Férfiak dögöljetek!

Néhány hónapja csináltam egy kis ‘tesztet’ minden idők legkedveltebb közösségi platformján. Egy ismerősömmel való beszélgetés váltotta ki a kísérletezési vágyat és a kivitelezési ötletet. Megjegyezte ugyanis, hogy én eldugom magam. Hogy lehetnék sokkal több (?), szexisebb, kívánatosabb, hisz vannak idomaim és a pofim is szép, egy divatos smink jobban feldobná (ettől lennék több?). Tanácsot is kaptam – persze kéretlent – hogyan lehetne sok hódolom, és lehetnék népszerűbb (miért kellene egy nőnek sok “hódoló” vagy, hogy “népszerű” legyen?). A minap pedig még egy parfümériában az eladó is közölte velem, hogy a szeplők kislányoknak valók, nem felnőtt nőknek, használjak alapozót! Szóval azt hiszem itt az idő, hogy írjak nektek erről egy kis szösszenetet.

“Ne legyél már ilyen egyszerű”. Szólt a mondat amitől a szemöldököm a hajtövemet verte egy másodperc alatt, pedig eléggé magas a homlokom. Az ezt követő tanácsok után pedig egyenesen oda is ragadt. “Sminkelned kéne mindig, több nőcis rucit viselned meg magassarkút, szép vagy, hangsúlyozd, hosszabb szempillákkal, fesd a körmeidet, törődj magaddal, mutasd meg, emeld ki, ami szép, a cicijeid például, rakj ki magadról dögös képeket a Facebookon, mutasd meg, hogy nem csak fejed van és hidd el a férfiak dögleni fognak érted…” Dögleni? De mi van, ha én nem akarom, hogy “férfiak dögöljenek” értem, vagy miattam? Békés természet vagyok meg amúgy is, érzékenyen érintene, nem bírnám elviselni egyetlen férfinemű halálát sem a melleim miatt.

Ne értsetek félre nincs nekem semmi bajom a magukat naponta sminkelni szerető nőkkel avagy azokkal, akik megmutatják idomaikat. Engem nem érdekelnek ezek a dolgok, nem érdekel ki sminkel minden nap, ki nem sminkel soha, nem érdekel, ha időnként teszi ember lánya, vagy éppen fia, ha jól esik neki. Ő dolga. Engem ezek a dolgok egész egyszerűen nem foglalkoztatnak. Ahogy az sem, hogy ki mit hord, hogy a nő velem szemben az étteremben a cicijeit push-up melltartóval öleltetve tárja a világ elé vagy sem. Simán nem beszélek arról, ha valaki egész testét tetoválások fedik, legyen az férfi vagy nő. Nem érdekel ki mit csinál a külsejével, testével, hogy mit visel és mit nem az utcán, otthon, bárhol.

Az sem érdekel, ha szandált húzol zoknival, ha lehetlen színekben kombinálod ruhatárad, ha egy számmal kisebb ruhában akarod elhitetni magaddal, hogy fogytál vagy nem híztál semmit az elmúlt tíz évben esetleg épp leejted azt, hogy hurkáid vannak, netán túl vékony vagy és igenis bikiniben csücsülsz valami vízparton és még jól is érzed magad tőle. Szerintem mindenki nézzen úgy ki, ahogy szeretne, ahogy élvezi, ahogy jól érzi magát.

Én is szoktam sminkelni vagy szexi ruhát húzni, függően attól, hogy milyen kedvem van éppen. Tudom, hogy mik azok a női ‘fegyverek’, amiktől a férfiak meghülyülnek, és tudom mi van az én tarsolyomban. Ismerek minden trükköt, és minden játékot ami arról szól, hogyan hangsúlyozzunk egy külsőt előnyösen. Tudok sminkelni, (de ez pont nem az, amitől döglik a légy meg a férfiak sem ugye) és tudok elég sok mindenné változni külsőmben, ha kell. De az nem én vagyok. Az a kisminkelt, ‘megcsinált’ verzióm, ami tetszetős, olykor dögös, de én az vagyok, aki reggel felkel, a szemüvegét az orrára tolja, mert kell neki olvasáshoz, és kezdi a napját. Én vagyok az a lány, aki farmerban, pólóban (és mezítláb) érzi magát a legjobban, összekötött hajjal és tiszta arccal. Én az vagyok, aki ha egy eseményre megy, tudja, hogyan illik azt tenni, helyzettől függően, de sosem esik túlzásokba. Sminkkel az arcomon is szeretek természetes maradni, és inkább limitálni azt, a lehető legkevesebbre. Mert ez vagyok én. Így törődök magammal, még ha meg is kaptam, hogy törődhetnék többet, ami egyesek szerint abban nyilvánul meg, hogy tűsarkat hordok mindig, push-up melltartóval tuningolok és sminkpalettát szerkesztek a fejemre. D emivel szeretek tanulni , felfedezni, megismerni és kísérletezni is, hogy tágítsam az elmém, úgy voltam vele, hogy “hát legyen, nézzük akkor mit is jelent ismerősöm szerint népszerűnek lenni!” Pontosan úgy tettem, ahogyan javasolta. Ez az a kép amire váltottam (nyilván rászerkesztett szöveg nélkül) az egyébként csak normális arcot ábrázoló profilképem, aminek privát beállítása viszont maradt a régiben. A smink direkt előnytelen, semmi finomság nincs benne, kiló alapozó, erős sötét szemöldök, ami olyan az arcomon, mint amikor hívatlan vendégként az exed sétál be a buliba, amit szerveztél.

Két hét alatt több száz ismerősnek kérésem lett, és csak úgy jöttek a privát üzenetek. Mind férfiaktól. Mintha a Facebook valami ismerkedős társkereső oldal lenne, miközben (elvileg) nem az. Hirtelen népszerűbb lettem. (?) Olyan nő, mint amilyennek ismerősöm (és annak párja) szerint ma “menő” lenni. Jut eszembe, ők megdicsértek a kép alatt, hog ymilyen csúcsszuperül nézek ki. Öööö, izé, ja….aha…

Megosztok veletek néhányat az üzenetekből, amikre ugyan nem válaszoltam, vagy ha egy-kettőre igen, akkor a “szia, nem szeretnék ismerkedni. Minden jót.” helyett mást nem, viszont a dőlt betűs részt gondoltam. Ez van, néha cinikus gondolatcafatok szórakoztatnak a fejemben, amikor zavarba jövök, meglepődöm negatív irányban, vagy épp meghökkenek egy-egy számomra érthetetlen kommunikációs probálkozáson. Bevallom kényelmetlenül ficánkoltam, abban a gondolatban is, hogy azok akik rámírtak, miért hitték egyáltalán, hogy én ismerkedni akarok férfiakkal? Egy kép alapján? Egy dekoltázs miatt? Szóval a hollywoodi sztárok a vörös szőnyegen pl, vagy a nők trikó szerű felsőben a negyven fokban az utcán mind ismerkedni (dugni) akar idegen férfiakkal, mert dekoltázsuk mélyebbre van szabva esetleg mellük akkora, hogy látszik akkor is ha nyakig begombolt ingbe dugja azt? De lássuk, hogyan akartak elcsábítani a neten privát üzenetekben vadidegen férfiak.

“Szimpatikusnak tűntél a képeden, gondoltam bejelölek, van kedved ismerkedni?” – Mi alapján? Ciciszimpi?

“Olyan szép és elegáns vagy a fejképeden, megismernélek.” – Elegáns a dekoltázs, mi? Bezzeg, amíg csak arcképem volt ez nem tűnt fel, nem érezted, hogy megosztanád velem eme bókod, pedig olvasod a blogom mióta…Hmmm… Azért köszönöm.

“Neked olyan férfi kell, mint én ebbe biztosan vagyok.” – Öööööö, hogy jutottál el erre a megállapításra?

“Dugnálak!” – Öööö, és mondd ez engem szerinted érdekel? Netán meghatódva a lábaid elé rogyok visítva, hogy én is akarlaaaaaak? Á, ne, ne mondd!

