nyomibbak eleve nem is próbálnak vitatkozni, hanem “nicsak csúnya szó, győztem!” legalábbis ez játszódik le a kis tök fejükben

   Kedvelés

   1. Ember meg kellene értened, hogy nem az a probléma ahogy hozzászólsz, hanem a mögöttes tartalom. Ez a mögöttes tartalom kezeli a nőket eszközként, ezért verik a nőket, ezért van családon belüli erőszak… Még magadnak is hazudsz. Hol vagy te úriember, aki az ilyen megnyilvánulásokat nevezi moderáltnak… A szöveged is olyan mint egy hormonzavaros tinédzsernek és nem egy kiforrott férfinak. De őszintén. ha úriember lennél akkor azt mondanád, hogy… Lehet, hogy tudsz ideig – óráig úriember lenni de annak ott a határa ahol mindig neked van igazad…és véletlenül se észérvekkel, hanem csak agresszióval tudsz érvelni ugyanis abban alakultak ki a készségeid. Látszik, hogy egy félős kisfiú van bezárva a személyiséged mögé. Ezt láttad a környezetedben, gyermek-, fiatalkorodban és nem volt igényed másra.
    Nem kellene félned, hanem ideje lenne felnőnöd és bevállalni, hogy férfivá kell érned, felhagyni a tinilázadással. Ez a különbség közted és a tökfejek között.
    Én értem miről beszélsz, de te nem érted, hogy itt miről van szó.
    Egyébként meg ha azt akarod, hogy komolyabban vegyenek hagyd el a tini szavakat. tyúk, csíra, csákó, nyomi…ne máár. 🙂

    Kedvelik 1 személy

   2. …csak félig, még a fogalmazás receptorokkal bőven vannak problémák…Minden nap egy új lehetőség hogy jobbá váljunk…és TERMÉSZETESEN ráerőszakoljuk másokra az önismeret fontosságát 😀 😀
    Mert másokat nagyon jól tudunk ám analizálni… 😉

    Kedvelés

  2. nem a tini kifejezések miatt van családon belüli erőszak, kérlek vedd már észre, hogy miket hordasz össze. a nők tárgynak nézése pedig itt ki van tárgyalva, ha van egyátalán annyi eszed, hogy tudsz angolul:

   de röviden arról van szó, hogy a nők olyantól akitől akarnak valamit attól imádják, ha figyelmet szentel nekik a férfi, és akkor válik ugyanaz a figyelem tárgyként kezeléssé, ha a férfi nem tetszik nekik, mert ha alacsony kategóriájú pasival mutatkozik, hogy annak nem sérti az érdeklődése, akkor olyan hírbe kerül, hogy neki ilyen szintű pasik járnak, tehát ezért kurvára bunkók a nők az udvarias ismeretlen pasikkal (és ezért bunkók a férfiak sokszor a nőkkel, mert ebből elegük van egy idő után) na most egy kicsit bepillantást nyertél a nyúl üregébe

