Ildikó


Nő vagyok. Ember. Nem hibátlan, nem okosabb, sem őrültebb. Nem hiszem el, hogy mindig jobban tudom a dolgokat másoknál, nem csak a saját igazam érdekel, a tiédet is keresem. Sokan mondták, hogy őrült vagyok, mert nem félek kimondani azt sem, amit ők esetleg igen. Meglehet. Sokszor fizettem meg ezért… Nem félek attól, hogy megfelelek-e neked vagy másnak, attól sem rettegek, hogy mi lesz, ha nem kedvelsz majd. Kimondom azt, amit valóban gondolok, de nem bántani akarok ezzel, sosem vezérel rossz szándék. Akkor sem, ha épp drámaibb módon szólalok meg. Van, aki szerint diplomata soha nem lehetnék, mert a szavak csak úgy kibuknak belőlem, és ez egykor így is volt, fiatalabb koromban és hevességemben az egóm vezetett, de ma már azért figyelek mi az, amit kiengedhetek neked magamból és figyelem azt is, hogy hogyan mondhatok ki dolgokat, látom mi az, amit te elbírsz tőlem. Legalábbis a legtöbb esetben. Törekszem arra, hogy mindig tiszteletben tartsam a világod, téged és elfogadjam, hogy te egy másik ember vagy, így abban amit kimondok számítasz nekem te is.

Gyűlölöm a rosszindulatot, a gonoszságot, a felszínességet és az irigységet. Soha nem volt részem egyik sem. Azokat az embereket, akikben felfedezem ezeket a dolgokat elkerülöm, mert energiájuk lehúz, nem pedig felemel.

Nem kedvelem amikor a kedvességem naívitásnak hiszik, amikor a segítségre készségem kihasználni próbálják. Akkor sem, ha tudat alatt teszik meg. Ha valamitől félek, akkor próbálom megérteni miért, majd elébe megyek és leküzdöm, nem érdekel mennyi időt vesz igénybe. (Azért a pókokat messzire kerülöm). Vannak, akik azt mondták ‘túl vad’ vagyok, egy örök lázadó, mintha ez valami rossz dolog lenne, és majdnem elhittem, hogy az, de ma már tudom, nem igazán vadság ez itt bennem, mégcsak nem is lázadás, de az egyik legnagyobb értékem.

Hiszek a szeretetben. Hiszek az emberekben, pedig ismerem gyarlóságukat is. Egy igazi humanista mégis belfeléforduló emberként ismernek mások. Barátságos vagyok, nyíltan ismerkedem, érdekelnek az emberek, de nem járok gyakran társaságba, többször vonulok el, és hosszabb ideig szeretem a magányt egy-egy esemény után, mint azt sokan normálisnak vélik. Valójában, számomra létszükséglet, hogy elég gyakran teljesen egyedül is lehessek.

Hiszek abban is, hogy mindenki ugyanazzal a képességgel a szeretetre jött a világra. Hiszem, hogy az akarat nagy úr, és hiszem, hogy az ok-okozat törvénye maga a természet. Folytonos tanulás az életem. Mindenből és mindenkitől. Kíváncsi vagyok. Nem a helyi pletykákra és blablablákra, hanem az egész világra. Gondolkodó vagyok, de nem aggályoskodom, ahhoz túlságosan szeretem magam jól érezni.

Imádok nevetni. Hatalmasra nyitott szájjal hasgörcsig röhögni!

Világjárónak hívnak sokan. Útra kelek bármikor és szinte bárhová. Nekem az út a fontos, az élmények, az, hogy mehetek, láthatom, érezhetem, szagolhatom, tapinthatom, ízlelhetem. Felfedező vagyok. Átutazó, akinek vannak gyökerei. Már tudom hol van az otthonom, még akkor is, ha sokáig bolyongtam valmiféle hontalan érzéssel a lelkemben. Az egyik legszebb dolog, amit megtapasztaltam, ha van az embernek hová hazamenni, és ha az embernek van családja. De azt vallom, az otthonod nem mindig a szülőfölded és a családod sem mindig vérszerinti.

A legszebb megtapasztalás életemben az volt, hogy megértettem mindannyian – így én is – mindig úton leszünk, amíg élünk, de nekem ahhoz, hogy megértsem mindezt, előbb haza kellett találnom minden értelemben.

Bővebben…

Megtanultam, hogy magamtól nem bújhatok el, mert magamat bennem hordozom!

Továbbá: 

Mentor Fm Interjú

Konyhalál interjú sorozat

Mások kérdezték

Még több kérdés

A Netwax csoport is támadt

Végezetül pedig egy kis Magamba nézős Blues.

Most már mindent tudtok.

Szeretettel:

Kiss Ildikó J.

Szerző::

"Megtanultam, hogy magamtól nem bújhatok el, mert magamat bennem hordozom..."

4 gondolat “Ildikó” bejegyzéshez

 1. Ez szép! Kicsit irigy is vagyok. : )
  “Nem vagyok a gyengébbik nem. A hangom mély. A szemem zöld…” -> Ez külön tetszett, valami Gryllus gyermek-dal rémlik fel a hangulata nyomán, de nem ugrik be melyik. Ebben az összefüggésben meg is mosolyogtam – de mindezt nem bántólag, lekicsinylően vagy komolyan nem véve értem. Csak… félve mondom, mert lehet, hogy nem is illik ide, meg félreértésre is adhat okot: aranyos. : )

  Kedvelés

   1. Mosolyogni jó – nekem pl. sokkal többet kellene… Én meg annak örülök, ha így egyszerre, ‘lényem több szintjén’ (ez de fellengzős-hülyén hangzik, bocs, lusta vagyok életszerűbbet kitalálni) szólít meg valami, legyen az bármi – jelen esetben egy kis stílusos-virtuóz betűhalom.

    Hú, azt én kapásból meg sem mondanám, hogy milyen dalokon nőttem fel, de nem ilyeneken. Viszont a gyermekeinkkel már voltunk Gryllus-koncerten csápolni. : ) Ha nem sértődsz meg, pl.: Skót, Kalóz, Tigris, Banya vagyis a “kemény nóták” innen: http://www.youtube.com/watch?v=dex4-ceSptk&index=21&list=PLh9IhzlVxvLtbRTQ9YI5zH6–QitwKXor

    Kedvelés

Véleményed, gondolatod van? Oszd meg bátran, szólj hozzá bátran a fentiekhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.