“Én mindent megadnék neked.” – Világbékét akarok most!

“Te egy csoda vagy, jobb, mint az a gazdag Kata.” – Húha, ezen az embereket egymással hasonlítgató versenyeztetésen most meghatódtam.

“Hú, mit művelnék veled.” – Jaaaaaaaj, miiiit? Baltás gyilkos! Segítsééééég!

“Hozzámjössz.”- Nem.

“Nagyon csinos vagy, felhívhatlak?” – Még gondolkodom rajta.

“Nem válaszoltál az üzenetemre, biztos te is az a típusú nő vagy, aki sokat hisz magáról, de annyira nem vagy jó nő. Fogalmad sincs mit veszítesz.” – Hála ég, hogy nincs.

“Végre egy nő aki kedvesen mosolyog és melle is van.” – Majdnem levettél a lábamról.

“Lementettem a profilképed, nem baj remélem. 🙂 lehetnénk jóbarátok, visszajelzés?” – Remélem felhorzsolod a tenyered. Mindkettőt.

“Hú de beleharapnék abba a szép cicidbe. Ez jutott elösszőr eszembe, ugye nem baj. Nagyon szép lány vagy.”- De! Baj. Inkább fuss neki újra az először szónak.

“Köszi, hog megmutattad, hogy nem minden nagymelles nő tehén, gyönyörű vagy megismerkedünk?” – Tehén…

“Három üzenetet írtam neked. Szerintem egy kamu profilképes ku*va lehetsz.” – Megfogtál.

“…ha az vagy mennyiért tehetek veled meg mindent?” – Kész, feladom…

“Nem is vagy olyan szép, látszik, hogy az orrod műtve volt, túl tökéletes. – Végre egy igazi bók.

“Nyalnék cukrot a cickódról te istennő.” – Gyereknek nem kaptál elég nyalókát, mi?

“Te vagy a képen? Ha igen nagyon magamhoz szorítanálak. Ismerkedjünk meg.” – Nem.

“Mibe kerül egy olyan nőt magaménak tudni, mint te csodaszépségem?” -… intelligenciába, lélekbe, érzékenységbe, humorérzékbe, hűségbe, kitartásba kerül.

És végül egy arany keretbe való:

” Ismerlek. Te az a nő vagy, akit nagyon vaddá tudnék tenni, mert én a te férfid vagyok. Olyan akin vadul és szabadul táltosodhatnál meg. Ezt igérhetem neked te gyönyörű angyal. De írjál vissza nekem ehhez. Várlak.”

És ennek az egésznek mi volt az üzenete számomra?

Elrettentett az, amit egyes idegen férfiak megengednek maguknak. Az, amit és főleg az, ahogyan. Már a harmadik üzenet után émelyegtem. Szóhoz sem jutottam. Az, ahogy sablon üzeneteket küldözgetnek egyes férfiak nőknek, csodálkozva, hogy nincs sikerük, elgondolkodtató. Az, ahogyan egyes férfiak elvárják az igent és állattá változva reagálnak a nemre, hátborzongató. Az, ahogyan (szexuális) tárgyként élik meg egyes férfiak a nőt, félelmetes. Persze nem mindegyik férfi ilyen, és  hálás vagyok, mert ismerek néhány nagyon kivételes és elég sok igazán jó fej férfit, és tudom, hogy sokan vannak akik tisztelettudóak, tudnak még udvarolni, azt hogyan kell kedvesnek lenni, őszintén nem tettettve, akik nem gyártószalagról lejött szöveggel ismerkednek nőkkel – minél többel persze – szóval nem hiszem, hogy veszve az emberiség, csak elkeserített, hogy ismerősömnek igaza lett, és a melleim meg vakolat miatt tényleg úgymond népszerűbb, keresettebb lettem egy olyan platformon, ami nem is társkereső valójában.

Teljesen felborult az én kis “jóhiszeműségem”, hogy a felszínesség az, ami nem “menő”, hogy valójában az érték nem a külcsínyben rejlik és a “dekoráció” csak egy funkció, de nem az igazi lényeg, csupán vizuális hízelgés és semmi köze a belbecshez.

Bár én, csak kiragadtam egy-egy üzenetet, és kihagytam az igazán szemét megnyilvánulásokat, de szinte mindegyikből sikított a tény, hogy elég egy nem is nagy dekoltázs megmutatása és máris sokkal szabadabban megengedik maguknak egyesek, hogy a közeledbe férkőzzenek így vagy úgy. Máris valalmiféle árucikk leszel, préda sok férfi szemében. Az interneten talán még nagyobb szabadsággal bánnak a privát szférába hívatlanul beférköző emberek a szavakkal, de nincsenek illúzióim, hogy csak ott. Mintha felkérés lenne, hogy cicije is van egy nőnek. Mintha egy dekoltázs azt jelenté gyere közelebb. Pedig nem. Az, hogy melleim vannak, amit te is megláthatsz esetleg, mert olyan pólót sikerült felvennem, ami szűk, nem jelenti azt, hogy “gyere, dugj meg.” Bármilyen elferdült képpel a fejedben nőttél (elvileg) férfivé, a nő nem azért létezik, sem azért csinos, hogy felállítsa benned a ‘felkiáltó’ jeledet, amikor ránézel. És legkevésbé azért, hogy inzultáld, ha épp nemet mond közelésedre, vagy úgy gondold te akkor is elveszed magadnak amikor kedved tartja, akár őt, akár a fényképét, hogy kényeztesd magad vele…

img_20160730_115957.jpg

Azt érzékelem, hogy van valamiféle furcsa perverziója az internetnek. Nagyon sokan megengedik maguknak, hogy ott másokra vadásszanak. És nemcsak szexuális értelemben, de elrettentő a dolog, hogy mennyire nincsenek meg a határvonalak. Ki-ki ugyanazzal a mondatcafattal bombáz 10-20 nőt hátha alapon, ki-ki eredetibb módon épp ku*váz le, mert visszaírtam, hogy bocs, nem férfiakkal ismerkedni vagyok ezen a platformon vagy inzultálták a párom, amikor írtam, hogy bocs, de foglalt vagyok. “Milyen férfi az olyan, aki engedi a nőjét ilyen fényképekkel magamutogatni, látszi, hogy egy töketlen papucs lehet.” Ha véletlen pedig még azt is megjegyzem, hogy ez a platform nem társkereső egyébként, akkor még le is hülyekáztak, hogy mit képzelek én magamról, mindent tudok? (Mindent nem, de erre például nem nehéz rájönni, khm…)

Persze azt is éreztem, hogy az is benne van a pakliban ám, hogy sokszor túl sokat engedünk megnyilatkozni magunkból, túl sokat adunk akaratlanul a felszínes tévhiteknek és ezzel utat nyitunk hozzánk sokszor idegen, és esetlegesen beteg vagy veszélyes emberek számára is, úgy, hogy ebbe kevesen gondolunk bele. Pedig az online világ akár veszályes is lehet. Nem csak olyanokba futottam bele, akik félig vagy teljesen béna üzenetekben írták le, hogy megismerni és megkettyinteni akarnak, de voltak olyanok is, akik nemi szervükről küldtek képet, akár szöveg nélkül illetve egy olyan is volt, aki megfenyegetett – miután válaszoltam neki, a tizedik üzenetet után, hogy amit csiál az zaklatás és fejezze be – és írta, hogy tudja ki vagyok, hol lakom, majd megkeres és tudni fogom, hogy mi a valódi zaklatás.

Amit megengednek maguknak egyes férfiak, a nőkkel szemben, csak azért mert férfiként jogot éreznek rá az félelmetes!