   Kedvelik 1 személy

   1. Na csak kibökted, hogy mi bajod van a nőkkel.
    De látom nem csak én kaptam ma fogalmazásgátlót 😀
    Azért nem haragudhatsz rájuk, mert lepattintottak ismeretlenül. Ugyanis akkor nem lehet elvárásod a barátnőd felé, hogy ugyanezt tegye másokkal. Tudod balansz…
    Egyetlenegy tényezőt felejtesz el.
    Mégpedig az önmagad igényességét. Tehát ha veled rosszul bánt a volt barátnőd akkor a következővel te is rosszul bánsz? És itt el is érkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy el kell döntenéd, hogy a piros vagy a kék kapszulát veszed be. A piros kapszulát ha beveszed akkor sosem lelsz békére és mindig tárgy lesz a nő számodra, mert nem látsz mást bennük csak olyan bunkókat akik kihasználják a helyzetüket. Ha a kék kapszulát választod akkor elfogadod önmagad igényét arra, hogy megértővé és elfogadóvá válsz. Nem általánosítasz és megérted a nő aktuális igényét. Ami neked is van de az nálad természetes. Ezért pedig elfogadod hogy ez egy nőnél is természetes…vagyis nem foglalkozol ezzel.
    Ezért is gondolom, hogy nem lehetsz bunkó egy ismeretlen nővel, hiszen a szó maga az értelmezés. Ismeretlen számodra.
    Te talán nem annak szentelsz figyelmet aki téged érdekel és azt szereted csinálni ami téged érdekel? Egyáltalán ami nem érdekel azzal nem foglalkozol. Ezt hagyd meg a nőknek is.
    Utolsó bekezdésként. Miért is kell ezt külön lebontani nőkre és férfiakra? Hát nem emberek vagyunk mind? Tehát az ember csinálja azt amit szeretne. De ha önmagammal szemben igényes vagyok akkor a másik is az lesz és itt van neked fontos szereped.
    Ugyanis ha egy nő csinosan öltözik akkor te megdicséred, hogy milyen csinos a ruhája egy mosoly kíséretében minden hátsó gondolat nélkül csak azért hogy aznap jobban érezze magát. Ettől fogod te is jobban érezni magad. Miközben soha többet nem találkoztok. De nem csettintesz neki és rányomulsz, amikor meg lepattint, elkezded sorolni, hogy ha csinosan öltözködsz ne csodálkozz, hogy meg akar baszni valaki(ahogy itt tetted). Értsd meg a különbséget. Ez az a különbség ami kiemel, vagy elsüllyeszt…és hidd el nem a második verzió esetében vagy nehézsúlyú.

    Kedvelik 1 személy

  3. negint feleslegesen tirádázol és beképzelsz dolgokat. enekm semmi bajom a nőkkel, sőt még ha bántottak volna, arról is tudnék objektíven beszélni. de ebben az esetben nem magamról beszéltem, hanem arról, hogy miért bunkók a férfiak sok esetben, mert a nők is bunkók. teljesen objektíven. hatás ellenhatás. persze vannak alapból bunkó férfiak is, mint ahogy alapból bunkó nők is és összességében kihatnak egymásra és az emberek nagy többségére is, ki azzal reagál, hogy ő is bunkó lesz ki pedig azzal, hogy jajveszékel, hogy jajj milyen bunkó a másik nem. de senki nem néz a saját háza tájára vagy a saját nemére. de főleg a nők, mert mindenhol csak a csapból is az folyik, hogy a férfiak a hibásak. ez alapból minden konfliktus esetében egy kurva nagy felkiáltójel kéne hogy legyen és gyanúsnak kéne hogy tűnjön, mert hogy lehet, hogy ENNYIRE csak az egyik fél van feltűntetve hibásnak? nem kéne, hogy ez gyanús legyen? na most már nem írok többet, csak hajtogassad a képzeletszüleményeidet te kis papagáj

   Kedvelés

  4. az a borzasztó amikor van egy lehetőséged, hogy valaminek a mélyére láss, mert valaki végül veszi a fáradtságot és őszintén elmagyaráz és megmutat dolgokat neked az intenetről, akkor ahelyett, hogy megpróbálnád megérteni, hogy mit mond a másik, elkezded a másik személyét támadni. nem érdekel, ez a te veszteséged és ha a sötétben akarsz maradni és handabandázni össze vissza ahelyett hogy figyelnél ezt teljes mértékben és csak a saját károdra teszed.

   Kedvelés

  5. de hogy válaszoljak, nem azt mondtam, hogy a csúnya beszéd és alpári viselkedés a helyén való a nőkkel, hanem önmagában a tény a helyénvaló és normális, ha meg akarják baszni őket és főleg ha a nők még ki is teszik a mellüket. ha udvarias vagy, akkor is meg akarnád baszni, nem? ha nem vetted volna észre Ildikó minden kezdeményezést ócsárolt, nem csak a bunkókat.

