Megadom magam!

  Megadom magam, magamnak. Elég volt. Nem harcolhatok tovább ellenem. Még érted sem tehetem. Én nem vagyok. Csak létezem. Eltűnök magamból. Ezt a csatát el kell vesztenem, mert belehalok. Lassan felemészt a kimondatlan, a jobbnak lenni akarás, ami nem más, mint hiedelem, megfelelés. Elfojtás. Mássá hasonulás. Sokszor érzem rejtett őszintétlenségem. Hazudok, amikor azt mondom vigyázok magamra. Nem is figyelek oda. Nem csinálok mást, csak várom, hogy elmúljon a nap, és a felismerés, az, ami egyre erősebben, tör rám, és tör össze. Sorok között rejtegetett szavakban, félelmed, hogy elveszítesz. Az, amit nem mersz kimondani, ugyanaz, amit én is érzek. Nem az utamat járom.

  Várakozásban elrejtőzve, egy helyben, csak állok és figyelek. Elnyomtam, akarást, vágyat, és igazságot  arról, hogy nem engedem meg, őszinte megmutatásom. Megváltást remélek. Feloldozást. Tőled. Magamtól. Miközben tudom, hogy amit meg kell tapasztalnom, az elengedés. A minden elengedése. Magamé. A félelemé is, hogy fájdalmat okozok, pont akkorát, ami bennem van, amit elhagyatottságomban hurcolok. Annak a félelemnek az elengedése, hogy olyan vagyok, mint az, aki pecsétet nyomott egész eddigi életemre. Értem már, hogy miért menekülök. Hiába érvelek, mentegetőzöm, csak tévhiteket gyártok és dacoskodom. De nem csak értenem kell, hogy mi miért tart vissza, meg is kell élnem az igazságom, a felelősséget. A jelenem. A ráébredést arra, ami most van. Ez pedig az, hogy függök. Korlátok közé szorítom magam.

  Függök attól, ahogy szeretsz. Attól, ahogy én szeretlek. Mindenáron. A biztonságtól, amit gyermeknek sosem éreztem.  A szeretet biztonságától, amit magamnak nem adok. A jelenem az, hogy el vagyok tévedve a sok azt hiszembe, és nem tudomba. A tagadásba és megtagadásba vesztegetem az összes energiám, elfogadás helyett. Elszürkül bennem az akarat, a szárnyalás, a nő, aki sosem voltam talán, csak lehetnék, mert sokszor kislány vagyok még, akit elhagytak, akit hagysz félni, hogy óvd és védd, vagy akit asszony szerep mögé bújtatsz, hogy senki ne bánthassa. De sokszor úgy érzem, nem vagyok semmi igazán. Nincs igazi arcom. Csak egy szép maszkom. Nincs életem, csak lebegve létezem. Vágyakat és álmokat temetek el, célokat hazudok. Neked, nekem, és az életnek. El kell engednem mindezt. Helyet kell csinálnom, hogy befogadhassam a valóságom.

  Csak néha hagyom felvillanni tekintetemben a nőt. Aki érzi, nem megvédeni kell őt a múlttól, és szebb jövőbe ringatni, hanem szembe állítani az összes félelemmel, amíg nem késő. Azt, aki tudja, erős is lehetne. A nőt, akitől minden alkalommal megijedsz, amikor meglátod.

  Tudod, hiányzom magamnak. Egyre többször, egyre erősebben.  Ez a most. A felismerés. Meg a következő lépés. A döntés. Élni akarok.

  I.

13 gondolat “Megadom magam!” bejegyzéshez

 1. Hat ez, kurva kemény! és kurva őszinte…de ne legyél ilyen kemény magaddal. oké, dühös vagy, minden felismerés ilyen, de te Erős vagy. A legerősebb emberek egyike. jó, nem mindig tudod befogni a szád 🙂 de, hidd el csodalatos vagy. Aki nem úgy szeret ahogy vagy az nem szeret. Aki nem tud kezelni az nem férfi igazan. 😉

  Az írást pedig ne merészeld abbahagyni, már szóltam érte! 😉

  Kedvelés

 2. Én nem ismerlek. Nem tudom, mennyire vagy erős. Azt sem tudom, hogy milyen az a szeretet, amivel téged szeretni kéne. Tán kezelni sem tudnálak, de nem is akarnám megtenni, hiszen az én életemben már van egy nő, akiért élhetek.

  Én csak azt érzem, hogy az írásaid hatással vannak rám. Megihletnek.

  Köszönöm!

  Kedvelés

  1. Szerintem, szeretni csak tisztán lehet, nem engem, mindenkit..

   “Kezelni” pedig nem a jó szó… inkább megismerni kell az embert, figyelni rá, a tulajdonságait és természetét kiismerni és hagyni olyannak, amilyen. Szabadon hagyni fejlődni, lépést tartani önmagával és hagyni, hogy társ legyen, segíteni, ha kell, hogy az lehessen, formálódjon a kapcsolatban és együtt velünk alakítson egy “szövetséget”. Nem megváltoztatni, bezárni, elnyomni, érzelmileg zsarolni, ki- és felhasználni gyengeségeit sem hagyni neki, hogy ő nyomja el magát, félelemből, vagy azért, mert az kényelmes nekünk stb. Meg kell tartani a kapcsolatban az egyensúlyt, ami harmóniát teremt.

   Gingerre pedig büszke lehetsz, ahogy olvasom Ginger is rad. Jó olvasni ahogy, és amilyenek vagytok. 🙂

   A többi pedig…Megtiszteltetés. Hatalmas.
   Köszönöm neked.

   Kedvelés

   1. Nem kötözködésképpen, de személyes tapasztalatom szerint szeretni nem csak tisztán lehet, hanem nagyon mocskosan is, meg főképp sokféleképp, sok hibával, botlással stb. Igen, én is ismerem Pál apostol leveleit, nagyon szeretem is a szeretet himnuszát, de… Nem tudom, pedig nem úgy fogom fel az életet, mint egy pöcegödröt, de azért hasonlóan, és én is meg-megmerülök benne. Szóval nekem “túl lírai, túl éteri” volt ez a bejegyzés. Persze lehet, hogy az én készülékemben van a hiba…

    Kedvelés

   2. 🙂 A bejegyzés vagy a hozzászólás, amihez hozzászóltál?

    Én a ’tisztán’ dolgot kicsit másképp értelmezem, mint Pál apostol…
    Sokféleképpen lehet szeretni. Teljesen igaz. Több embert, több szerepben. A mocskos része pedig sokszor a legszebb. 😉

    Kedvelés

   3. “bejegyzés v hozzászólás”: Az úgy volt, hogy elolvastam a bejegyzést, aztán a hozzászólásokat, majd leléptem. Aztán csak birizgált ez a “szeretni csak tisztán” és visszajöttem. Szóval a hozzászólásod és annak is kimondottan ez a része. : )

    Kedvelés

   4. ez a nap hozzáaszólása!!!! 😀

    Fogd fel úgy, hogy mindenki jobban jár, ha “lemossa” magáról a feleslegeset. Altalános igazság, hogy egy jó zuhany csodákra képes 😀

    Kedvelés

 3. Valójában elég lenne ezt posztot lájkolni… mert le van irva, és ugy szép ahogy van…. a gyémántot is fölösleges túlcsiszolni.. mert csak kopik…:->

  Kedvelés

 4. Ajánlok neked, és azoknak is, akik olvassák a blogodat, egy szép, magyar spirituális zenét játszó zenekart. Amatild. Szokásos helyeken megtalálhatók:
  Youtube, facebook. 🙂

  Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.