Él egyfajta társadalmi viselkedés a magamutogatás és a pofátlan szexizmus kavarodása, ami manapság egymást egészíti ki és egymást igazolja egyesek fejében. Egy hibás viselkedés, ami manapság még erősebb, mert társul egyfajta lelki és pszichikai érzéketlenséggel, amit pont ez a nagy mértékű ingerlés szült meg amiben élünk a közösségi portálokon, és a média hatalmas tengerében. Az emberek egy rétege, mintha kicsit megborult volna mentálisan az internet hatására, mert nem tudja kezelni azt a ‘szabadságot’ amit ez a világ jelent. Ez az, ami – ha látom -, engem megijeszt, elkeserít és olykor reményvesztetté tesz. Mert akik az online világot sem tudják kezelni, használni helyesen, akikből a szélsőségességet hozza ki, a belső állatot gerjesztik, akikben nincs semmilyen morális és értékrendbeli határ, azok a való életben mégis milyen emberek?

Kiss Ildikó J.

Ha szeretnéd meghallgatni mit válaszoltam a kérdésekre, amit egy interjúban feltett nekem a MentorFM a fenti írással kapcsolatban, itt megteheted: https://mentorfm.hu/webplayer/digikult/mennyire-valodi-a-sminkbe-csomagolt-online-nepszeruseg-interju-kiss-ildiko-judittal/

!!! Ha szeretnéd leközölni, megosztani írásaim egyikét előbb olvasd el az infót ami a blog tartalmáról szól. Akár ide klikkelve is megtehet.

Köszönöm.

300 gondolat “Férfiak dögöljetek!” bejegyzéshez

 1. Nagyon ott van a szoveg!! Megfogalmaztad azt ami bennem is kavarog sokszor. Felelmetes hogy eltunt a jomodor es az udvarlas utanni vaagy a ferfiakbol. Teljesen mas lett a vilag en azt tapasztalom hogy a no mar csak egy szexualis eszkoze a ferfinepnek es nekem ez mar nem tetszik! Azon a kepen amin “olyan egyszeru” vagy sokkal de sokkal szebb vagy mint a sminkesen! Ezen mosolyog a lelked is. Sajnalom hogy ilyen vilagban elunk!

  Kedvelés

 2. “Lovászfiúd lennék, vagy őrződ, vagy harcosod
  Vagy lennék úr fölötted, lennék kegyetlen zsarnokod

  De te többé már nem akarod
  De te többé már nem akarod”

  Principium

  Kedvelés

 3. Ehheheee, mit vártál, meleg hógolyót? Hát, kellett neked roncsbicikli, tologassad! 😀 😀 Tudod, egyre inkább hiszem, hogy az antiszocialitás nem betegség, hanem az intelligens emberek válaszreakciója a veszélyes csürhe ellen. Jobb ha te sem végzel mélyrehatóbb kutatásokat, ha nem akarsz egy egész bolygóban csalódni — különös tekintettel arra, hogy egyelőre elég messze van a legközelebbi alternatíva. Ha ezek a dolgok neked újdonságot jelentenek, akkor vagy jótékony burokban éltél eddig, vagy túl keveset beszélgetsz más nőkkel. (Tippem szerint van annyi IQ-d, hogy máris az antiszocialitás portáján sepregetsz.) Vagy csak natúr taszítod a leghülyébbeket — de akkor könyörgöm, áruld el a titkot! Visszatérve a tesztre: nehogy már egy lelkes “fütyi” sem volt, aki elküldte a farkát? Rengeteg hölgy ismerősöm meséli… Negyed ekkora marketinggel… 😦 Jah, ha már marketing: az érdeklődőkből potenciális vásárlóvá való lépést konverziónak nevezik, gyakorlatilag esetedben sem történt más, mint hogy az eddig lappangó tömegeket sikeresen konvertáltad potenciális vásárlókká. Hogy miért pont ez a konverziós erő? Egyrészt a férfi vizuális állat. Másrészt a gömb alakzat szexuálisan izgató, egyes kutatások szerint azért is mutálódott olyan formában a nőnemű ember, hogy a vemhesség időszakán kívül is nagy marad a melle, mert ezzel alkalmazkodik a gyakoribb szemből kivitelezett aktusra — mivel a popsi elölről ugye kevéssé látható. Hát most mondd! A hülye brit tudósok megmondták, azért növesztettél ikreket oda előre, hogy sikeresebb légy a párválasztásban! 🙂 Másrészt – de ezzel nagyon nem szoktam népszerű lenni, pedig én sem főzőkanállal képzelem el a nőideált – ha a női emancipáció olybá lezülleszti a nőket, hogy maguk versengenek a szépségipar minden eszközével, sőt, olyannyira tombol a harc, hogy jóformán gyilkolják egymást egy jobb hímért (igen, ez is mindennapos), akkor a férfiak nagy része ehhez alkalmazkodik. Itt valószínűleg már pofátlanság lenne a kereslet-kínálat görbét felmutatni, pedig a férfi szigorúan racionális állat. Aki tehát nem áll be a tömegbe, hátrányba kerül. “intelligenciába, lélekbe, érzékenységbe, humorérzékbe, hűségbe, kitartásba” Bármennyire is egyetértek ezzel, a küldetés majdnem lehetetlen. Eszerint Ildikó, vagy belebotlasz egy Hawking Istvánba egy metafizikai előadáson, akibe beleszeretsz első látásra, és aki épp passzol is hozzád, vagy macskás néniként öregszel meg. Üdv a 21. században.

  Többnyire akkor szoktak a nők miszlikbe tépni, amikor kijelentem, ezért nagyrészt ők a felelősek. Ha nincs mihez felnőni, a férfiak nem fognak felnőni. A viselkedésük racionális következmény. Ezért leginkább azért kapok, mert az én tapasztalataim szerint meg nem találni olyan nőt, aki vállalja a cselekedeteiért a magyarázatot. Viccek és anekdoták ezrei szólnak erről is — a férfinak sosem lehet igaza. Csak egy ponton túl ez nagyon nem vicces már, hanem kétségbeejtő.

  A másik: hiába vagyok férfi, az üdítő kivétel, nem érdekel senkit. Az izom, a BMW, a pénz, 99%-ban. Ötmillióért vettem egy gyönyörű szürke Corollát újonnan, vajon hány nő nézi meg? Elárulom: egy sem. Pedig a megbízhatósága miatt esett rá a választásom, és ha csak egy iciripicirit gondolkodnának, kiderülne, hogy hány romos BMW-nél drágább. De nem. Nem is baj, amúgy sem ezek az eseteim. Csak miért morognak, hogy bunkó pasit fogtak ki, ha fingjuk sincs, hogyan keressék meg és tartsák meg a normálisat?

  Amúgy ha már ismerkedés: a férfiak a választók, de a nők választanak. Egészen biztosan dobok egy elegáns és humoros bókot, ha látok egy arra méltó nőt, de a legritkább esetben kapok egy halvány visszajelzést. Olyannyira direkt lett a nők párválasztása, hogy már az ösztönös jelzéseket is elfelejtették. És hányszor hallottam miután beszélgettünk már másfél órát egy helyzetben, és elhívom egy kávéra, hogy “miért nem kérdeztem meg előbb?? hát alig várta!” — Hát, babám, legalább egy halovány rezzenést láttam volna a szemedben… Se egy érintés, egy hajigazítás, egy nyitott testtartás, nem vagyok hülye, levágom ha finom utalás van, de kb. húsz éve láttam ilyet utoljára…

  Van egy morbid, de bizonyos területen (a férfiak vizualitása és a nők versengése területén) roppant találó viccem is a témáról.

  A királyfi elhatározza, hogy feleséget választ magának. Magához rendeli az ország három legszebb hercegkisasszonyát, majd ad nekik egy-egy zsák aranyat azzal, hogy egy hónapig azt tesznek vele, amit akarnak, utána térjenek vissza, és választani fog.

  Vissza is térnek kerek egy hónap múlva, s a királyfi színe elé járulnak.