   Kedvelés

   1. Nem ócsároltam semmit. Több ezren ki tudták következtetni a tényt, hogy a dőlt betű gondolatot indikált csupán. És az én gondolataim viccelődő ironiát tartalmaznak nagyon sok esetben. Tetszik, nem tetszik, ez van.

    Igen normálisak a férfi ösztönök, ami nem normális kedves János, hogy vadidegenek (és nem csak) személyeskednek, beszólnak, vagy szexuális tárgyként kezelnek másokat úgy nagy általánosságban

    És legyél már végre felnőtt, egy mélyebb dekoltázs – bármilyen méretű a hölgy melle – nem igazolás arra, hogy a férfi tahó legyen.

    Kedvelés

   2. Nem. Látod nem olvastad el a cikket. A kérdés az hogy egy nő ha csinosan öltözködik, akkor a férfinak miért kell azonnal szexuális ajánlatot tenni. Miért nem fogja fel azt, hogy egy nő azért öltözködhet úgy mert jól érzi magát benne?
    Ráadásul Ildikó nem tette ki a melleit, csak nem arcképet hanem egy félalakos képet tett ki egy sima pólóba. nem tudom ezt láttad-e. Kb. olyan mint egy átlagos abban hol tette ki a melleit? Ezért nem érthető a logikád, mert így a nő csak akkor nem akar szexuális viszonyt létesíteni, vagy ha nem kíván alpári, vagy kedves szexuális ajánlatokat kapni ha burkát fog felvenni? Érted a problémát? Gondold át a nő helyzetét.

    Kedvelés

   3. Hát az a sima póló azért mélyen dekoltált. 😉 DE. Ez sem ok arra, hogy bárki feltételezzen rólam személyeskedve akármit avagy tahóskodjon. Nem kiraktam a melleim, ez igaz. Nem hajoltam be, sem csücsörítettem, flörtöltem. Csak vigyorogtam mint a tök. Ha bikiniben vagyok, ugyanez a látvány, smink nélkül. (És ott is vigyorognék 😉 )

    Egyébként egy civilizált európai társadalomban a mélyebb dekoltázs nem a kurvaság és szex szinonimája. A nők operába, gálákra, rendezvényekre járnak mellükkel – mégha az nagy is – és a dekoltázsukkal.

    Ezt mondjuk tudom, hogy te Tibor sokkal jobban tudod.

    Kedvelés

   4. Abszolút a szemed van fókuszban csak az nézi a dekoltázst aki direkt ott keres valamit.
    Ez egy teljesen átlagos kép. Nem sokban különbözik az igazolványképtől. Érdekes módon a tartalom (nem a ruha tartalma, hanem a személyiség) teszi különlegessé a képet, mert más megoldás nincs. Csak az a kérdés, hogy miért mégis a sekélyes eccerűség a használt készség…biztos nem csak, de…

    Kedvelés

   5. Ne hari, de semmi nem különbözteti meg a cikkben az “ironikusan viccelődő” gondolotakat azoktól a véleményektől amik a bunkó megkeresésekre vonatkoznak. És még ha egyértelmű lenne a különbség, akkor is mekkora elszállt lenézős alpári bunkónak kell lenni, hogy mások kedves udvarlását ironikusan kifigurázzuk? Kinek képzeli magát az ilyen? Persze azért mert férfiak, velük mindent lehet, kibírják. Még ha szándékolt udvariassággal válaszol egy ilyen elszállt nő, akkor is minden estben visszautasító, nem veszi komolyan a férfit, akárhogyan ír. Mégis milyen tapló hozzáállás ez? Ha a nőkkel senki nem kezdeményezne és nekik kéne kezdeményezni és ilyen rekciót kéne elviselniük az esetek 99%-ában, akkor sírógörcsöt kapnának a 3-ik után, sőt feladnák az első után és kihalna az emberi faj. Nem, igen is a (udvarias) férfiak a legnagyobb tiszteletet érdemlik és egy esélyt a megismerkedésre, ha elfogadhatóak külsőleg is annak a nőnek, mert ezt a megalázásokkal teli feladatot átvállalják és nem pedig viccelődő iróniát egy olyan cikkben, ahol több ezer ember egy kalap alá fogja venni a bunkó megkeresésekkel, mert a cikk alapvetően a bunkókról szól.

