Szerelem? Fúj!

Hallottátok már, hogy valaki azt mondta, nem akar többé szerelemes lenni? “Nem akarom soha többé! Amikor szerelemes voltam, mindig ráfáztam.”  Erre sokan mondják, hogy szegény, megértelek, én is átmentem rajta, igazad van. (a francokat van!) Az a szemét átvert, nem szeretett, folyton megcsalt (ezt persze nem mondják ki sokan, mert nem jó hallani, tudni vagy tudomást venni róla), nem kellettem (ez a verzió idem). Néha viszont, van egy igazság amit sokan nem akarnak meglátni, meghallani.  Mégpedig az, hogy mi voltunk rosszul szerelmesek!  Igen, ilyen is van. Sokkal többször, mint gondolnánk.

A jól vagy rosszul poláris világunk fogalmai. Ami nekem jó, neked lehet rossz.  Ezt mindenki tudja. (?) De vajon lehet-e rosszul szeretni? Egy ideális világban nem. A szeretet maga a jó, ezért rosszul nem lehet szeretni, mondják sokan. Én kicsit másképp (komplikáltabban, hát persze) gondolom!

Szinte mindannyian sebzettek vagyunk. Sérültek. Ki többé, ki kevésbé. Dédelgetjük összetört szivünket, és egy vagy több forradás után megpróbáljuk elzárni a világtól azt. Hitet vesztünk. Menekülünk. Félünk a sebezhetősegtől, a kiszolgáltatottsagtól amit a szerelem jelenthet. Az odaadástól. Az igazi odaadásról beszélek! Félünk az őszinteségtől. Az önelvesztéstől. A kontroll nélküli érzelmektől. Rettegünk a teljes megnyílástól.  A  játszmák nélküli teljes megélés nem megy nekünk. Vagy csak nagyon keveseknek sikerül. Sajnos.

Sokank belemászunk taktikacsatákba, és ezzel kezdetét veszi valami, ami minden, csak nem szerelem. A mai világban ha valaki gyermeki szívvel éli meg a szerelemet, teljes lélekkel, és tiszta odaadással, akkor őrültnek nézik. Pedig  szerintem, ettől még nem őrült. Csak igazi. Valódi. Bátor! Valóban az! Azok helyett akik taktikáznak. Akik manipulálnak, másokat, önmagukat tévhitekkel, hogy ez úgysem ez, úgysem az. Sokan félünk megmutatni valódi arcunkat, valódi lelkünket. Félünk, hogy nem szeretnek viszont, hogy csak kivánnak vagy az sem, csak újdonság fuvallata vagyunk valaki jelenében, pár pillanatig. Van, hogy az egója akart minket, nem pedig ő. Félünk, hogy mi lesz ha. Képzelgünk és hiedelmeket gyártunk. Darabjaira analizálunk minden pillanatot. Esélyt sem adva ezzel valamire, ami talán a legszebb dolog lehetne az életünkben. A legrosszabb az, amikor védekezésből összetörjük a percet, mert félünk szeretni.

Pedig sokkal egyszerűbb lenne megélni az érzeseinket. Alázatosan átadni magunkat lelkünknek, és bízni benne. 100%-ig! Igazából. Nemcsak a szerelemben, az életben. Hányszor fordult elő, hogy nem hallgattunk belső hangjainkra? Azokra a hangokra, amik az egónkat ledöntve üvöltenek a fejünkben, amikor csend van. Hiszek abban, hogy a lelkünk tudja mi vagy ki kell nekünk. Tudja kit szeressünk. A belső  hangok, az igaziak, nem a képzeltek, azt hiszem, a lelkünk szavai mindig tudják.  Tudom, röhejes és ciki sokak szerint, hogy ezt  így leírtam, de miután az egód meg a cinizmusod kiröhögte magát gondolj bele!

Lelked tudja. Ismeri a különbséget az igazi szerelem és a hamis, az egó vadászata,  a “de akarom azt  a nőt, megőrülök, hogy benne lehessek/azért, hogy az a pasi bennem legyen”  között. Tudja, mi az amiben el kellene veszned, mi az aminek át kellene adni magad. Tudja ki az, akinek oda kellene adni magadat és ki az, akinek jobb lenne nem.  Akkor is ha sok fájdalom ért, vagy pont ezért, de látja. Ő tudja. Lelkünknek mindig igaza van! Csak mi nem figyelünk rá. Kapkodunk, csatázunk, szerepelünk, sokszor le, amikor feljebb akarjuk húzni az ént aki fél annak lenni ami. Aki fél, mert nem mer hinni igazán a szerelemben.

 

I.

Fotó: StockSnap jogtiszta képe a Pixabay -en. 

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.