  Kérdi a királyfi az elsőt:
  – Merre jártál?
  – Királyfi, én elmentem a zsák arannyal szépségszalonba, kozmetikushoz, fodrászhoz, vettem szép cipőket, ruhákat, szexi fehérneműket, hogy minél jobban a kedvedre tegyek!
  Kérdi a királyfi a másodikat:
  – Hát te merre jártál?
  – Én királyfi elmentem a tőzsdére, és befektettem az aranyat. Forgattam, ügyeskedtem egészen addig, hogy a zsák aranyból kettő lett!
  Kérdi a királyfi a harmadikat is:
  – És te miként cselekedtél?
  – Én elmentem a tőzsdére, befektettem, megdupláztam a zsák aranyat, majd az egyikkel elmentem a szépségszalonba, kozmetikushoz, fodrászhoz, vettem szép cipőket, ruhákat, szexi fehérneműket, hogy minél jobban tetsszek neked, íme itt vagyok neked, és itt van egy zsák arany is!

  Ekkor a királyfi nagyon gondolkodóba esett. Töprengett három napon és három éjen át, majd végül elvette azt, amelyiknek a legnagyobb a melle.

  (Ui.: Tudom, lógok még egy válasszal.)

  Kedvelés

  1. ez jobban tetszett mint a hölgy irománya.
   nekem meg sajnos az jött le manapság,hogy a nők java része már ebben a lázadásban tart,hogy neki ne kelljen mindig toppon kinéznie,meg magassarkúban rohangálnia…lazán kócosan kell őket szeretni és ennyi!ez az új világ már…nincs is ezzel semmi gond….NA DE!!!akkor a férfiak irányában miért nem csökken az elvárás?pénz,BMW,kigyúrt test stb???????????????ezeket meg ugyanúgy elvárják az embertől de én meg nyeljem be,hogy néha napján full slampos hippiben nyomja….hagyjuk már…..úgy gondolom ezen a téren a nőknek kellene előbb kapcsolni nem mindig a kurva elvárásokat támasztgatni a megfelelő hím választásakor…
   mehet a hiszti :D:D:D

   Kedvelés

  2. Ildikó ebből tanulhatsz! Sajna Gábornak sem kerek az élet. Egy nő sok mindenbe beleszerethet. Általánosságba, egzisztencia, intelligencia, kinézet a legnagyobb gyűjtő csoportok. Ami azt illeti, ezek közül általában eggyel vagy kettővel rendelkezünk, ritkán mindhárommal. Ha egy skálán nézem, legyen a max 10-10-10. Lehetsz 9-7-3-as, mondjuk. Akkor nyilán azokat vonzod akik az egzisztenciára, a biztonságra buknak. Lehetsz 3-5-9-es, akkor meg azokat vonzod akik a szép testre buknak. Mindenkinek megvan a maga “fétise” mire kattan. Gábor, neked van intelligenciád, van pénzed, akkor mi hiányozhat? 😉 A lényeg, hogy legyen egy kimagasló értéked és az összpontszám átlaga is minél magasabb legyen, hiszen ez egy evolúciós verseny. A férfi és a nő is a legjobb partit választja saját szempontjai szerint. ÁLLATOK VAGYUNK MÉG MINDIG! 😉 Ildikó meg nem tudom min csodálkozik? Kirakja a női vonzerő jelképét, a “tetszeni akarok és vonzó akarok lenni” szent grálját premier plánba és csodálkozik a nyílt közeledéseken? (amelyek nyilván intelligenciától és sok mindentől függően sikerülnek). De hát kedves Ildikó, a jól megmutatom a nőiességem, az nyilván nem véletlen. Persze nem lehet tudni, hogy csak egyvalakinek szól-e (de nyilván nem, ha már egyszer publikusan kiraktad a képet) vagy minden hímneműnek. A másik pedig az, hogy ha már egyszer kipakoltad a berendezett kirakatot, akkor nincs olyan, hogy csak azok nézik meg, akiknek te örülsz. Akkor bizony megnézi mindenki. 72 éves, dagadt, más etnikumú, azonos nemhez vonzódó, stb. Ez van, ezért neked kell megtalálni azt a viselkedési formát, amely ebben a világban másokból az általad elvárt viselkedést váltja ki, és ezért te is felelős vagy. Kicsit erős példa de kb. érthető lesz az analógia. Nem mész el egy palesztin kisfiú temetésére Gázában USA zászlós mintájú 65.000 Ft-ért vásárolt Gant pulóverben. ugye? (a helyedben nem mennék). Vagy nem mész el egy Kurd katona temetésére Erdogan-os pólóban. Ezt hívják szociálisan érzékeny viselkedésnek. (na jó a példák annyira erősek, hogy ezek inkább már a józan ész és ítélőképesség szinonimái de érted mire gondolok) Nem csak azért nem teszel ilyeneket mert nem akarod az ott lévőket megbántani, hanem azért sem, mert olyan reakciót váltanál ki belőlük, ami rád nézve káros lenne, és magadnak nem akarsz rosszat. Na, akkor kimész-e szombat nyári este éjfél tájt miniszoknyába, fehér topban, magassarkúban sétálni a VIII. ker sötétebb utcáiba? Persze, hogy nem. Ugyan akkor nem mondhatod, hogy csak olyan bókokat kaptál, melyek megbotránkoztattak. Lehet, rád írt olyan ismerős privátban, akinek tökre örültél, és csak annyit kérdezett hogy vagy de nyilván nem véletlen, hogy pont most kérdezte, nem? Nyilván a képed miatt van, azt gondolja, feltételezi, hogy nincs pasid és szeretnél bepasizni, és ezért ez a “nyitottabb” magatartás.

   Kedvelés

   1. Min csodálkozom? Hogy több a tahó, mint hittem. Hogy több az igazi tuskó aki lekurváz, ha udvariasan elutasítom. Vagy épp lekurváz mert feltételezi, hogy ő aztán tudja. Tudtam, hogy vannak ilyenek, csak nem ekkora arányban. Tanult, műveltnek és tapasztaltnak tűnő emberek a legocsmányabb ajánlatokkal… több ilyen van, mint hittem. Ennyi.

    Kedvelés

   2. Ember megnézted te azt a képet? Az egy sima fekete póló. Mivel kínálta fel magát? Legalább nézd meg miről írsz. Te se menj strandra az ott neked egy ribiorgia 😀
    Szerintem a magyar férfiak közelebb vannak az Iszlámhoz mint Európához.
    De lehet, hogy a téma vonzza a sértett és megbántott férfiakat, vagyis kisfiúkat akik egyetemlegesen lépnek fel a felvilágosodás, a nő egyenjogúsága és emberszámba vétele ellen az életükben szerzett és fel nem dolgozott visszautasítások miatt..

    Kedvelik 2 ember

  3. “Tudod, egyre inkább hiszem, hogy az antiszocialitás nem betegség, hanem az intelligens emberek válaszreakciója a veszélyes csürhe ellen.” Ez hatalmas😁

   Kedvelés

 4. Gratulálok, feltaláltad a meleg vizet! A nok feltoltetik és pirosra festik az ajkaikat, megnagyobbítják a melleiket, mert tudat alatt azt az információt kuldik a kornyezetnek, hogy duzzatak a szeméremajkaik, készen állnak a párosodásra, a melleik szintén duzzattak, tehát képesek lesznek táplálni az utódaikat. Ezt osztonosen teszik, nem is tudják miért, mert biológiára már a sok shoppingolás, selfiezgetés, szépségszalonozás és FBzés mellett nem jutt ido. Ha pl. én a profilképemen kitakarnám a farkam 60%-át(mivel melleim nincsenek), számolnék azzal, hogy a férfiak nagy része lebuzizna, a nok kb.fele felháborodna, a másik felének lehet, hogy tetszene. Neked is azt tudom ajánlani, hogy ha nem szeretnél megázni, ne állj ki az esore. Ja, és ha a biológia mellett számitástechnikával is foglalkoznának a nok egy keveset, akkor rájonnének, hogy a profil/profilkép idegenek elol rejtheto. Amúgy az alsó képen nekem sokkal jobban tetszel. 😉