    Kedvelés

   6. Kedves udvarlás? 😀 Hol? Egy sablon üzenetben, ahol nem köszönnek vagy a lekurvázásban?

    És még én vagyok a tapló?

    Kedvelés

   7. ez (és még egy pár) mi akkor szerinted? ezeknél hogyan lehet kedvesebben udvarolni?

    “Szimpatikusnak tűntél a kép alapján, gondoltam bejelöllek, van kedved ismerkedni?”

    “…olyan szép és elegáns vagy, megismernélek szívesen.”

    Kedvelés

   8. Kiemelted, ami pont oké lehet, ha a nő nyitott rá. Ha nem ez az egysoros az első üzenet a semmiből szia nélkül, bemutatkozá nélkül. Mert így 2hello szimpinek tűnsz a kép alalpján” csak egy sablon. SE szia, se bemutatkozás se semmi. Akkor lenne kedves vagy udvarlás és oké, ha nem elsőr eküldi el. Ha visszajeleztem volna, hogy igen nyitott vagyok. De ezt én nem tettem. Nem tettem semmit, csak lecseréltem a privát profilképem. Erre rám írtak azok, akiket te kedvesnek ítélsz meg, szia, hello, bemutatkozás semmi csak azt amit idéztem.

    És a többi is kedves udvarlás?

    Kedvelés

   9. Több tízezer férfinek nem volt megalázó, mert értelmezték azt amit írtam, helyén kezelve a szöveget. Tudod, az, hogy te megengeded magadnak, hogy letahózz meg legyökerezz, pont az, amivel számomra megmutatod ki is lehetsz.
    Talán jó lenne ha felfognád, hogy akit te udvariasnak nevezel kéretlenül betolakodott az én intim kis szférámba, nagyobb erőfeszítés nélkül. Hogy jobban értsd, egy privát felületen, nem társkeresőn, ahol a profilom úgy van beállítva, hogy a nevemet látod picike képpel. Nem kommentelhetsz, ha nem vagy ismerősöm, sőt nem is jelölhetsz be. Üzenet lehetőség ugyan van, mert hátha van valaki aki nem ismrrősöm de mumka vagy régi iskolatárs vagy akármi miatt írhasson. Nem azért van, hogy bárki kikezdjen velem egysorosokkal. Nem is értem miért magyarázom ezt neked, eddig sem fogtad fel…. Idegenek rám írnak az alapján, hogy Jajj csöcse van a csajnak, pofi elmegy ráírok egy sort, hátha negáll nekem alapon. Ez nem udvarias. Csak nem paraszt. Mondjuk köszönni nem köszönt egyikük sem, akiket idéztél.

    Tudod melyik üzenet volt az udvarias? Ez: “Szia. Ne haragudj, hogy ismeretlenül rád írok, nem akarok tolakodó lenni, csak megfogott a profilképed. Ha esetleg nyitott vagy ismerkedésre, akkor nagyon szeretnék veled meginni egy kávét, teát, italt vagy sétálni. Benne lennél? Köszönöm, ha válaszolsz.” De neki sem tettem, mivel nem férfiakkal ismerkedni van profilom Facebookon.

    Az első két üzenet, amit idéztem és szerinted udvarias kedves bók,nem az, nem is udvariatlan igaz, de sablonszöveg, pont az amit a férfiak elküldenek 10 nőnek, hátha valamelyik reagál. Gondol ezt a nők nem veszik észre? Nem érzik? Se szia, se semmi, csak egy mondat odabiggyesztve, se aláírás, semmi ami valódi udvariasságra utalna. A nem tahó nem egyenesen jelenti az udvariast.

    Ne engedd meg magadnak, hogy legyökerezel miközben nincs benned annyi, hogy érezd miről szól az ami az én problémám.

