Infó

Szia. Örülök, hogy itt vagy.

Ez a blog az elmúlt években több változáson is keresztül esett. Először egy virtuális napló volt – amit The world of Ildiko néven ismerhetett az olvasóközönség -, egyfajta kiadása a bennem akkoriban tomboló érzéseknek. Havonta megosztottam érzéseimet, gondolataimat, bármiről, ami épp foglalkoztatott, de mindezt már egy ideje nem éreztem elégnek és egyre mélyebbre mentem személyes jellegű posztjaimban, miközben Szubjektív posztjaim hangja is megváltozott fokozatosan. Egy ideje már szerettem volna önkifejezésem virtuális terét átrefolmálni, tágítani, jobban személyiségemhez igazítani, így született meg 2020 januárjában a döntés, hogy elbúcsúzzak a blog egykori nevétől is közel hét év után, és átnevezzem valamire, ami valódibb, igazabb módon mutatja meg, miről szól az online tevékenységem, és picit azt is ki vagyok én. Üdvözöllek tehát itt, az Útközben, Ildikóval blogon.

A blog bár az én személyes érzéseim, gondolataim és így ízlésem, tudásom, véleményem tükrözi, ezeken alapul, ezekből indul ki, mégis szól a világról is, az életről, benne nőkről és férfiakról, idősekről, középkorúakról, fiatalokról és gyermekekről, emberekről, sorsokról, arról, hogy milyen dolgokkal, kihívásokkal kell szembenéznünk útunkon, az életünkben. Elmesélem tapasztalataimat, hogy mit éltem én meg, mit tanultam, láttam, hogyan álltam fel súlyos traumákból, többszörös gyászból és találtam meg mindig újra, kissé szarkasztikus humorom, és az útat önmagamban a fejlődésre, arra, hogy menjek előre, ne megtorpanjak és folyton visszafelő nézzek. Írásaimban elmesélem mit tudok a gyermekkori traumákról, hogy én mit éltem meg kislányként és mit hurcoltam vagy harminc évig, majd hogyan tettem mindazt le, ami nem segítette fejlődésem, életem. Így, mesélve, saját történeteimen keresztül, esetleg egy rövidebb novellába rejtett kitalált sztorin keresztül, szavaim által eljuthatsz benned a te történetedig is. Legalábbis remélem.

Azt vallom, minden ember útközben van ebben az életben, és azt, hogy jó, ha olykor megfogják a kezünket mások, akik inspirálnak minket, ösztönöznek, tetteikkel, szavaikkal segítenek és fontos – talán a legeslegfontosabb dolog az életben -, hogy mi is “megfogjuk a saját kezünket”. Van, amikor semmi nem lehet fontosabb az életben, mint az, hogy megmutassák nekünk, hogyan segíthetünk magunkon, hogyan menthetjük meg magunkat mi, nem megmondva a tutit, nem okoskodva, nem gurunak állva instant szlogenekkel, hanem finoman, rávezetve, ösztönözve, történetekbe szőve, hogy mi azt a saját szükségleteinknek megfelelően, a mi lelkünk nyelvére lefordítva értelmezhessük, használhasuk esetleg .

Remélem, hogy történeteimen keresztül, amiket a Töredékeim címke alatt olvashatsz, olykor eljuthatsz oda ahová szükséged van, oda, ahonnan te is elindulhatsz, befelé láthatsz és ezáltal másképpen kifelé, a külvilágra vagy ha nem, akkor csak élvezed, hogy betekintést nyerhetsz eg ymásik ember lelkének rejtelmeibe.

Persze nem komolykodom mindig, nem csak lelkizek, nincsenek mindig mázsás súlyú írásaim, van, hogy könnyedebb témákat fogok meg vagy megosztom gondolataimat, amik olykor önirónikusak, esetleg szarkasztikus hangot öltenek, nem csak itt, de Facebook oldalamon is.

Olvasd el a tartalom felhasználására vonatkozó jogi részt is ide klikkelve.

A te véleményed, meglátásod, történeted is érdekel, amit kommentben megírhatsz nekem a bejegyzések alatt vagy akár e-mailben is az ildiko.j.kiss@gmail.com címen.

Érezd jól magad itt a blogon, tarts velem Facebookon és Instagramon is, ha úgy érzed.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel:

Kiss Ildikó J.

Fotó: Saját kép, felhasználása máshol nem engedélyezett.

2 gondolat “Infó” bejegyzéshez

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.