  Kedvelés

   1. Bocsi de követem ezt az írást és végem van nem találok szavakat…olyan kommenteket olvasok, hogy hát nem hiszem el…nincsenek rá szavak. Szóval túlizzottak az értelem/érzelemreceptoraim és kiégtem…és még a “kedveskedő” vagy kedveskedően tudálékos kommentekbe is belehalok. Sajnálom. 😀 ezezezez egy tükör nekünk férfiaknak…úristen. 😀 😀 😀
    Marad a pite…már 3 pitén túl vagyok egy kis finom tejjel 😉

    Kedvelés

  1. A kommentolvasás az agypusztításnak még mindig szelídebb formája, mint a herbál, de azér’ az a pite valóban mégis inkább megéri. Meg amúgy a házipálesz is ha jó minőségű, legalább gyorsabban beüt, és másnap nem fáj tőle a fejed. Meg harmadnap se. Személy szerint a “kedveskedően tudálékos kommentekbe is belehalok” klauzulát érzem nagyon intenzíven magaménak, hogy tehát a kolléga úr itt ravasz róka módjára kilopott néhány szót az én pörköltszagú számból is! Egy szó, mint száz: Bye-bye, Miss Hungarian Pie! 😀

   Ja, bocsi, ez öt volt. Vagy csak négy? Na, mindegy!

   #Tisztelet

   Kedvelés

 5. Remek írás, a hozzászólásokon is sikerült hol elgondolkodnom, hol jókat kacagnom 🙂 Tényleg egy tükör, de szerintem nem csak pasiknak, hanem nekünk nőknek is. Én is osztom a véleményed Ildikó, nem a külcsín a lényeg, sőt…az a fontos mi van belül (ész, szív) Szerintem a legfontosabb, hogy ki mit hoz otthonról, hogyan szocializálódott. Én nem festem/festetem a hajam (kollégák körében ezért nem vagyok túl népszerű), nem sminkelek, nincs műkörmöm, van egy kis súlyfeleslegem és mégis jól érzem magam a bőrömben. Felvállalom magam. Ettől lesz valakinek kisugárzása. Szóval hajrá természetesség! 🙂
  És valóban a “normál” képen nekem is bejövősebb vagy, még női szemmel is 🙂
  Két barátommal (egyik férfi, másik nő) megosztom a linket, érdekel a véleményük.

  Kedvelés

 6. erdekes h ezt a cikket a legribancabb ismeroseim osztogatjak nagy hevvel facebookon.
  amugy, mint olyan ferfi aki jol nez ki, allithatom h a nok kb ugyanigy viselkednek. ferjes, vagy csak kapcsolatban levo nok apropoznak bugyuitan naponta.ezek utan en is kijelenthetem:
  nok, dogoljetek.

  Kedvelés

 7. Szerintem elég, és bőven elég ha az ember lánya, fia igényes, tiszta, ápolt és rendezett külsővel bír. Ehhez se mellet nem kell kirakni, se vastagon sminkelni. Létezik a természetes hatású smink is, nem csak a végletek vannak. Szerintem ami egy kicsit hozzáad a megjelenéshez, az egyáltalán nem elitélendő és kár megsértődni, ha valaki javasolja a használatát, mert valószínűleg csak jót akar. Egy alap smink és egy megfelelő szabású ruha sokat dobhat a megjelenésen. Viszont ha láthatóan feszeng valaki egy szoknyában, akkor hiába mondja bárki, hogy hordjon szoknyát mert jól áll. Mellesleg én imádom a szeplőket és a vöröses hajat, egy ilyen arcot kár is eltakarni egy vastag, erős sminkkel – nem is áll jól.

  Kedvelés

 8. Valójában mélyebbre kell ásni a probléma megértéséhez és tényleg csak közhelyekben lehet megfogalmazni, mi mozgatja a társadalom fő rétegeit. Leírhatnám a mai férfi-női vélt szerepköröket, a felszínes kapcsolatok működését, vagy a fals-értékrendekhez ragaszkodást, de szerintem ezek összesen sem indokolják azt a céltalanságot, ami a világra jellemző.

  Jelen pillanatban úgy gondoljuk magunkról, hogy a testünk és az egónk vagyunk mi. Halandó lények, amiknek a szaporodáson túl valamiféle megfoghatatlan “boldogságkeresés” a célja. Ezen, az egyébként tudatosan felépített világképen facsar egyet-egyet a félelemkeltés az élet minden területén, a technolóiák nem megfelelő használata és persze az emberek saját maga által termetett környezete is. Ebből kifolyólag az egó ösztön-szinten működik és óriási magabiztossággal megindokol magának bármit, hiszen “ez jár neki”.

  Ezt tesztelni ugyan lehet, de az eredmény előre borítékolt, hiszen alapvetően így lett kialakítva a világ. A cikk annyiból remek, hogy bepillantást nyújt a társadalom működésébe, viszont megoldást nem kínál. A következtetést falsnak érzem, hogy a technológia lenne a hibás, hiszen ez csak eszköz. Hidd el, sok olyan hely van a világban, ahol ez internet nélkül is mindennapos.

  Úgy gondolom, hogy nem lehet egyértelműen hibásnak beállítani ezért senkit és a “nemek” viszonylatából szemlélve sem egyértelmű a helyzet. Biztosan sikeresek néha még ezek az ösztön-lény férfiak is, különben már rég felhagytak volna ezzel a stílussal.

  Nagyon mély változásokat kellene előidézni a világképekben, hogy ez a folyamat megforduljon és ehhez szerintem a nők tudatosságának emelése lenne a leghatásosabb. Épp ezért köszi a cikket, engem elgondolkodtatott.

  Kedvelés

 9. Először is szögezzük le,hogy csak az írás miatt regisztráltam ide,hogy ezt hozzá tegyem. Tehát a minimum,hogy el lesz olvasva 😀

  Kegyed csak a jéghegy csúcsát vette észre.

  Ìrasod tökéletes egy alapnak. Ismertető mennyire alattomos is lehet egy férfi ,ha el akar érni valamit.(Esetünkben a cél ugye egyértelmű..) Viszont elhiheted ,ha sok ilyen tesztbe sikerülne belecsúszni,meg undorodnál ettől a világtól. (Tegyük fel utána nèznèl,hogy az üzenetek küldői,vagy az ismerősnek jelölők közül hányról hiszik azt hogy hűséges barát ,férj ,családapa) Sajnos kialakult ebben a korban egyfajta igénytelenség a nőkben , erre válaszul egy gusztustalan,gerinc nélküli magatartás a “férfiakban”,mindehhez társult az általános butaság ,és a rideg mégis jól álcázó netes felület. Mivel mindkèt nemre igaz fordítva is az állítás ,a lényeg hogy már mindenkiben elveszett a belső érték iránti érdeklődés,az új internetes vívmányok miatt.”Ha egynek van esze,majd a másik tízet megdöntöm.” Mert az könnyebb préda. Az az egy okos meg szeretet és önbizalom hiányos lesz,igy lesz ő a tizenegyedik.. Előtte is volt ugyan ilyen,de azt egy jól szituált társadalom kiszűrte,és elítélte ,igy megvolt a rètegződès. Mára annyian nyomják az arcunkba a különböző portálok,adók,dalok ,hogy nem gáz hülyének és lelketlennek lenni,hogy ezt a mostani generációk kérdés nélkül elfogadták.

  A lényeg hogy Ti nők nagyon naivak tudtok lenni időnként ,de ez a naivság mindenképp jóra vezet.Tanultok belole. Viszont amèg egy nyamvadt Avonos újságban is 15x szerepel az a mondat ,hogy légy tökéletes ,rejtsd el hibáid,addig nem érdemes jó dolgokat várni.

  Tisztelet a kivételnek , habár eddigi életemben csak egyet ismertem meg,ő meg a párom, ez csak közhely ,nem kell komolyan venni.