    Kedvelés

   10. Ne viccelj már…ha a te barátnődnek írogatnának ilyeneket privátban mit szólnál hozzá? Legyen kedves és még flörtizzen is velük? Miközben ő csak téged szeret? Szerintem nem. Pattintsa le. Most ugyanez a helyzet, ha egy nő nem nyitott, minek kellene neki marha jófejnek lenni? Egyszerűen lepattint és az élet megy tovább. De még mindig nem ez a tartalma. Miért nem hagyod meg a barátnődnek az előjogot arra, hogy ha profilképet cserél és elhalmozzák mindenféle ajánlatokkal, hogy azt mondhassa, hogy tele van a hócipője ezzel a sok beteg fasszal akik ismeretlenül folyamatosan ráírogatnak és hogy eltakarodhatnának a picsába? Na érted? Akkor is azt mondanám, hogy tök igaza van. Csak egy sima fekete top van rajta semmilyen extra, semmilyen beállás, csücsörítés. Semmi…és megválogathatnád a szavaidat.

    Kedvelés

   11. mondjunk én csak azoknak írtam vissza, akik több üzenettel rohantak le, szinte követelve reakciót, hogy nem ismerkedem, van párom, sok sikert kivántam, majd tiltottam azokat, akik ezek után rohadt kurvázni kezdtek, meg sértegetni, szídni.

    Kedvelés

   12. Az a baj, hogy nagyon egybites a világod. Pont erről szól az írás. Semmi mást nem látsz mint flört, dekoltázs, hiúság. Szó sem volt ilyesmiről. Ez a te képzeleted szülötte ezt állította össze az egybites rendszer.
    Tudod miről van szó papa? Hogy ironikusan viccesen közelítjük meg a témát. Lehet az a baj, hogy nem lehet hangsúlyozva írni, hogy te is megértsd. Mielőtt még szerinted ellentmondásba kerülne Ildikó önmagával, ezt jobb ha átgondolod. Egyszerűen értetlenek vagytok. nem tudjátok megkülönböztetni a nyári pólót, a megkettyintenivaló és felkínálkozó csajtól…nem is tudom miért gondoltam, hogy meg tudjátok különböztetni a sekélyes kontextusban elhelyezett mondatot egy iróniával és humorral átszőtt szándékos provokáció (NEKTEK) között ami egyébként egy mintapéldája annak, hogyan is lehet egy KEDVES nővel társalogni. Anélkül, hogy rá akarnánk nyomulni. Te nagyokos. Sőt abba is belegondolhatsz, hogy vajon ez a párbeszéd miért itt zajlott és nem a színfalak mögött a “forrókásakerülgető, cinkos beszélgetés”. Atyavilág.
    Egyébként újabb kérdésként felvethető, ugyanis megkérdőjelezhető ebbéli kompetenciád, miért is kellene két neked idegen ember “flörtölésébe” beleszólni és sértegetni pont a női felet, nem rábízva a nőre, hogy fogadja-e a flörtöt és ha igen akkor hiú és kurva? Tudod miért? Mert egy egoista sértett kölyök vagy akinek valamilyen módon szüksége van a figyelemre. Semmi több. Talán ha egyszer valamit több szemszögből megvizsgálnál, megpróbálnál több jelentést is rápróbálni az adott szituációkra nem kerülnél ilyen kényelmetlen szituba. De most komolyan. A Margitszigeten sétál egy pár kézenfogva, hallod, hogy miről beszélgetnek és beleszólsz, hogy “mi ez a forrókásakerülgetés, menjetek inkább szobára”? Mert ahhoz végképp semmi közöd, ahogy ezt az egyszerű szituációs gyakorlatot sem tudtad megoldani. Ehhez még János sem szólt hozzá, pedig az jobban várható volt.

