Álmodtam egy holnapot magunknak

Kifejezetten szeretek álmodni, de tegnap éjjel nem tetszett a dolog. Rémálmom volt. Zihálva, izzadva ébredtem, és még most is rossz érzésem van.

Még mindig érzem az erős kénes szagot, ami az álmomat átjárta. Az otthonomhoz közeli Nemzeti Parkban sétáltam, de mintha eltévedtem volna. Amúgy ez az egyik kedvenc helyem a valóságban, amikor csak tehetem, ott vagyok. Több, mint 20.000 hektár erdő, az ország legtisztább folyója, patakok és erek, különböző virágok, gombák, állatok, biogazdálkodások vannak itt. Farmok, ahová rendszeresen járok lovagolni, vagy csak termékért dolgozni, amit kifejezetten élvezek. Ez arról szól, hogy egy bio farmon beállok, állatokat ellátni vagy kertészkedni éppen, és a segítségért, termékeket kapok cserébe.

foresta-morta_2679924

De térjünk vissza az álmomra. Ott nem szerettem ezt a helyet. A fák szürkék voltak, levél nélküliek. Többségük, mintha elégett volna. Nem voltak virágok sehol, sem kerékpárosok, vagy családok játszadozó gyerekekkel. Nem volt nevetés, napsütés és a folyó furcsa színekben hömpölygött. Nem volt madárcsicsergés sem. Néma csend uralkodott.

Teljesen egyedül voltam. Leültem egy félig rothadó padra, amin egy újság hevert. Gondoltam beleolvasok, hátha megtudom, mi folyik itt. Címlapjáról egy vékonyka kisgyerek nézett vissza rám. Egy háborús övezetben ült a földön, katonák vették körbe. Nem volt félelem a szemében, csak beletörődés. A cikk címe a szívembe hasított! Az emberiéség szégyene.

1-feature-pic23

Az olvasott szavak azt írták, hogy végleg eltűnt minden természetes táplálékforrásunk. Nagyüzemek „gyártották” a mesterséges alapanyagokból előállított ételeket, hatalmat gyakorolva ezzel az ember elemi jogára, hogy eldöntse, mit is eszik. Nem volt szabadság, már az illúziója sem. Minden „mások” által volt belénk programozva. Az, amit ettünk és az is, amit gondoltunk.

Elborzadva olvastam tovább, hogy az emberiség háromnegyede valamilyen betegségben szenvedett, amire kémiai gyógyszereket voltak kötelesek szedni. A természetgyógyászat tiltott volt és büntetett. Nem is volt miből. A Föld ökoszisztémája teljesen felborult. Állat- és növényfajok tűntek el végleg az életből, és mindeközben az emberek mit tettek?

explosao-da-bomba-atomica-62920Egymást gyilkolták vezényszóra. Háborúkat szítottak, egy állítólagos béke nevében. Atombombákkal dobálóztak. A Föld börtönné vált, ahol a megmaradt emberiség volt a rab. A tudomány lett a vallás, amit “egyesek” haszonélvezőként kontrolláltak. Az emberiség pedig nem kérdezett, nem támadt. Lehajtott fejű nők és férfiak, néztek leginkább sehová, az újság fényképein.

Üvöltöttem volna, hogy Emberek, mi van veletek? De nem volt hangom. Nem volt szám sem. Nem volt arcom. Nem volt jelenem, sem jövőm. Nem volt életem, mert nem tettem érte semmit, amikor még tehettem volna. Rohanni kezdtem az elégett fák között, menekülni, el, valahová, máshová, a kénes szag elől, az éhség elől, ami a gyomromat marta, és a tudat elől, hogy ami körülöttem volt, és az élet, ami nem volt, arról én is tehetek.

I.

nem_hall_lat_beszel_328x

Szerző::

"Megtanultam, hogy magamtól nem bújhatok el, mert magamat bennem hordozom..."

7 thoughts on “Álmodtam egy holnapot magunknak

  1. Igen, amilyen irányba halad a világ, inkább vészjósló ( de sajnos lehetséges) jövőkép, mint rossz álom. /Gratula a képekért, nagyon passzolnak a cikkehez, főleg az utolsó telialátat!/

    Kedvelés

    1. Nem rossz álom, rémálom. Nem tudom, hallottad-e, hogy az EU be akarja vezetni, hogy a vetőmagokat regisztráltassák. Egy Növényfajta Hivatal elnevezésű “hatóság” tesztelné, és hagyná jóvá őket. Ez tuti “végleges megoldást” jelente pl a Monsanto-nak… 😦

      Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg bátran, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.