  Az is említésre méltó,hogy minden (jobb esetben) második ember aki férfi ,és osztja ìrasod tárgyát ,a nyakamat rá,hogy nem csak a véleményed miatt teszi,ès rengeteg más lesz köztük ,akinek tetszik az otthoni kèp.. 😀
  Aki büszkeségből azt írja hogy csak a nők a hibásak szintén barbár. Ha látom hogy süllyed a hajó ,nem kèszulök egyből a fulladásos halálra,úszom..

  Ha esetleg meg lennèk szólva,hogy prèdikálok,nem ,nem teszem. 26 èvemből 4 elég volt arra,hogy kiismerjem fajtársaim összes sunyi kis titkát ès taktikáját. Nem kell sírni hogy jó szívű vagy,de az nem kell senkinek.Ha így lenne,ez már változott volna. Nem kell ecsetelned mekkora csúcskan vagy és ez a komment fèrfiatlan,már most elhiszem és boldog családalapítást esetleg fenntartást. Biztos jól fog menni.

  Esetleges helyesírási hibák miatt sorry.
  Bèke

  Kedvelés

 10. Amikor “olyan egyszerű “vagy-olyan nagyszerű vagy…Tetszik a hölgy illetve leány is[ persze, ugye ez megint csak nem az a platform :)] és a gondolatai is. Nem igazán érdekel mások milyenek amíg nem zavarják köreimet. Adott esetben letámadták Ildikót. Vicces is volt a riposztok miatt, ezek szerint valamennyire mulattatotó is volt számodra. De azon elképedni milyenek az embetek a mai világban vagy egy előbbiben vagy későbbiben, felesleges foglalkozás egy olyan dologgal ami nem is vonz minket. Inkább azzal foglalkoznék taglaltabban ami feldob, inspirál és nem azzal ami bosszant. Az, hogy hogyan nyilvánulnak meg az elutasított hímek- és direkt ezt a szót használom – a lelki állapotától is függhet az inteligenciájától vagy az érzelmi világától. -Most tekintsünk el attól a mondattól, hogy nem vagyunk állatok. Mert az állatok inkább magukat adják s úgy is élnek, nem mint sok ember aki teljesen eltávolodott valódi önmagától egy mély érzelmekben szegény Érdekvilágban. Szóval.. 🙂 a bő lére eresztést követően… . Két szarvasbika áll a mezőn meg akarja “hódítani a választotját de ugye megjelenik a konkurencia is a másik bika személyében, gyilokra mennek ha kell de nem fogják előzékenyen átadni a másiknak a helyet. Vérszomjasakká válnak ha nem az ő génjük szaporodik tovább. Nem lát nem hall, csak a hódítandó érdekli ezért még a testi épségét is feláldozza. Itt most nem tudtak a másik hímre rátámadni ezért a mélyen belülról jövő ösztönvilág került felszínre s támadt annak Aki nem engedte, hogy ő legyen az alfahím. Mindenki a saját szellemi szintjének megfelelően reagálja le, az elutasítást.

  Kedvelés

 11. Huuuu…az igazi kihívás a kommentek olvasása volt. Az első Takács Gábor fellekesített, hogy érdemes, de vagy az általa felvázoltakon lehetne még csócsálni egy sort (azt meg minek), vagy megjátszani, hogy van még más alternatíva, (de az csak szánalmas okoskodás). Aztán Ildi a válaszában rövidre is zárta (nagyon okosan és helyesen) az egész véleménycunami értelmetlenségét.

  Erre a válaszra gondoltam: “Min csodálkozom? Hogy több a tahó, mint hittem. Hogy több az igazi tuskó aki lekurváz, ha udvariasan elutasítom. Vagy épp lekurváz mert feltételezi, hogy ő aztán tudja. Tudtam, hogy vannak ilyenek, csak nem ekkora arányban. Tanult, műveltnek és tapasztaltnak tűnő emberek a legocsmányabb ajánlatokkal… több ilyen van, mint hittem. Ennyi.”

  Van egy kellemetlen tapasztalatom, amit nem örömmel, de itt vagyok kénytelen megosztani, amiért mégis hozzá kellett szólnom.

  – A világban ugyanannyi bunkó férfi van, mint nő. (a jó oldala, hogy a kedves emberek aránya is kiegyenlített, bár kevesebbnek tűnik abszolút értéken)
  – Ez több, mint amennyit szeretnénk (vagy amennyit Ildi gondolt).
  – Ezek a legváratlanabb helyeken figyelmeztetés nélkül tűnnek fel. (akár a facbukon is).
  – Egy igazi jó érzés együtt szapulni őket, mert megerősítést nyerünk, hogy mi mégsem vagyunk közülük valók…
  – Eddig volt aki csodálkozott ezen, de ezentúl már (aki olvasta a bejegyzést) biztos nem fog.

  A pozitívum a végére maradt.
  A zsák a foltját mindig megtalálja. Ezért mégsem kilátástalan a jövőnk.

  Kedvelés

 12. Szia!
  Nem hittem, hogy írni fogok, de erre tényleg reagálnék.
  Nem is igazán tudom honnan kezdjem. Volt egy csaj aki a kirakatban (közösségi média) szépséges volt, én ismertem a kócos felét is. Lényegég, hogy ő is ilyen képeket rakott ki, mint az első. Rengeteget mesélt, hogy milyen szövegekkel jönnek neki. Persze, ő élvezte ezt. Fél év udvarlás után adtam fel. Sokat tanultam akkor. Rádöbbentem, hogy ez csak részben a pasik hibája. Egy eltorzult világban élünk. Végig gondolva hol élik az emberek az életük nagy részét? A neten. Egy pillanatra megállsz, s leülsz kávézni egy pályaudvaron sokkolni fog. Mindenki a mobilját nézi. Akkor hol tudnál ismerkedni?
  Én nem értek egyet ezzel a tedd ki a legjobbat, és ismerkedj online. (Érdekes tény, egyetlen normális beszélgetésem volt tárkereső útján. Még 99-ben. Azóta semmi, még válasz sem.) Én nem sminkelem magam, semmilyen módon. Sok éve él a blogom, ott mindent leírok. Nem tudok úgy kezdeni egy beszélgetést, hogy de jó lenne ágyba vinni. Nem lenne igaz. Ritkán bókolók, mert nem abban rejlik a tisztelet, a szenvedély és a szerelem. Kis dolgok kellenek, egy kávé reggel, egy üzenet a szendvicsbe. Ehhez képest még senkit nem hódítottam meg versemmel. (Közvélemény szerint jól írok.) Nem, mert már nem ez számít. Csak legyen egy kocsid a büdös és gurul. Szinte mindig ezt látom. Nekem ez nem kell.

  Itt a végén egy vallomással azért tartozom. Nézem az első képet. Nekem az a jó-jó, de ezzel nem fogtál meg. Aztán láttam a másodikat… Kirázott a hideg. Egy Charlie idézettel fejezem be, mert ezt tartom a legszebbnek egy nőben!

  “Az aki szép, az reggel is szép,
  amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy”

  Kedvelik 1 személy

 13. Ez még hagyján. Azt magyarázza meg valaki, hogy egy olyan profilképre, ahol a férjemmel állok a kappadókiai tájban, egymást átölelve, miért jönnek ilyen üzenetek? (El se olvasom, tiltok mindenkit azonnal…)

  Kedvelés

 14. Él egyfajta társadalmi viselkedés a magamutogatás és a pofátlan szexizmus kavarodása, ami manapság egymást egészíti ki és egymást igazolja egyesek fejében. Egy hibás viselkedés, ami manapság még erősebb, mert társul egyfajta lelki és pszichikai érzéketlenséggel, amit pont ez a nagy mértékű ingerlés szült meg amiben élünk a közösségi portálokon, és a média hatalmas tengerében. Az emberek egy rétege, mintha kicsit megborult volna mentálisan az internet hatására, mert nem tudja kezelni azt a ‘szabadságot’ amit ez a világ jelent. Ez az, ami – ha látom -, engem megijeszt.”

  A fenti részben (is) nagyon jól rávilágítasz azon társadalmi problémák egyikére, amelyek egy tünetéről szól ez a bejegyzés.