    Kedvelés

   13. Én nem igazán személyeskedtem a vonatkozásodban…eddig. A kedvedért felteszem a szemüvegem.Az érvrendszered elég feminin és egyben gyermeki. Nem, nem azért mert Ildikóval azonos álláspontra helyezkedsz, hanem pl azért, mert duzzogó hangvételben, magas lóról “papázva” kikéred magadnak/magatoknak, hogy egy ilyen nyilvános bejegyzéshez fűzött kommentelgetésbe beleszólok. Ne már…azért ez elég hülyén hangzik. Szerintem te is érzed. A duzzogó hangvételed párosítsd a feminin viszonyulásodhoz, a gyermekit pedig ahhoz, ahogy a “nyári pólót” próbálod beleerőltetni a képbe…hülyének nézve ezzel felnőtt embereket.

    Kedvelés

   14. Nagyon sekélyes a válaszod. Kizárólag személyeskedtél és sértegettél. Mégpedig hatalmas bunkó módjára csak én nem sarkítottam ennyire ki. Az hogy fogalomzavarban szenvedsz azon lehet segíteni. Hogy jössz te ahhoz, hogy megszabd Ildikónak, hogy kivel kezdeményezhet mélyebb beszélgetést te teremtés koronája. Ha te nem adsz engedélyt neki erre és mégis megteszi akkor ő egy erkölcsi hulladék? Magadnál vagy? 🙂 Az pedig ékes bizonyítéka, hogy a férfi egodban hatalmas a sérülés, hogy zavar téged, ha egy férfinek vannak feminin vonásai és ezt összemosod a gyermeki, duzzogó fogalmakat lehülyézve azt kinyilvánítva ezzel, hogy mit gondolsz a feminin vonásokról. Vagyis a nőkről és azokról akik egyetértenek a nőkkel.
    Nekem nem szégyen, hogy vannak feminin vonásaim. Mint a környezetedben. Az sem, hogy vannak bennem kisfiús vonások. Ez elkerülhetetlen ahhoz, hogy probléma nélkül lehessen változtatni és rá lehessen csodálkozni a világra, megszeretve azt. A te kisfiús vonásaid és általában az ilyen férfiak kisfiús vonásai, az óvodából származik az ottani társadalmi rend határozza meg az egész életük társadalmi berendezkedését, ahogy ott bánnak a lányokkal, egymással. Ha megnézed az élet császárai baráti társaságot bárhol, ha megnézed ahogy a nőkkel bánnak…stb. de ebben a témában nem méregetek veled farkat mert ebből nem jössz jól ki. Igen feminin vonások az, hogy a bunkót bunkónak tartom…voltam én ott is ahol te, valamikor tizenévesen…de azóta saját igényességem előtérbe helyezte a megértés, elfogadás, egyenlőség intézményét. Hát bocsi, hogy nem hordok az alsómba barnacsíkot, és nem rakom el a farkamat hugyosan, nem oktatom ki a nőt, nem kell engedélyt kérnie ha szeretne valamit csinálni és nem gátolom meg azt amit ki akar próbálni. Ha már személyeskedtél. 🙂 Egyáltalán nem zavar, hogy személyeskedsz, mert nincs mivel megsértened. Én ismerem önmagam, KÉPES VAGYOK TÜKÖRBE NÉZNI és képzeld tudom magam formálni…Ebben segít az irónia amibe belefutottál.
    Az pedig, hogy én erőltetem a fekete pólót…hát ebből látszik, hogy meg se nézted a tesztképet amiről a téma szól. Vagy ha igen ott csak két “csöcst” látsz…bocsi Ildikó 🙂 Azt pedig nem tette ki senki b+ azt nem lehet leakasztani. 😀 Ennyit “rólam” téged pedig úgy is kitárgyaltalak. Az nem is zavart, csak a hangvételem 😉 Ez egy jó jel arra, hogy formálhatsz magadon, ha képes vagy nem hazudni önmagadnak.

