Neked.

546861_10152569161265057_1055108160_n

Olyan vagy, mint Krúdy Szindbádja. Mint az összes Szindbád, akit ismertem. Mindet szerettem. Gyönyörűen hazudtak, lelküket színezték, hol az alkohollal, hol egy kis droggal, hogy képük a világról, ne legyen fekete vagy fehér, sem éppen szürke vagy rothadt és megsárgult, egyik emlékben sem. Nem látták magukat, vagy nem jól, csak elhitték azt, amit kényelmesebb. Ijedten nézték, mi lesz ha majd tényleg szeretni kell kitartóan, egy való életben. Végül döntöttek. Kegyetlenül. Leginkább helyettem. Mert ez megy nekik, a sarokba szorítás. Pedig azt hiszik, hogy tudnak bánni a nőkkel, de könnyű prédákat, és kurvákat terelgetni nem ekvivalens. Menekülni valamitől, amiről állandóan beszélnek, álmodnak, vágynak és ismerni hisznek, nem férfias cselekedet. Gyávaságból összetörték saját szívüket is, mert míg az enyémbe beleláttak néha – amíg tisztán hagyták azt -magukét elutasították. Végül megtanították nekem, ahogy Krúdy is mondta, hogy a férfiak hitványságánál csupán a nők aljassága nagyobb.

Elvétetett a hitem, a teljes odaadásom,  a gyermeki lelkesedésem. A női testbe bújtatott őszinte huncutságom. Emberi lényemből fakadó naivságom. Az illúzióim. Ez utóbbiért épp hálás is lehetek. Darabokra tört a szívem, mert mertem, hittem, bíztam a szeretlekben. De már nem hiszem el, hogy nem csak arcom szépsége az, amit élvezni akarsz látni, majd megtörten segélyt kiáltani, egóból, vagy csak hogy tudd milyen lehet, hogy vidd az emléket, mert csak az marad neked, miután arrébb rúgtál engem is. Már nem hiszem el, hogy azért izgatlak, mert úgy véled van eszem is, és van bennem valami ismerős számodra. Azért mondod ezt, mert hátha jók a megérzéseid és én azt akarom hinni, hogy kicsit más vagyok, mint a többi nő, akit ismertél. Számodra különleges. Nem fog bebizonyosodni, hogy a hiúságom, és büszkeségem megkívánja, hogy eljátszd, okosnak tartasz nem csupán szépnek.

A lelkem soha többé nem vetkőztetem le senki előtt.  Az  vagyok igazából, akit elvettél belőlem.

Ők pedig? Életem Szindbádjai? Eljátsszák az apát, a férjet, a szeretőt, az elhagyottat, a meg nem értettet, a magányos farkast, akiről a sok hülye a nedves bugyijától nem tudja, hogy falkában él, és testbeszédében a legnagyobb szerepet a farka kapja. Ideig-óráig talán még ők is elhiszik saját ferdítéseiket, elképzelik, hogy ‘mi lesz ha’, játszanak egy nem létező világban, fantaziálgatnak, de végül tovább állnak. Egyedül maradnak, körülményeiktől függetlenül. Ott bent legbelül, pont olyanok, amilyenek mindig is voltak. Magányosak. Aztán eljátsszák, csak még egyszer utoljára, hogy ez sem jó, keresnek valaki újat, aki elhiszi a “csak te értesz meg” játékot megint, a “ments meg az életemtől” színdarabot, “te vagy az igazi lélektársam” klisét, majd elképzelik milyen lenne belehalni egy szerelem hiányába. Játszadoznak, na persze, nem túl sokáig, hogy ne fájjon, leginkább nekik ne, aztán agykúrnak kicsit még, (ne menj, maradj méééég…ah), visszahívnak, ellöknek, majd felébrednek a valóságra és  eltűnnek. Mert ők, magánylények. Élvezik. Közben pedig megbánó tekintetük azt mondja, hogy nem, de én mégis látom halvány mosolyukat a szájuk sarkában, mert jól ismerem őket, és velük ellentétben én nem félek.

Nem rettent el a sötétséged, hisz te kreáltál engem. Neked.

I.

Fotó: saját.

9 gondolat “Neked.” bejegyzéshez

 1. Nemrég írtam egy bejegyzést “Nem kell mindenhez hozzászólni” címmel.
  Ez az írás pont ilyen. Nem kell hozzászólni.
  Életre kel, meghal, majd újjászületik magától. 🙂

  Kedvelés

   1. Csókoltatom minden kis kacsóját…. s mégis olyan szigorúnak képzelem el magácskát hogy szinte beleremegek a legkisebb hibát is elkövetni….. bruuuuuuhaaa.

    Kedvelés

  1. Köszönöm….
   A bátorságot manapság kevesen értékelik, sajnos azt veszem észre más erényekkel a világ jobban elvisel egy nőt.

   Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.