  Általában nagyon tetszik a blogod (egy friss követőd vagyok), de ebben a bejegyzésben látok egy logikai hibát és egyfajta tüneti kezelést, ami nyilván nem oldja meg a probléma okát.

  A logikai hibát abban látom, hogy mindannyian tudjuk hogy a férfiak közül melyik típus reagál arra, és hogy miként, ha egy csinos nő félig felfedett mellekkel jelenik meg egy fotón az interneten és kiváltképpen tudjuk ezt egy olyan világban ahol a férfiak többsége a netes pornón “nevelődik”. Így ha egy csinos nő félig felfedett mellekkel való képet közöl a neten, többnyire az ilyen félrenevelt férfi-példányok szexuális zaklatását fogja magára vonni.

  Általában is és e bejegyzésben is nagyon tetszik álarc nélküliséged, hogy hangod erősen üt és hogy kiállsz a női jogaink mellett. De – és lehet hogy ez nagyon szubjektív – én nem érzem női jogainkat kevesebbnek, ha a kacér módon való megjelenést meghagyjuk azon nők jogának akik éppen az efféle férfiak közeledésére vágynak. (És mondom ezt egy olyan nőként akinek sokan a fotómodel pályát javasolták még negyven éves korában is)

  Más szóval, engem is megijeszt az általad leírt jelenség, és az össztársadalmi őrület, de szerintem érdemes olyan csatákra fordítani energiánkat amik megnyerhetők, vagy legalábbis amelyet megpróbálni érdemes. Avagy: nem hiszem hogy háborút lehet nyerni azon nők hatalmas táborával szemben akik eladják magukat a globálisan elterjedt, kultúrák sokaságát leromboló, sokmilliárd dolláros pornó-és prostitúció iparnak, és akik a maguk megjelenésében ezt a lecsúszott kultúrát követik, és még kevésbé tehetünk az eme prostitúciós ipar és nőtársadalom által nevelt férfi-társadalom tagjaival szemben sem, és ha igen, akkor azt csak indirekt módon, azaz úgy hogy az intelligens, érzékeny és kedves férfiakra fordítunk figyelmet, és eközben messze elkerüljük azokat akik nem érdemesek figyelmünkre.

  Tudom, ez triviálisnak hangzik, de nem hiszem hogy van más megoldás.

  Nem kizárt persze, hogy írásodból illetve célodból valami elkerülte figyelmem és e hozzászólásomból ez érzékelhető – ha így van tudasd velem kérlek.

  Kedvelik 2 ember

  1. Szia!

   Ami érdekes, hogy nem volt félig felfedve a mellem, ami látható volt az egy normális dekoltázs.Ezt kellene helyére tenni a fejekben. Mármint millió nő szaladgál dekoltázzsal a világban anélkül, hogy olyan férfiak közeledésére vágynának, mint amilyenek nekem írtak. Vagy aféle közeledésrevágynának. A képen vigyorogram, nem csücsörítettem, pózoltam igazán kihívóan sem használtam pushup trükköket.

   Évszázadok óta a noi öltözködés része a dekoltazs hangsúlyozása. Királynők figyelnek minket szinte kibuggyant dekoltazzsal világhírű festmenyekről. Elismert sztarok (nem ócska celebek es wannabek) lépnek fel mely dekoltazzsal a vörös szőnyegen. Őket zaklatja szexuálisan bármelyik “félre nevelt férfipeldany”? Nem igazán. Senki nem kurvázza le Susan Sarandont például pedig ő nem rejti véka alá melleit magánemberként sem öltözködésében. Oké, hogy nem vagyok Sarandon sem királynő, es modernizált módon a neten volt a képem, nade ettől miért lettem lefokozva konnyuverunek anélkül, hogy lenne bármi infó erre. Ugye a pornóipar miatt elferdül férfiagyak valós probléma napjainkban de annyira senki nem lehet retardált, hogy azt képzelje, hogy egy nő privát profilja a facebookon bizonyára ekvivalens lehet azokkal a lányokéval akik űzik a pornóipart ezért hát uccu neki írjunk rá vagy küldjünk péniszképet, hátha ráugrik. (Pedig de sok hülye van.)

   A cikk megjelenése után nok ugyanúgy lekurváztak. Tizesevel jöttek kommentek nőktől, hogy aki kurvanak all… Ezek a nok nem felreneveltek a pornó miatt tették, egyszerűen felszínesek es egy meg felszínesebb tévhit miatt ítélkeznek.

   A kacer megjelenés szerintem mindenki joga kell hogy legyen, ha ahhoz van kedve eppen anélkül, hogy félnie kellenne, hogy ezért agresszió áldozata lesz. Nem kellene szerintem hogy címkék létezzenek hogy pl a kacer megjelenés azt jelzi hogy agresszív, szexista barmokra vágyik egy no, vagy ha nyakig begonbolva járkál vagy slampos akkor meg valami intellektuális unalmas kukac lehet, ez számomra ostobaság.

   A felszinesseg es ítélkezés borzalmas manapság. Látszatbol ítélkezik emberek sokasága egy kép alapján, valakiről akiről semmit nem tudnak. Ezt is adta az internet nekünk…

   A célom valójában mindig csak annyi, hogy az emberek kommunikáljanak arról amiről írok, hogy gondoljanak bele vagy gondolkodjanak el általa akar egy hibás viselkedéséről. Itt például arról, hogy mennyire helyes idegenként bele mászni egy másik ember privát szferajaba mert tetszik nekünk egy képen. Illetve hogyan ítélkeznek emberek (ezt a kommentekből lehet igazán látni). Valójában azt latom, hogy szinte belefasulunk társadalmi viselkedésformakba es elfogadjuk azokat (az ítélkezés pl, hogy kihívó öltözet = könnyű kapcsolatokat kereső, szexuális eszköz stb) miközben változtatni kene rajta.

   Örülök neked, hogy rám találtál es új olvasom lettél, hamarosan kezdem az őszi szezont es hetente fogok jelentkezni.

   Kedvelik 2 ember

  2. “én nem érzem női jogainkat kevesebbnek, ha a kacér módon való megjelenést meghagyjuk azon nők jogának akik éppen az efféle férfiak közeledésére vágynak”

   Elnézést, és mi van akkor, ha valaki speciel jól érzi magát ilyesmi ruházatban?! Mi van, ha valaki nem a férfiak kedvéért tesz bármit is, hanem a sajátjáért?

   A pornón nevelkedő emberek külön tragédiák. 😦

   Kedvelik 2 ember

 15. “A célom valójában mindig csak annyi, hogy az emberek kommunikáljanak arról amiről írok, hogy gondoljanak bele vagy gondolkodjanak el általa akar egy hibás viselkedéséről.” A téma sajnos nem olyan az emberek nagy részének, ami miatt nem tudnak aludni. Akik itt csápolnak férfiak mind a személyed iránti érdeklődésből teszik. A téma csak ürügy, amivel megszólíthatnak. Aztán legtöbb azonnal rájön, hogy ez nem az a pálya amire vágynak. A nők csak szimplán a kommunikációs deficitjüket csillapítják…Goldmoon tényleg bölcsen látja a világ folyását. Ami miatt hasznos a blogod, hogy neked is másoknak is kellemes perceket szerez. Ettől többet nem lehet adni.

  Kedvelés

  1. Szeretnéd ha az emberek nem aludnának egy téma miatt? Ez az egyetlen létező reakció ami jellemez egy írást?
   Gondolod egy Kertész Imre könyv olvasása után az emberek nem aludtak? Vagy az sem olyan, hogy el kellene gondolkodni annak értelmezésében. Hiszen pont jót lehet utána aludni.
   Eldöntöd, hogy a férfiak mit miért tesznek, A nőknek mi a problémájuk. Ki vagy te? Buddha? Esetleg valami mentalista? Vagy csak ez az egyszerűség az a közeg amire mindent leredukálsz, mert ott a komfort? Te dolgod. De nem hiszem, hogy másokat kellene sértegetned.
   Igen. Az már a te problémád, hogy nem tudod, hogy mi a sértő ebben az odavetett szösszenetben. Persze gondolom mint mindentudó Buddha veszed ezt az akadályt egy könnyed mondatszerkezettel.