    Kedvelés

   15. Őszinte leszek. Szívesen vitatkoznék veled, DE! A stílusod nem teszi lehetővé. Kezd unalmas és izzadságszagú lenni az, ahogy kényszeresen próbálod belehelyezni magad a szülői én-állapotba különböző, pedagógus szájába illő frázisokkal. (Mellesleg nem áll jól)…Azért erre reflektálok, mert a “megszabom Ildikónak, hogy kivel kezdeményezhet mélyebb beszélgetést” meg “Ha te nem adsz engedélyt neki erre és mégis megteszi akkor ő egy erkölcsi hulladék” jellegű gondolatok olyan bődületes baromságok, amiket viccből sem állítottam. Ahhoz meg én nem kellek, hogy magadnak bizonygasd, hogy te már mennyire felnőttél, és nem vagy már bunkó, meg tizenéves sem. Zárszóként, tőled függetlenül, és objektíven: Amikor egy nő kiteszi az ikrek felét, akkor ne csodálkozzon, hogy szexuális jellegű kontextusba kerül a környezetével…ha én felvennék egy pólót, amire az van írva, hogy “Köpjetek le, szar vagyok!” akkor nem mennék haza, és írnék egy blogbejegyzést arról, hogy a bunkó emberek leköptek, ahelyett, hogy kulturáltan tolerálták volna a antiszociális és depressziós viszonyomat tükröző pólómat, amit csak azért vettem fel, mert abban éreztem jól magam.
    És tudod mit? Igen. Egyszerű, egybites a világom. Fekete és fehér. Tizenévesen azt hittem, hogy ez a világ színes és relatív. Aztán el is csúsztam a szaron, és beláttam, hogy csak mi látjuk színesnek (ez egyébként tudományos tény is). Biztonságban lenni jó!

    Kedvelés

   16. Az alap. Abban igazad van, hogy aki kirakja a csöcst az kaphat beszólásokat. De amit nem vagy képes se fekete-fehéren megérteni, se színesen, hogy itt semmi ilyenről sincs szó.
    Amíg ezt nem érted meg addig tényleg nem vagy vitapartner. Ezek ilyen egyszerű dolgok.
    Van benned lehetőség és potenciál, de valamiért “MÉG” fontosabb az egód mint az önismeret. Ha lesz rá igényed akkor ez változhat.
    Nem tudom sokáig keresgélted a szülői én fogalmát? Amit én mondok az nem frázis, hanem személyesen megélt, átélt, fájdalmas önismereti egyenletek végeredményei. Amíg te olvasott, biztonságos távolságból megfigyelt intelligenciával próbálsz érvelni és ezt akarod rám is rám húzni, addig én mindent a saját életemből merítettem. Saját gondolataimmal. Saját stílusommal. Lehet, hogy te sok érzésről tudsz beszélni azáltal, hogy mit tudsz. Addig én azt mind megéltem. Amíg neked a teljes tudásod 10 év olvasása és megfigyelés azok értékelése, addig nekem 10 év megélése és azok értékelése.
    Szóval nem hiszem, hogy én vagyok aki pedagógus frázisokat puffogtat. Én vagyok az aki voltam a te térfeleden is, meg az ellenfél térfelén is. Te még nem merészkedtél át a másik térfélre és valójában nem tudod, hogy tetszene-e neked. Mert csak megítélsz. Mert hiszel és nem tudsz. Ragaszkodsz a megszokott biztonsághoz. Én más vagyok. Én valójában más vagyok.
    Nekem izzadságszagú minden egyes mondatom, mert megizzadtam értük, neked könnyed semmittevés a biztonságtudatban.
    Ezért nem vagyunk vitapartnerek.
    Én nem vagyok felnőtt, de nem rendelkezem óvodás társadalmi berendezkedésekkel. Ennyit írtam.
    Bunkónak meg én is bunkó tudok lenni. Ez nem nehéz. De nem ilyen formában. Nagy csodák nincsenek. Ezt kell megérteni. De egy kicsit eltértünk a témától, vagy lehet mégsem. Ugyanis az önismeret nagyon fontos ahhoz, hogy ne kelljen félni a másik térfélen zajló dolgoktól. Azért mert valaki nő, pont ugyanolyan jogok illetik meg mint téged, vagy engem. A jog ahhoz, hogy ne szólogassanak be bunkó módon vagy, hogy ne kelljen minden egyes nap térdig gázolni a spermában csak mert felvett egy fekete pólót ami nyáron tíz nőből, haton ennél “merészebb” felső van, kettőn ugyanilyen, plusz egy garbós és egy burkás…és megértsék a férfiak, hogy egy nő nem feltétlenül és kizárólagosan azért öltözködik csinosan mert a férfiaknak akar tetszeni. Ne haragudj de aki ezt nem akarja megérteni az nem SÜKET HANEM S.T.U.P.I.D megfordítva a klasszikust.

    Kedvelés

   17. János, akkor bezállok én is ide, mert látom nem érted. Elolvastam kb minden hszodat és sajna látom a szinted amiről kukorékolsz. Felszínesen ítélsz, látszatból és felszínből táplálkozol, kliséket és ostobaságokat írsz. Nem bántásból mondom, de ha már személyeskedés, akkor inkább a kedvesed dekoltázsával foglalkozz és azzal ha neki megy kéretlen üzi ő reagálja csak le kedvesen.

    Az, hogy te nem érted amit Ildikó Tibor vagy mostmár én is próbálunk neked elmagyarázni, az, hogy a dolgok nem ítélhetők meg látszat alapján. A te minősíthetetlen megnyilvánulásod pedig undorító. Azt írni egy nőnek, hogy “kurva nagy gyökér” miközben a hülye érthetetlen te vagy, a butaság és figyelmetlenség csúcsa. És hogy te kedves udvarlásnak tartod, ha idegen pasik köszönés (Ildikó többször is leírta ezt, de te csak fújod a magadét és nem figyelsz) nélkül írnak egy nőnek, beprobálkoznak nyilvánvalóan a mellek és vakolat miatt, mert azt nézik, arra figyelnek az azt igazolja, hogy te is ilyen ember vagy. Elég egyszerű ez neked mint gondolatmenet remélem. Az igazi “kurva nagy gyökér” az itt te vagy.

    Kedvelés

 40. Szia,sziasztok!
  Nekem tetszett ez a szituáció! Véleményem szerint Ildikó rátapintott a lényegre ami a mai korunk egyik nagy problémája is lehetne!Toporognak az emberek a társkereső oldalakon alaktalanul virtuális formában!Emberek akiknek legalább 90%-a kamu képek mögé bújva kelleti magát!
  Irunk a kiszemeltnek és olyan dolgokat amit személyesen már nem biztos,hogy felvállalna az ember talán csak azért is mert nincs arcunk!Sokszor csak az ösztön,kíváncsiság hajt bennünket!
  De vannak akik valóban csak ennyik!Vannak akik csak szórakozni járnak fel kielégítve vágyakozásukat!És ez érvényes mindkét nemre!!!
  Megszűnni látszik az udvarlás marad a gyors lényegre térés!Mihamarabb be az ágyba és lesz ami lesz! És hát ez szomorú dolog!
  De ezért nem kell megvetni senkit! Sem nőt és férfit mint fentebb lehet sokszor olvasni!
  Egy kezdődő kapcsolat pikantériája ez,nem mindegy miként fűszerezzük meg azt!
  (Talán akik még ismerik az udvarlás örömeit hasonlóan gondolják ezeket a sorokat)
  Na de sok a bla,bla…

  A fenti sorokat egyszerű melós srácként írtam és attól független,hogy mikor mi volt és lesz a célravezető cselekmény!! De ez a véleményem!
  Ildikó jó a szemléleted és kellenek ezek a nézetek a mai idióta világunkban!
  Egyébként a valós fotód ami “olyan egyszerű” de nem biztos,hogy valós sokkal de sokkal vonzóbb legalábbis számomra!

  Üdv és szép napot mindenkinek! ; Zsolt

  Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.