   Kedvelés

 16. Kíváncsi vagyok, mégis hogyan kellene “normálisan” ismerkednie egy férfinak? Mi baj a “Szimpatikusnak tűnsz a képed alapján, van kedved ismerkedni?” kérdéssel? Nagyon sokszor a közösségi médiában nincs más, csupán egyetlen kép a másikról. Ebből kell kiindulni az ismerkedésnél. Mit kellene írnia? Mi mást tudna írni? Honnan tudod, hogy nem a mosolyodra gondolt, vagy hogy jól áll a fekete ruha, vagy bármi másra? Te mi alapján találsz szimpatikusnak egy férfit akit egyáltalán nem ismersz de szeretnél valahogyan megismerkedni vele? “Szimpatikusnak tűnsz a képed alapján” -Öltönyszimpi?” 🙂 Ez kicsit hasonló.Megértem az álláspontodat, de sokszor már sehogyan sem tud ismerkedni egy férfi ha szeretne. Ha van rajtunk sapka az a baj, ha nincs, akkor pedig az.

  Kedvelik 1 személy

  1. Nyilván nem egy fénykép alapján találok szimpatikusnak egy férfit, a külseje lehet tetszetős, mindeközben lehet egy oltári nagy seggfej, mosolyoghat bármilyen vonzón, vagy lehet szép a ruhája. Ez vonatkozik a nőkre is természetesen. Megértem, amit írsz, nem könnyű a férfiak dolga ismerkedés szempontból, de mivel a Facebook és azon található privát profilok (mint az enyém volt) nem idegenekkel való ismerkedési célból vannak, mivel az nem egy társkereső platform elvileg, így Facebookon ne írkáljon rám senki random, hogy vaníe kedvem ismerkedni egyetlen profilkép alapján. Meg eleve.

   Tudom. Szigorú vagyok ebben az állításomban, de tudod, sok, amikor a nemiszerv képek csak úgy repkednek, meg az idegenektől érkező üzenetek. azzal, hogy ismerkedjünk, szimpi vagy. Ha online akar ismerkedni valaki tegye azt az arra készített platformokon, ne irkáljon rá minden szerinte csinosabban mosolygó pofira, a Facebookon, ami nem társkereső.

   Kedvelés

   1. Nem olyan régen jelentette be Cukorsüveg, hogy elindul az ismerkedés platform is a fb-on. Nagyszerű ötlet egyébként és abszolút természetesen jön. Csoda, hogy hamarabb nem merült fel. Nézd meg valaki posztjait és lájkait és jobban megismered mint a saját anyja. Társkereső oldalak és ilyen-olyan tesztek a közelébe se érnek. Mutasd meg a fb. oldalad és megmondom ki vagy. Ennyi. Ha pedig megvan a fizikai tetszés is – 1 cappuccino után látszik – akkor bingó. Mellesleg te aztán tényleg meztelen vagy a fb-on és teljesen mindegy, hogy éppen melyik fotód van fent.

    Kedvelés

 17. Egyetértek ezzel amit írsz, biztosan akad rengeteg “seggfej” aki nemiszerv képeket küldözget. Csak azért írtam amit írtam, mert vannak jóhiszeműen közeledő emberek is, akik esetleg tényleg megismerni szeretnének a “van kedved ismerkedni” kérdéssel. De ha reflexből lepattintotok minden ilyen kérdést, akkor sosem fog kiderülni valóban seggfej e valaki vagy sem, mert ez tényleg nem derülhet ki fotókból. A facebook valóban nem társkereső, de elviekben a buszmegálló, utca, kávézó, szórakozóhely sem az. Ha szembejön veled valaki aki tetszik neked, valahogy megpróbálsz megismerkedni vele. Még ha csak a facebook “kit ismerhetek” részében jön is szembe az a valaki. Persze egyik “oldalnak” sem könnyű, ebben egyetértünk.

  Kedvelik 1 személy

 18. Gyönyörűek a szeplők. Persze, ízlés dolga, én díszítő elemnek látom egy arcon. Akinek nem tetszik, hallgasson.

  Én nem tudom, mit képzel magáról az a sok büdös paraszt, aki kéretlenül beszólogat.

  Kedvelés

 19. Igen, a posztjaiddel megmutattad magad. Az, hogy felteszel pár fotót is magadról már csak ici-picit ad hozzá a képhez. Egy bizonyos kor felett az érdekel kevésbé. Lehet, hogy már ott járok? 🙂

  Kedvelés

  1. Jaaaa, hogy így! Ez nem meztelenség, csak “öltözet” ami sejtet, hisz annyi mindent nem mutatok meg, annyi mindenről nem írok, főleg a magánéletem és a jelenem nem látszik. Max tisztán elmondom mit gondolok dolgokról, amit megmutatok tudatosan kontrollált, vannak határaim. A meztelenségben az ember nem hagyja magan a melltartót, bugyit, zoknit. 😉 😀

   Kedvelik 1 személy

   1. A zoknit semmiképp 😀
    De van olyan érzésem, hogy ha egy pasi olvasgatja az írásaidat akkor lassan többet tud rólad, mint a saját feleségéről. Engem mondjuk lefegyverez, meg el is képeszt ez az őszinteség.

    Kedvelés

   2. Azért hidd el, egy betűvel sem írok többet, mint amit megmutatni akarok és ez tudatos és a meztelenségtől azért messze van. Persze az összes betű őszinte es a lehető legtisztabban én, másképp nem megy. Van, akinek “túl sok”. De ő túl kevés. 😉

    Kedvelés

 20. Nagyon tetszik a cikk. Sajnálom, amit Önnel művelnek. Az emberek egyre kevésbé tisztelik egymást, csökken a felebaráti szeretet, a nők is sajnos kevés tiszteletet mutatnak a férfiak iránt, feminizálódik Magyarország, a férfias határozottság meglepi a nőket (na nem ezekről a bunkókról beszélek, akik írogatnak Önnek), és a frusztráció már kezd kitörni a férfiakból. Nem bírjuk sajnos sokan, hogy ott lett elképesztően prűd a világ (pl. már ránézni se lehet egy nőre az utcán, mert zaklatom), ahol nyitottabbnak kellene lenni, és ott túl szabad, elferdült, ahol viszont pont, hogy meg kellene őrizni a régi értékeket (pl. filmes, tv-s mocskok). A nők olyan hűvösen, tuskón tudnak bánni velem is, pedig okot nem adok rá, tárkeresőn is leírom gyönyörűen a szépirodalmi minőségű udvarlásomat, és visszavakkant két sort ékezetek, írásjelek nélkül (de még ha szimpatikusnak is talál, akkor sem igényes (bezzeg ha én írnék igénytelenül, máris elfogadhatatlan, tiszteletlen lenne), hiányolom a női bájt, a mosoly. Persze ennek ellenére a férfi udvariatlanságról, tahóságról három milliárd cikk van, ha azonban az ember beüti a Google-be, hogy “tiszteletlen nők”, a Google gyakorlatilag nem is tudja értelmezni ezeket a szavakat így együtt, hanem egyből pont az ellenkezőjét dobja ki, sorra a olyan cikkeket, amik a férfi bunkóságról meg a szegény nőkről szólnak. A nőknek kellene bearanyozni a világot. Nekünk férfiaknak ez nem megy 😦 A növekvő férfi-frusztráció az interneten is lecsapódik sajnos, ami szerintem nőkkel szemben különösen gyáva dolog. De azért az “aranyos vagy, felhívhatlak”, meg a “szép vagy, ismerkednék”-ből nem kellene problémát csinálni. Ha nagyon tetszik egy nő, csak rá lehet írni. Lesz ami lesz; ezt nem tartom problémának.

  Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.